romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

De Craciun, spaniolii prefera sa dea SMS-uri decat sa vorbeasca

Una din cinci persoane va scrie mesaje care vor conține cuvântul "criză". Pentru bărbați, cel mai important este premiul de la loterie, iar pentru femei, criza.
Cea mai folosită metodă din Spania pentru transmiterea urărilor de Crăciun este SMS-ul, anunță pagina de Internet gsmspain.com, care citează un studiu realizat de compania de telefonie mobilă Yoigo, pe 1.000 de persoane.
Aproape jumătate din populația spaniolă apelează la acest sistem în ziua de Crăciun. Fie din comoditate, fie pentru a face economie de bani, 47% din cetățenii de pe teritoriul spaniol scriu mesaje în ziua de Crăciun.
Cei care preferă să-si transmită urările vorbind la telefon sunt cu zece procente mai puțini (37%). Restul o fac fie prin intermediul cărților postale, fie prin intermediul rețelelor sociale de Internet.

"Criză" este cuvântul cheie
În ceea ce privește urările de Anul Nou, 46% vor transmite mesajele lor de felicitare în după amiaza zilei de 31 decembrie. Doar 30% păstrează tradiția si-si felicită apropiații la miezul nopții.
Și cum anul 2009 a fost anul crizei, 20% din populația Spaniei va scrie mesaje care vor conține cuvântul "criză". Bărbații, în proporție de 52%, urează câstigarea unui premiu la loterie, iar femeile, în proporție de 40%, vor să se termine criza. Doar 22% din bărbați si 30% din femei își doresc ca în anul 2010 să fie pace în lume.

Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Spania: Craciun sarbatorit la serviciu, pentru a evita o petrecere in familie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.