romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Poarta rosu ca sa ai noroc...

Află ce tradiţii trebuie să respecţi de Revelion ca să îţi meargă bine în 2010:
Cumpăna dintre ani e un moment încărcat de magie. De-a lungul a mii de ani, oamenii au descoperit diferite căi prin care farmecul şi puterea nopţii dintre ani pot fi sporite, şi nu puţini sunt cei care sunt convinşi că un gest mic poate avea efecte spectaculoase în următoarele 365 de zile. Aşa că multe superstiţii şi tradiţii ar trebui respectate pentru a te asigura că noul an îţi va aduce numai întâmplări fericite şi belşug.
Ai grijă ca momentul trecerii în noul an să te prindă cu bani! Ţine o bancnotă într-o mână şi palma celui drag în cealaltă, ca să ai un an îmbelşugat şi plin de iubire.
Termină astăzi toată treaba în casă. Dacă speli mâine, de Sfântul Vasile, rişti să ai parte de ghinioane.
De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească strugurii şi smochinele. Acestea sunt simbolul belşugului şi al vieţii împlinite.
După miezul nopţii, mănâncă peşte ca să "înoţi" printre problemele vieţii şi să ai parte de sănătate.

Plăteşte-ţi toate datoriile
Ca să ai spor în anul următor, nu lua şi nu da cu împrumut nimic, mai ales bani sau sare, în prima zi din an. Şi nu uita să-ţi achiţi toate datoriile până diseară!
Nu scoate nimic din casă mâine, nici măcar gunoiul! Nu ai voie nici să mături, căci alungi belşugul şi sporul casei.
Aruncă prin casă un snop de spice de Anul Nou, apoi adună-le şi pune-le la păstrare: sunt bune de leac.
Dansează în aer liber, în jurul unui copac şi vei fi sănătoasă tun în anul următor. În plus, vei avea noroc în dragoste şi la bani.

Împrumută o verighetă ca să-ţi visezi ursitul
Femeile nemăritate trebuie să se uite pe fereastra dormitorului, la răscrucea dintre ani. Dacă văd trecând pe acolo un bărbat singur, se vor mărita în anul următor. Tot celibatarele pot împrumuta o verighetă pe care să o poarte de Revelion, pe degetul mijlociu al mâinii stângi, pentru a-şi visa ursitul. Acelaşi vis îl vor avea dacă vor tăia o sfoară deasupra pernei, înainte de culcare.
Pentru a te asigura că vei avea parte de iubire tot anul, sărută omul drag, sub vâsc, la miezul nopţii. Dacă nu ai un iubit, un bărbat brunet e indicat.
Figurinele inimioare, puse în această noapte în bradul de Crăciun, atrag iubirea în casă şi fac minuni în viaţa de cuplu.
Nu folosi foarfece în prima zi a anului, căci îţi vei "tăia" norocul.
Mare atenţie să nu plângi, să nu strănuţi şi să nu spargi ceva în această noapte! Sunt semne rele pentru noul an.
Lasă o lumânare să ardă până la ziuă, ca să ai parte de un an liniştit. Dar, atenţie, aduce ghinion să laşi un foc aprins afară de Revelion!

E o noapte magică!
Există o tradiţie străveche care spune că în noaptea dintre ani sunt îndeplinite toate condiţiile pentru orice fel de ritual magic. Şi numele acestei sărbători are o semnificaţie spirituală profundă: cuvântul Revelion a pătruns la noi pe filieră franceză şi înseamnă trezire, revelaţie. Anul acesta, noaptea dintre ani are ceva special. Se împlineşte un aspect de Lună plină, după care astrul începe să crească până la Lună Nouă, timp de două săptămâni.
Ziua este în creştere, la fel şi energiile benefice care ne susţin orice proiect pe care îl începem în această perioadă. Astfel, acum putem să ne decidem asupra unei dorinţe pe care o încredinţăm Cerului chiar în momentul trecerii dintre ani, rostind-o în mintea noastră foarte clar. Ea se va împlini, cu siguranţă, la momentul potrivit.

Sursa: ziarul Libertatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.