romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Curiozitatile Craciunului, de-a lungul timpului

Când a fost sărbătorit prima dată Crăciunul? Când s-a ajuns la fabricarea cozonacului, împodobirea bradului sau trimiterea felicitărilor de Sărbători? Acestea sunt câteva întrebări pe care fiecare ni le-am adresat cel puţin o dată. Să vedem răspunsurile!
1. Ziua de Crăciun a fost recunoscută oficial în anul 345, când a fost proclamată ziua de 25 decembrie ca dată a naşterii Mântuitorului.

2. Existenţa celor trei magi, personaje care aduc daruri copiilor, conform tradiţiei spaniole, este datată în secolul al VI-lea după Christos.

3. Se crede că primul brad de Crăciun a fost împodobit a la începutul secolului al XVII-lea, în Germania.

4. Tradiţia curcanului din noaptea de Crăciun, existentă şi în Spania, datează din secolul al XVI-lea, conform cronicilor, şi are originea în Mexic.

5. Tradiţia de a pune în casă sau în magazine o machetă cu scena naşterii Domnului, machetă cunoscută sub numele de „belen” a apărut în anul 1223, în oraşul italian Greccio.

6. Cele 12 boabe de struguri pe care spaniolii le înghit în ultimele 12 secunde înainte de trecerea în noul an este un obicei mai recent, apărut în primul sfert al secolului al XX-lea.

7. Prima loterie de Crăciun, extragere tradiţională în Spania, a avut loc la Cadiz, în 1812.

8. În mijlocul oceanului Pacific există o insulă numită Navidad ( Crăciun ), a cărei activitate economică principală este vânzarea de timbre poştale.

9. În Suedia, bradul împodobit se păstrează 20 de zile după Crăciun.

10. Potrivit istoricilor, americanii au celebrat primul Crăciun la data de 25 decembrie 1492.

11.Turron-ul, desertul tradiţional spaniol al Crăciunului, a apărut pe mesele ibeicilor în secolul al XVI-lea.

12. Felicitările specifice Crăciunului au fost inventate de sir Henrz Cole, care a rugat un prieten pictor, în anul 1843, să-i deseneze o scenă cu naşterea Domnului.

13. Primul cozonac a fost fabricat la Milano, la cerinţa ducelui Sforza, care le-a cerut bucătarilor săi o mâncare specială de Crăciun, din pâine dulce, care să conţină în interior stafide şi bucăţi de fructe confiate. Era strămoşul cunoscutului cozonac italian Panettone.

14. Prima şampanie spaniolă a fost fabricată în anul 1872.

Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Spania: Craciun sarbatorit la serviciu, pentru a evita o petrecere in familie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.