romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Criza in strainatate

Traim vremuri din ce in ce mai dificile din punct de vedere economic...
Odata, acest lucru ne-a determinat pe multi sa emigram...

Dar ce te faci cand criza a atins si tara in care ai emigrat?...

Si in Spania, in ultimele luni, tot mai multi romani sunt in somaj, sau, si mai rau, nici macar nu primesc somajul...
Iar daca acasa, in Romania, sa nu ai serviciu nu este neaparat echivalent cu dezastrul iminent, in strainatate, acest lucru este crucial, pentru ca nu te ai decat pe tine, cel mult sotul/sotia sau copiii.

In aceasta situatie sunt, cum spuneam multi concetateni de-ai nostri. Ba mai mult, nici macar nu pot lua decizia unei intoarceri acasa, nu numai pentru ca aici trebuie sa o iei de la zero si atunci anii sacrificati departe nu mai au nici o satisfactie, ci, mai ales din cauza multelor credite (personale, ipotecare), pe care si le-au facut increzatori in stabilitatea locului de munca.
Intrebari precum, "ce mi se poate intampla daca nu am mai platit creditul de x luni" sau "ce mi se poate intampla daca plec cu masina acasa fara sa o fi platit" sunt cele mai frecvente intrebari care ii chinuie acum pe cei ce, din pacate, se afla in situatii cu adevarat critice.

Economiile, daca exista, sunt puse la bataie acum, in loc sa hraneasca visele de intoarcere. Si atunci, in aceasta situatie, in care nu mai ai putere sa speri si sa lupti pentru ca intreaga societate se confrunta cu exact aceleasi probleme.

Si daca nici macar autohtonii nu mai fac fata, cu atat mai putin imigrantii care, din pacate in astfel de situatii de criza, sunt primii sacrificati.

Astfel, presiunea unei hotarari, este tot mai mare, in conditiile in care, in tara se intrevad locuri de munca, desi inca nu este foarte clar (cel putin de aici de departe), daca aceste locuri de munca vor permite celor ce s-ar intoarce pentru ele sa aiba din ce sa traiasca si sa-si intretina familia undeva totusi peste nivelul de supravietuire.

Ne asteapta momente de grea decizie, se astfel, multi isi fac bagajele, si mai multi sunt dezamagiti si nemultumiti de experienta lor.

Cititi si: Criza din Spania, preferata vietii mizere din Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.