romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

6

Anii lucrati in Spania cu acte,inainte de anul 2007 se socotesc la vechime

Dupa integrarea Romaniei in UE, toate perioadele cotizate in oricare tara membra UE sunt recunoscute (chiar si cele anterioare lui 2007).
 • Pentru Spania este bine sa solicitati, la plecare, documentul vida laboral in care sunt mentionate NIE si numarul de afiliere la Asigurarile Sociale.
 • La depunerea dosarului de pensie (la implinirea varstei legal recunoscuta in tara membra UE), veti mentiona perioadele cotizate in Spania si veti anexa documentul vida laboral.
Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
  Cititi si: Spania: Documente necesare pentru dosarul de pensionare

  6 comentarii:

  1. Vreau sa stiu daca sotul a lucrat 20 de ani in Romania iar acum are 5 ani lucrati in spania cu contract legal la varsta de pensionare putem alege sa se pensioneze aici sau in Romania mentionez ca atat in Romania cat si in Sania avem domiciliu.

   RăspundețiȘtergere
  2. Dupa legile actuale, cel mai rentabil ar fi, ca sotul d-voastra sa-si depuna 2 dosare de pensionare: unul aici in Spania, iar celalalt in Romania.

   RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gabriela. M-ai putea informa care ar fi varianta cea mai buna de pensionare pt tatal meu?
   Are 30 de ani lucrati in Romania si 3 ani aici. E posibil sa primeasca pensie din Spania considerandui vechimea din Romania?

   RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua ,
   as dori sa dezbateti si problema pensionarilor de invaliditate ,care locuim in Spania ,si ce probleme intalnim cu institutile din Romania ?

   RăspundețiȘtergere
  5. buna am 50 ai varsta si 32 ani vechime de munca din cate 7 in spania pot face cerere de pensionare multumesc

   RăspundețiȘtergere
  6. Am 55ani,am lucrat in romania 16 ani cu carte de munca si in spania 1 an cu acte,pot beneficia de prepensia de 400euro aici in spania pana la varsta de pensionare,si daca da,de ce acte am nevoie..multumesc frumos.ma numesc Mirela

   RăspundețiȘtergere

  Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.