romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Sfaturi financiare


Daca te descurci bine din punct de vedere financiar, inseamna ca ai avut parte de ajutor. De unul singur, esti mereu expus greselii si excesului. Sansele sigure sunt ca tu sa nu reusesti sa economisesti nici un ban si sa nu poti gasi nici o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. Citeste acest top al sfaturilor financiare si incearca sa-ti reorganizezi bugetul dupa el. Vei vedea ca economisitul banilor nu e o chestiune atat de greu de atins.
1. Oricat de mare sau de mic ar fi salariul tau, intotdeauna incearca sa pui niste bani deoparte. Indiferent de cati bani ti-ar intra in buzunar pe luna, pune cate putin deoparte. La un moment dat s-ar putea sa ai nevoie urgenta de mai multi bani si ii vei putea lua chiar din fondul tau personal fara sa te mai imprumuti la ai tai sau la prieteni.
2. Fii constient de diferenta dintre "a avea nevoie" si "a vrea".
3. Gandeste-te la costul real. Mai precis, cand te gandesti sa-ti cumperi in rate laptopul la care visai, nu te bucura ca ratele sunt minuscule. Peste 5 ani, cand vei termina de achitat, o sa-ti dai seama ca ai platit de 3 ori mai mult.
4. Cumpara lucruri de calitate. E drept ca sunt intotdeauna mai scumpe sau ca mai scump nu inseamna neaparat mai bun, dar in general adidasii de la standul chinezesc se vor rupe de 5 ori mai repede decat cei originali de la reprezentanta. Lista poate continua...
5. Nu garanta un imprumut pentru altcineva. Poate Gigel iti este prieten din copilarie sau var primar, dar nu stii niciodata in cine poti avea incredere cand vine vorba de bani. (gabriela)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.