romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Deschiderea unei firme in Spania, poate dura 6 luni

Romanii care si-au deschis firme in Spania se plang ca demersurile sunt greoaie si exista multa birocratie.
Ei apreciaza insa faptul ca nu trebuie sa plateasca spagi functionarilor pentru urgentarea procedurilor, asa cum se intampla, in multe cazuri, in Romania.

Daniel Pall (31 ani), un roman rezident in Castellon, si-a depus actele pentru deschiderea unei tipografii la sfarsitul lunii iulie. Pana in prezent, el inca nu a obtinut toate autorizatiile de functionare; "Merge destul de greu, nu zic nu, dar prefer asa decat sa dau spagi ca sa nu uite vreun functionar binevoitor dosarul intr-un colt al biroului sau", afirma Daniel.

In medie perioada de asteptare pentru obtinerea autorizatiei de functionare, in cazul deschiderii unei firme, este de aproximativ 47 de zile, dar se poate ajunge pana la 6 luni.

Intreprinzatorii care doresc sa infiinteze o societate trebuie sa parcurga zece pasi administrativi si sa achite 1% din valoarea capitalului social al firmei.

In topul mondial al tarilor care ofera cele mai mari facilitati pentru afaceri, Spania se situeaza pe locul 62 din 183 de tari incluse in clasament, conform unui raport al Bancii Mondiale.

In acelasi loc, Romania ocupa locul 55. Nu la fel de bine sta Spania in privinta birocratiei cu care se confrunta un om de afaceri la deschiderea unei firme.

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
Sursa: Ziarul Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.