romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

8

Eliberarea titlului de calatorie in Spania

Aceasta postare nu mai e de actualitate! Noi informatii referitoare la eliberarea titlului de calatorie, le aflati aici.
Titlul de calatorie este documentul care se elibereaza de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei cetatenilor romani aflati in strainatate, care nu mai poseda un document de calatorie valabil, pentru ca titularul sa se poata intoarce in tara.

Titlul de calatorie are o valabilitate de cel mult 30 de zile, care inceteaza de drept la data intrarii titularului in Romania. 

Noua procedura de eliberare a pasapoartelor electronice si a titlurilor de calatorie presupune prezenta obligatorie a solicitantului la sediul consulatului, inclusiv a minorilor, avand in vedere ca este necesara prelevarea amprentelor, fotografia si semnatura digitala. De asemenea, este necesara prezentarea in original a tuturor actelor necesare eliberarii documentelor de calatorie.

Documentele necesare
pentru eliberarea titlului de calatorie:
 • Cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul expirat
 • In situatia pierderii/furtului, denuntul facut in fata autoritatilor spaniole
 • Pentru minori, este necesara prezenta ambilor parinti (sau, dupa caz, a celui care detine custodia minorului) cu documente de identitate valabile (cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul), precum si certificatul de nastere al minorului. In situatia in care minorul are certificat de nastere emis de autoritatile spaniole, acesta trebuie sa urmeze procedura supralegalizarii cu Apostila de la Haga. Parintii vor da o declaratie pentru exprimarea acordului in vederea eliberarii titlului de calatorie)
 • In cazul in care unul dintre parinti nu se poate prezenta la consulat, este necesara prezentarea de catre celalalt parinte a unei imputerniciri autentificate la un notar public din Romania sau la sediul sectiei consulare. 
Termen de eliberare: in aceeasi zi.


Sursa: Ambasada Romaniei in Madrid 

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
Cititi si: Taxe consulare valabile incepand cu data de 01 septembrie 2010

8 comentarii:

 1. bun gasit, gabriela.
  as avea nevoie de o indrumare intr-o situatie care, cel putin aparent, imi pare fara iesi. fratelui meu i-au expirat de o buna perid de timp (cca 2 ani) actele de identitate (CI + pasaport). este intr-o situatie f dificila (jobless) si despre care noi, familia, am auzit, din pacate, foarte tarziu. speram, totusi, ca nu este prea tarziu. dorim sa-l ajutam cumva de aici, din Ro, dar nu stiu de unde sa incepem. din cate am spicuit atat pe blogul tau, cat si pe site-ul oficial mae, solutia este sa vina in tara, avand "la mana" un Titlul de calatorie. cunosti, cumva, alte variante care sa nu necesite deplasare aici, in Ro? ma poti ajuta, te rog, cu informatiile pe care tu le detii pe aceasta tema. iti sunt recunoscatoare pt efortul de a centraliza si de a oferi oamenilor aceste informatii care, poate nu in putine cazuri, ii salveaza de la situatii extreme. cu bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,
  Singura solutie este intradevar un TITLU DE CALATORIE scos de aici de la consulat. Nu exista alta solutie deoarece el nu mai are nici un act in termen de valabilitate.

  RăspundețiȘtergere
 3. buna seara! multumesc pentru raspuns. am sa incerc sa telefonez la consulat pt relatii despre programul cu publicul. am o oarecare temere si necunoscuta, in acelasi timp: daca fratele meu risca vreo sanctiune sau, altfel spus, daca i-ar putea fi aplicata interdictia de intrare in spania. nu cunosc reglementarile legale in acest domeniu, am sa mai cercetez.

  inca o data, primiti va rog multumirile mele si va doresc sa va intoarca Dumnezeu inmiit binele facut!
  cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna seara,
  Nu va primi nicio amenda si nici interdictie.

  RăspundețiȘtergere
 5. asa sa fie! :) spor in toate cele cu folos!

  RăspundețiȘtergere
 6. buna ziua ,de cateva zile incerc sa sun la consulatul din madridpt a cere programare pt un titlu de calatorie pt bebelusul meu,din pacate nu raspunde nimeni.cum pot sa-i fac programarea si daca dureaza mult pana ne vor da programarea deoarece avem biletele de avion cumparate.va multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 7. Programarea la titlul de calatorie se poate face telefonic sau personal. Cum probabil nu puteti merge direct la consulat, nu va ramane alta alternativa decat telefonul. Dar cum angajatii consulatului sunt foarte aglomerati, nu pot raspunde la toate telefoanele. Deci, insistati foarte mult. Cat despre durata programarii nu va pot spune exact. Ea depinde de numarul de solicitari. Dar, in momentul in care reusiti sa luati legatura cu ei telefonic, nu uitati sa amintiti ca aveti biletele de avion cumparate si atunci sunt sigura ca veti primi o programare inainte de data zborului.

  RăspundețiȘtergere
 8. multumesc frumos pt raspuns,o sa mai incerc sa sun,daca nu o sa merg saptamana viitoare personal.va multumesc

  RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.