romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Atentie chiriasi! Proprietarii de locuinte au mai multe drepturi in Spania

Prin legea "evacuării rapide" se urgentează formalitățile legale pe care un proprietar trebuie să le parcurgă pentru scoaterea chiriașilor din casă.

Proprietarii locuintelor închiriate în Spania au de astăzi mai multă putere, anunță ziarul "20 minutos", care mentionează că începând cu acest Crăciun, intră în vigoare asa-numita lege a "evacuării rapide". Prin noua lege se urgentează formalitătile legale pe care un proprietar trebuie să le parcurgă atunci când se află într-o asemenea situatie.
Una din noutătile cu care vine această lege este aceea că s-a redus termenul pe care proprietarul trebuie să-l astepte de la solicitarea în scris a plății datoriei și până în momentul depunerii plângerii. Termenul s-a micsorat de la două luni la o lună. Chiriasul poate evita evacuarea dacă în acest timp plătește toate restanțele.
O altă noutate este aceea că odată dată sentinta, evacuarea se face rapid, fără dergiversări, la data și ora stabilită. Proprietarul poate anula o parte a datoriei sau chiar în întregime, în cazul în care chiriasul eliberează locuința de bună voie, într-un termen stabilit de proprietar, dar care să nu fie mai mic de 15 zile. Termenul maxim poate fi până la un an.

Fără prelungire anuală
Totodată, în această nouă lege, nu mai sunt valabile prelungirile anuale ale contractului de cinci ani. Astfel, proprietarul poate anula contractul dacă se mută în acea locuintă sau dacă o oferă părinților, fiilor sau perechii sale, în cazul divorțului. În eventualitatea în care schimbarea nu se efectuează în termen de trei luni, proprietarul este obligat să-i redea locuinta spre închiriere fostului chirias si să-i plătească cheltuielile aferente mutării.
De asemenea, prin noua lege, Tribunalul dictează sentința evacuării locuintei în termen de cinci zile. În plus, asociațiile de locatari pot aproba lucrările de renovare la o clădire fără să mai fie nevoie de votul majorității locatarilor. Va fi valabil votul favorabil a trei cincimi din locatarii asociației.

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Spania: Spaniolii sunt preocupati de somaj, criza si politicieni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.