romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

3

Pensionarea la limita de varsta (partea 3) in Spania

Formalităţile pe care cetăţenii cu domiciliul în străinătate trebuie să le îndeplinească în vederea stabilirii drepturilor de pensie în România:

În cazul cetăţenilor stabiliţi în străinătate, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a beneficia de pensie din partea statului român, operaţiunile legate de stabilirea şi încasarea drepturilor pensie pot fi îndeplinite:
 • fie în mod direct de către titularul drepturilor de pensie, prin depunerea dosarului de pensionare şi deschiderea unui cont curent personal la S.C. BANC POST S.A.
 • fie prin intermediul unui mandatar domiciliat în România, desemnat prin procura specială, care să îndeplinească operaţiunile menţionate mai sus.
 • Titularul sau mandatarul, după caz, deschide un cont curent personal la filiala S.C. BANC POST S.A. de domiciliu, singura instituţie bancară cu care CNPAS are încheiată convenţie în acest sens.
 • Titularul dreptului de pensie sau mandatarul desemnat depune la casa teritorială de pensii (de la ultimul domiciliu al titularului sau de la domiciliul mandatarului), o cerere însoţită de documentele necesare stabilirii pensiei (dosarul administrativ de pensionare).
Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
  Cititi si: Anii lucrati in Spania cu acte,inainte de anul 2007 se socotesc la vechime


  Pensionarea la limita de varsta (partea 1) in Spania


  Pensionarea la limita de varsta (partea 2) in Spania

  3 comentarii:

  1. am 57 de ani,si 30 de ani de vechimea in romania munciti si muncesc in spania de 2 ani.daca es la pensie ani munciti in spania conteaza? si cum sa procedezi? am auzit ca in spania esa la 65 de ani,vreau sa stiu daca pot sa es la pensie la 57 ani?

   RăspundețiȘtergere
  2. draga gabriela,ai putea sa actualizezi,noua lege a pensionarii care a intrat in vigoare la 01/01/2013 si sa concretizezi unele aspecte mai importante ale acestei legi,adica mai pe intelesul nostru.Cred ca e foarte important sa explici si noua norma a Agentiei Tributare privind declararea de proprietati sau conturi detinute de cetatenii rezidenti de pe teritoriul Spaniei in strainatate pina cel tirziu 31/05/2013.multumesc!

   RăspundețiȘtergere
   Răspunsuri
   1. Intrati pe acest link:

    http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com.es/2013/03/noua-lege-de-pensionare-in-spania.html#more

    Ștergere

  Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.