romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

2

Alocatia de stat pentru copiii romani minori in Spania

Cetatenii romani din Spania pot beneficia de alocatia platita de statul roman pentru copiii minori. Pentru aceasta trebuie depus la primaria de domiciliu din Romania un dosar care sa contina:

1. o copie a certificatului de nastere al copilului;
2. o copie dupa actul de identitate al reprezentatului legal (parinte);
3. o dovada/adeverinta din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de ajutor pentru familie cu copil in intretinere in Spania;
4. o cerere tip de alocatie de stat pentru copil.

Dovada ca solicitantul nu beneficiaza de o alocatie spaniola poate fi obtinuta depunand in Spania o cerere pentru Prestatión económica por hijo o menor acogido a cargo la Centros de Atención e Información de la Seguridad Social.

Detalii cu privire la procedura se gasesc la adresa w.w.w.seg-social.es, sectiunea Prestaciones. In cazul in care Asigurarile Sociale spaniole refuza acordarea acestei alocatii (de exemplu, in care parintii au venituri mai mari decat pragul stabilit de legea spaniola-11.000 euro pe an pentru o familie cu un copil), documentul prin care este comunicat acest refuz constituie dovada care trebuie inclusa in dosarul pentru primaria din Romania.

Alocatia romaneasca se va trimite prin mandat postal la domiciliul din Romania sau, dupa, caz, banii sant virati intr-un cont deschis de catre beneficiar la o banca din Romania.In cazul mandatului postal, persoana care ridica banii trebuie sa aiba o procura legala.

Mentionam ca alocatia pentru un copil este de 200 RON (2.000.000 lei vechi) pentru copii cu varsta de pana la 2 ani si de 40 RON (400.000 lei vechi) pentru copii de la 2 ani pana la 18 ani.

Actualele reguli nu permit acordarea retroactiva a alocatiei (vor fi platiti banii doar de la data acceptarii cererii, nu de la nasterea copilului).

Detalii cu privire la alocatiile pentru copii se pot gasi pe site-ul:
http://sas.mmssf.ro/prestatiiSociale.php la sectiunea Alocatia de stat pentru copii.

Daca vi s-a parut utila aceasta postare, atunci apasati pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.


Sursa: Ambasada Romaniei din Madrid

Cititi si: Ajutor financiar pentru copii cu varsta pana in 18 ani

Obtinerea ajutorului de 2.500 de euro pentru nasterea copiilor

Ajutoare pentru chirie. Subventia de 210 euros

2 comentarii:

  1. DACA SINT COPII NASCUTI IN SPANIA LA FEL IAU ALOCATIE

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, locuiesc cu fiul meu de 15 luni in Spania, anul acesta in martie am depus pentru alocatie in Romania, iar zilele astea am primit o scrisoare prin care solocitau o adeverinta prin care sa ateste ca nu primeste alocatie in Spania ¨Catre ... Prin prezenta va aducem la cunostinta ca dosarul de alocatie al carui titular este fiul d-vastra ... este pus in drepturi incepand cu luna urmatoare depunerii dosarului..... Pt primirea restantelor trebuie sa prezentati o dovada ca nu ati beneficiat de prestatii pt copil in statul de angajare sau ca nu santeti indreptatiti la prestatii conform legislatiei acelui stat membru UE Precizam ca institutia noastra a transmis solicitare de informatii catre statul respectiv urmand ca in cazul in care nu ati avut dreptul la prestatii sa acordam din oficiu restantele aferente. In cazul in care statul respectiv precizeaza ca nu ati solicitat prestatii desi aveati dreptul, aceste restante nu se vor mai acorda.¨ Am mai citit pe at site ca ¨Actualele reguli nu permit acordarea retroactiva a alocatiei ( vor fi platiti banii doar de la data acceptarii cererii, nu de la nasterea copilului )¨. Astept un raspuns. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.