romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

1

Drepturile lucratorilor pe cont propriu in caz de boala in Spania

Daca lucrati pe cont propriu (autónomo), atunci, in functie de gravitatea bolii si de tipul de cotizatie platit, aveti dreptul mai mult sau mai putin la asistenta prin
Asigurarile Sociale (Seguridad Social) sau compania de asigurare (Mutua) cu care ati contractat asigurarea pentru incapacitate temporara.

 • In orice caz, veti beneficia de acoperirea oferita de asigurarea in caz de incapacitate temporara (constingencia de incapacidad temporal) care este obligatorie de la inceputul anului 2008 - atat pentru boli obisnuite, cat si pentru accidente de munca si boli profesionale.
 • Asa ca, daca veti avea o boala grava, veti avea dreptul ca Asigurarile Sociale sa va plateasca atat timp cat dureaza boala; incepand cu ziua a patra, daca este vorba de o boala obisnuita.
 • Veti primi 60% din salariul de baza din ziua a patra pana in ziua a douasprezecea de concediu medical si, din aceasta zi pana cand va veti incorpora la munca, 75%.
 • In cazul unei boli profesionale sau accident de munca, lucratorul pe cont propriu (autónomo) are dreptul la prestatiile oferite de aceasta asigurare in caz de incapacitate temporara, de 75% din salariul de baza, doar daca accidentul s-a produs in timpul orelor de lucru si la locul de munca si cand se demonstreaza legatura directa a accidentului cu munca desfasurata.
Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
   Cititi si: Dreptul la somaj

  Un comentariu:

  1. buna sunt din almerai si am avut autono am lucrat la o firm din mursi care zicea ca plateste toate taxele de autonom in final nu a platit nimika se poate fce ceva

   RăspundețiȘtergere

  Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.