romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

4

Preschimbarea permiselor de conducere in Spania

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, preschimbarea permiselor de conducere pentru cetatenii romani nu mai este obligatorie.

 • In cazul in care se doreste totusi preschimbarea permisului, cetăţenii români cu rezidenţă temporară sau permanentă pot suna la Direcţia Generală de Trafic la nr. de telefon: 902 300 175 pentru a se programa în vederea preschimbării permisului.
 • In conformitate cu prevederile acordului privind echivalarea permiselor de conducere româneşti în Spania, pot fi schimbate permisele categoria B, fără examen, iar pentru cele categoriile C, D şi E se va susţine un examen oral şi în trafic.
 • În cazul în care veţi primi amendă din partea autorităţilor pentru conducere cu permis românesc, trebuie să vă adresaţi urgent Direcţiei Generale de Trafic Madrid/Subdirección General de Educación, Divulgación y Formación Vial la număr de fax: 91.301.85.37, pentru anularea acesteia.
Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
  Sursa: Ambasada Romaniei in Madrid

  Cititi si: Livrarea permisului de conducere

  Taxe consulare valabile incepand cu data de 04 iunie 2010

  4 comentarii:

  1. e valabil permisul romanesc de autobuz dc nu il schimb? nu pot sa il schimb pt ca l-am obtinut dupa ce am primit rezidenta

   RăspundețiȘtergere
  2. Buna am carnet de conducere din Romania cu mai putin de un an vechime . Pot sa conduc in Spania cu el sau trebuie sa il schimb ?¿

   RăspundețiȘtergere
   Răspunsuri
   1. Daca carnetul e de categoria B atunci puteti circula fara nicio problema.

    Ștergere
  3. Preschimbarea permisului de conducere model 2009 nu necesita preschimbare in cel spaniol pentru cetatenii romani rezidenti pe teritoriul Spaniei. Din cate am citit pe forumuri aceasta avand doar un caracter facultativ, voluntar, DECI NU OBLIGATORIU. Cu toate astea , o spun cu amaraciune , am fost amendat seara trecuta pe motivul ca sunt rezident de 4 ani pe teritoriul Spaniei si nu am schimbat permisul in cel spaniol. Vin si intreb cu respect , exista cineva bun la suflet, sa ne dea o explicatie pertinenta juridic, pentru a ne putea apara in acest sens ? Raspunsurile de genul "mergi fara probleme!" in cazul amenzilor chiar nu ajuta. Un sfat cu un numar de lege , hotarare , etc. aplicabila romanilor soferi pe teritoriul spaniol ar duce la evitarea situatiilor in care desi suntem corecti suntem amendati dar cu posibilitatea de a face recurs ... Va multumesc !

   RăspundețiȘtergere

  Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.