romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

S-a deschis primul restaurant pentru orbi in Spania

"Dans Le Noir" se doreste să fie un loc de întâlniri, dezbateri, schimburi culturale si petreceri organizate pentru persoanele nevăzătoare.


În Barcelona s-a deschis, de astăzi, primul restaurant pentru orbi din Spania, anuntă agentia de presă Europa Press. Localul face parte din lantul de restaurante "Dans Le Noir", care mai dispune de centre asemănătoare în Paris, Londra și Bruxelles. Primul restaurant pentru orbi s-a deschis la Paris în anul 2004, ajungând acum să aibă 75 de angajați cu carte de muncă, dintre care 40% sunt persoane nevăzătoare.

"Dans Le Noir", deschis la Barcelona, dispune de personal format din 16 angajați, dintre care nouă sunt orbi. Aceștia vor fi cei care îi vor îndruma pe clienti să se aseze la mese și le vor lua comenzile.

Situat în Paseo Picasso, restaurantul se doreste să fie un loc de întâlniri, dezbateri, schimburi culturale si petreceri organizate pentru orbi si nu numai. Meniul îmbină produsele tipic catalane cu cele spaniole si internationale.

Chiar dacă localul a fost deschis astăzi, inaugurarea oficială va fi la data de 31 decembrie, în noaptea de Revelion. Se asteaptă ca 25.000 de clienti să treacă anual pragul restaurantului. "Dans Le Noir" este deschis în fiecare zi din săptămână si în amiezile de sâmbătă si duminică, având o ofertă specială denumită "Tapas Brunch".

Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: 10 motive scandaloase folosite in momentul concedierii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.