romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Mica economie sau economia eurocentului

In conditiile unei economii precare, in care salariile abia ajung pana la sfarsitul lunii, plata facturilor si a ratelor substantiale va fi mult mai usurata daca in viata de zi cu zi se da dovada de o buna gestionare a veniturilor familiei.

Pornind de la intocmirea listei de cumparaturi inainte de plecarea la supermarket si respectarea ei cu strictete pentru evitarea cumparaturilor "compulsive", pana la adoptarea unui intreg set de masuri ce privesc reducerea facturilor la utilitati, fiecare ban economisit conteaza.

Cum iarna este aproape, iar costurile pentru incalzire vor increti fruntile tuturor, nu trebuie uitate cateva lucruri de baza. Specialistii in aparatura electrocasnica spun ca, din punct de vedere economic, este mult mai rentabila instalarea unei centrale termice pe gaz, preferabila celor electrice sau pe motorina.

Referitor la temperatura ideala in locuinte pe perioada iernii, daca aceasta se mentine la 20 de grade Celsius in loc de 23 de grade, se face o economie de 8 % la factura de energie. In plus, daca pe perioada noptii termostatul va fi coborat la 16 grade, se pot economisi 16 procente din factura totala.

De asemenea, inlocuirea becurilor normale cu cele de tip economic se va resimti la buzunar, chiar daca acestea din urma costa mai mult, pentru ca durata de viata este de 7 ori mai mare decat a celor incandescente.

In plus, specialistii ne sfatuiesc sa evitam pe cat posibil "consumul fantoma" care reprezinta energia consumata de aparatura electrica din casa aflata in "stand by" si care poate ajunge pana la 10% din energia totala.

Cititi si: Cum se castiga prima impresie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.