romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Ce sa nu-i spui sefului!...

Debutantă sau cu vechime în muncă, un lucru trebuie să ştii din capul locului: ce şi când să-i spui şefului din tot ce se întâmplă în jurul tău. Iată lista "interziselor":
1.Ca ai prea mult de munca
Evită să-i prezinţi şefului amănunte despre viaţa ta particulară. Acestea pot fi informaţii pe care le poate întoarce împotriva ta, interpretându-le greşit. Nu te plânge mereu superiorului că munca pe care o faci este prea grea sau că trebuie să stai peste program, ca să-ţi termini treaba. Îţi poate spune că nu ştii să te organizezi sau că poate nu eşti potrivită acelui serviciu.

2. Că fostul şef nu era competent
Dacă ţi-a fost antipatic şeful de la fostul loc de muncă, este indicat să păstrezi acest lucru pentru tine. Cine ştie, poate şeful tău îl cunoaşte şi are o părere bună despre el.

3. Secretele celorlalţi colegi
Poate că un coleg ţi-a spus că l-ar deranja ceva legat de conducere. Păstrează pentru tine aceste lucruri şi nu da buzna în biroul şefului, să-i spui "noutăţile". Poate că nu-i plac bârfitorii. În plus, dacă află colegii, nu vei mai avea simpatia lor niciodată.

4. Că te plăteşte prea puţin

Salariul este un subiect totdeauna fierbinte: nu-l aduce brusc în discuţie. Dacă vrei mai mulţi bani, ia-o pe ocolite şi încearcă să-i dai de înţeles şefului că eşti o angajată responsabilă. De obicei, negocierea salariului vine ca o recunoaştere a activităţii tale dintr-o anumită perioadă.

5. Că ia decizii greşite


Atunci când deciziile şefului te supără sau dacă face o greşeală, respiră liniştită şi nu te grăbi să-i reproşezi asta. Aşteaptă să se "calmeze apele" şi apoi discută cu el. Adu-ţi aminte că de cuvântul lui atârnă responsabilităţi mai mari ca ale tale şi că este omeneşte să greşească.

Sursa: revista Click pentru femei

Cititi si: Cum te evidentiezi la job?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.