romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

3

Conditii privind traficul auto in Spania

În Spania, circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului.

 • Starea generală a drumurilor şi infrastructurii este foarte bună.
 • Parcarea este permisă numai în locuri rezervate, contra cost (în general taxa este de 2,50 euro/oră, iar tichetele se cumpără fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei).
 • În Spania, centura de siguranţă este obligatorie pentru ocupanţii locurilor din faţă în interiorul localităţilor şi pentru toţi pasagerii în afara localităţilor.
 • Funcţionează sistemul priorităţii de dreapta. 
 • Limitele de viteză admise: străzi urbane (centrul localităţilor) – 50 km/oră; drumuri extraurbane (provinciale şi statale) – 90 km/oră; şosele naţionale – 100 km/oră; autostrăzi – 130 km/oră.
 • Depăşirea limitelor de viteză poate atrage aplicarea unor amenzi de până la 1.500 euro şi suspendarea permisului de conducere. 
 • Începând cu data de 1 iulie 2006, conform noilor reglementări rutiere, depăşirea cu peste 40 km/oră a limitelor de viteză constituie infracţiune, iar depăşirea vitezei cu mai puţin de 40 km/oră se pedepseşte cu amendă de până la 1.500 euro.
 • Accesul pe autostrăzi este permis în baza achitării taxelor specifice. Plata acestor taxe se face la punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la ieşirea de pe autostradă. Costul minim pentru accesul pe autostradă este de 3 euro.
Se recomandă atenţie sporită în timpul opririlor în parcările amenajate pe autostrăzi (în special în timpul nopţii), fiind înregistrate cazuri de furt de autoturisme cu numere de înmatriculare străine, în special în sezonul estival.

Pe teritoriul Spaniei sunt interzise deţinerea şi utilizarea dispozitivelor de detectare a radarelor, precum şi a aparatelor antiradar. Acestea reprezintă infracţiune şi se pedepsesc cu aplicarea unei amenzi şi a punctelor de penalizare.

Daca vi s-a parut utila aceasta postare, atunci apasati LIKE pentru a afla si altii de ea.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

3 comentarii:

 1. Felicitari pentru acest site este foarte util. Spor la treaba in continuare. Am o intrebare daca cumva stii sau stie cineva de pe aici stiam ca este interzis sa vorbesti la telefon in masina chiar si daca ai Hands-free. E adevarat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult.
   Nu este interzis sa vorbesti Hands Free in masina, doar ca e recomandat sa nu dureze mai mult de 2 minute.

   Ștergere
 2. cum se poate verifica plata unei amenzi de circulatie data in spania si platita din romania? ?unde se poate verifica un cod de bare

  RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.