romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Ce ar trebui sa vedeti in Spania...


GRANADA

Unul dintre cele mai importante orase din Spania. Pe masura ce trupele crestine continuau sa avanseze, maurii au fortificat pe cat posbil orasul, transformandu-l intr-una dintre cele mai rezistente citadele din acea vreme.
Abia in 1492, dupa lupte aprige, ultimul rege maur, Boabdil, era nevoit sa cedeze in fata armatelor catolice, iar Granada intra din nou sub stapanirea spaniola.
Din pacate multe dintre cladirile maure- despre care se povesteste ca erau creatii arhitecturale superbe- au fost distruse in timpul asediilor sau imediat dupa, dar se pastreaza cateva, cel mai important obiectiv ramanand Alhambra. Este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Spania, inclus pe lista UNESCO.

Obiective: Teteria del Hammam, Alhambra, Cancelaria Regala, La Capilla Real, Casa Museo Federico Garcia Lorca, Museo Arqueologico y Etnologico de Granada, Manastirea Cartuja, Albaicin, Madraza, Museu de Bellas Artes, Museo Casa de Los Tiros, Museo de la Alhambra, Biserica Santa Ana, Catedrala, Biserica Virgen de las Angustias.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.