romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

1

In Spania, controlarea telefonului si a portofelului femeii sunt considerate forme ale violentei domestice

La cea de-a doua ediţie a Congresului Statal pentru apărarea minorilor şi pentru crizele în cuplu, din Palma, s-au scos în evidenţa formele "violenţei opace".

Manuel Calvo, profesor de Filozofie Juridică de la Universitatea din Zaragoza, prezent la Congresul din Palma, a explicat că există şi forme ascunse de violenţă domestică, numite "violenţă opac ", deoarece ies mai puţin la lumină decât violenţa fizică sau verbală.

Unele dintre aceste manifestări sunt controlarea apelurilor sau a mesajelor de pe telefonul mobil sau inspecţionarea portofelului sau a genţii femeii. Aceste gesturi sunt considerate forme ale "violenţei opace", care nu trebuie tolerate, deşi în multe medii sociale şi culturale ele sunt acceptate ca fiind normale sau puţin grave.

Calvo a mai precizat că, în lume, există 135 de milioane de copii care asistă zilnic la manifestări ale violenţie domestice în familie şi a scos în evidenţă şi alte forme ale acesteia, majoritatea "invizibile".
Acestea au loc mai ales în mediul familial şi nu se denunţă, deoarece nu sunt recunoscute de serviciile sociale şi nici de legislaţia în vigoare, potrivit surselor portalului 20 minutos.es

Sursa: ziarul Adevarul

Un comentariu:

  1. Corect! Unde nu este incredere, nu este nici iubire. Unde nu este iubire, nu este respect. Unde nu este respect nu este libertate si apare violenta de orice fel. Nimeni nu are dreptul de a controla o alta persoana, nici chiar sotul/sotia. Fericirea inseamna iubire, respect, toleranta, incredere....

    RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.