romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Valabilitatea pasapoartelor turistice in Romania, se modifica altfel:

Aceasta postare nu mai e de actualitate. Informatii referitoare la termenul de valabilitate al  pasaportului simplu electronic, le gasiti aici.
3 ani pentru persoanele care nu au implinit 14 ani (se pot elibera si cu valabilitate sub 3 ani, la solicitarea parintilor) ;
 • 5 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 14 si 25 ani (pana in 18 ani se elibereaza cu valabilitate sub 5 ani, cu conditia sa nu se depaseasca data la care titularul implineste 18 ani) ; 
 • 10 ani pentru persoanele care au implinit varsta de 25 ani. 
 • Valabilitatea mentiunii privind inscrierea minorilor (pana in 14 ani) in pasaportul parintelui este de 3 ani, dar nu mai mare de valabilitatea pasaportului.
 • Pentru minorii care nu au implinit varsta de 14 ani, pasapoartele se pot elibera cu o valabilitate solicitata de parinti, sau dupa caz, de reprezentantii legali, fara a se depasi valabilitatea maxima de 3 ani.
 • Pentru minorii care au implinit varsta de 14 ani, pasapoartele se pot elibera, la cererea parintilor, cu o valabilitate mai mica decat cea prevazuta de lege (5 ani), cu conditia sa nu depaseasca data la care titularul implineste varsta de 18 ani.
 • In situatia in care titularul constata faptul ca datele de identitate inscrise in pasaport sunt incomplete sau inexacte, trebuie sa sesizeze autoritatea eminenta, care este obligata sa ii elibereze un nou document fara a fi achitate alte taxe sau tarif suplimentar.
Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
  Sursa: Politia de Frontiera Romana

  Cititi si: Introducerea pasapoartelor simple electronice


  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu

  Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.