romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

1

Obtinerea ajutorului de 2.500 de euro pentru nasterea copiilor

Aceasta postare nu mai este de actualitate.
Principala conditie este ca mama sa fi locuit in Spania de maniera continua si legala (cu permis de rezidenta) in ultimii doi ani anteriori nasterii copilului.

Neindeplinirea acestei conditii atrage dupa sine imposibilitatea obtinerii celor 2.500 de euro.

Daca se indeplineste conditia de mai sus, ajutorul se solicita prin intermediul a doua formulare diferite.

Pentru mamele care muncesc si cotizeaza la Asigurarile Sociale exista doua feluri de ajutor.

Pe de o parte, exista posibilitatea primirii unui ajutor lunar de 100 de euro pentru fiecare copil minor de 3 ani (care se poate incasa si anticipat, primind cate 100 de euro pe luna sau se poate incasa sub forma de reducere a I.R.P.F.-ului cu 1.200 de euro pe an) si ajutorul de 2.500 de euro care se poate primi ca o plata unica anticipata si daca nu se solicita plata anticipata, atunci se deduce tot in declaratia de I.R.P.F. (Impuesto de la Renta sobre Personas Fizicas).

Pentru acest tip de ajutoare ( pentru mamele care muncesc ) trebuie mers la Agentia Tributara (Hacienda) si prezentat modelul de cerere numarul 140 daca se dovedeste plata anticipata a celor 100 de euro lunar si, in acelasi timp, se solicita plata celor 2.500 de euro.

Pentru mamele care nu cotizeaza,statul spaniol a dispus un ajutor de 2.500 de euro pentru nasterea unui copil, care se primeste ca o plata unica, dupa nasterea copilului.

Pentru primirea ajutorului de 2.500 de euro pentru mamele care nu cotizeaza, daca se respecta conditia resedintei, atunci trebuie prezentat modelul 141, tot la Agentia Tributara (Hacienda).

Toate aceste formulare, precum si mai multe informatii (si despre posibilitatea realizarii demersurilor necesare fara a te prezenta in persoana) se gasesc in pagina web:www.aeat.es la capitolul Ciudadanos/Familia.

Daca vi s-a parut utila aceasta postare, atunci apasati pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.


Cititi si: Spania: Alocatie de stat pentru copiii romani minori

Ajutoare pentru chirie... Subventia de 210 euros...

Ajutor financiar pentru copii cu varsta pana in 18 ani

Un comentariu:

  1. da,asta e adevarat.Cunosc pe cineva care chiar a incasat banii.2500de euro sant ceva bani...nu?

    RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.