1

Termene lungi la omologarea actelor de studii in Spania

Indiferent ca incearca sa-si omologheze o diploma sau ca cer recunoasterea profesionala, cetatenii romani au de asteptat luni in sir pana la primirea unui raspuns.

Aurel Mailat, secretar in cadrul Ambasadei Romaniei in Madrid, spune ca este destul de mare numarul conationalilor nostri care solicita informatii despre procedurile in vigoare de validare a actelor de studii, existand si cazuri in care cetatenii se adreseaza Ambasadei pentru a semnala unele situatii pe care le considera nedrepte.

''In general nemultumirile sunt legate de termenele lungi de asteptare pana la primirea unui raspuns, la validarea la un nivel inferior decat cel solicitat, spre exemplu ni s-a semnalat ca au fost recunoscute diplome la nivelul de -diplomatura- in loc de -licenciatura-pentru diplomele de licenta.Iar in cel mai lung caz pe care il cunoastem s-a intarziat 2 ani pana la oferirea unui raspuns, dar macar a fost solutionat pozitiv'', precizeaza Aurel Mailat.

Dar, fie ca este vorba despre omologare, fie ca e vorba despre recunoastere profesionala, aceasta din urma foarte putin putin cunoscuta de romani, multi dintre cei care solicita validarea actelor de studii primesc un raspuns pozitiv.

Depinde insa de profilul facultatii teminate.

E bine cunoscut ca un medic sau asistent ca primi fara indoiala diploma spaniola echivalenta celei romanesti cu care se va incadra cu rapiditate pe piata muncii, la fel si un arhitect, insa cu totul alta este situatia in cazul absolventilor de Drept, specializare care este mai dificil de validad datorita numeroaselor diferente intre cele doua sisteme juridice.

 Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Acte necesare petru omologarea studiilor

Taxe consulare

Un comentariu:

  1. Buna ziua!Am bacalaureatul omologat in Spania si m-am reintors in tara si am terminat facultatea de Management Financiar Contabil.Daca vin in Spania si vreau sa imi omologhez diploma de licenta pe specializarea finante banci,mi se va omologa?Sau se omologheaza actele de studii pana la bacalaureat?Va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.