romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

1

Flotant (luare in spatiu) - Empadronamiento in Spania

În limba română, "empadronamiento" înseamnă obținerea vizei de flotant sau luarea în spatiu.
"El Padron Municipal" este registrul oficial în care sunt înscrisi toti locuitorii unei localităti spaniole, constituind dovada domicilierii si a duratei de sedere în acea localitate.

Primul pas, la stabilirea într-o localitate spaniolă, este solicitarea vizei de flotant si, implicit, înscrierea în registrul primăriei, drept si îndatorire pentru toate persoanele care locuiesc pe teritoriul Spaniei, străini sau autohtoni.
Numai după ce este înregistrat în arhiva primăriei ca locuind la o adresă din respectiva localitate, cetăteanul român poate solicita Certificatul de Cetătean Comunitar, care îi atestă dreptul de rezidentă si muncă în Spania.

De ce este nevoie de "empadronamiento" ?
 • acces la asistentă medicală publică 
 • inscrierea copiilor la scoală
 • obtinerea Certificatului de cetătean comunitar, care atestă dreptul de rezidentă si de muncă
 • preschimbarea permisului auto românesc cu cel spaniol
 • diverse demersuri administrative
Documente necesare pentru obținerea vizei de flotant (empadronamiento):
 1. cerere oficială, se obtine de la primărie
 2. pasaportul sau cartea de identitate în vigoare, în original si Certificatul de Cetătean Comunitar (dacă solicitantul îl detine deja) dacă cetăteanul este proprietarul locuintei, trebuie să prezinte contractul de vânzare/cumpărare sau o factură de plată, pe numele său, a unui serviciu de gaz, lumină, telefon, achitat prin bancă, prin plată automată din cont
 3. dacă solicitantul nu este proprietar, iar locuința este închiriată, se va prezenta contractul de închiriere
 4. dacă solicitantul nu este nici proprietar, nici cel care a închiriat locuinta, este necesară prezentarea unei autorizații semnate de proprietar, care să ateste că solicitantul locuieste la acea adresă, însotită de o fotocopie a actului de identitate a proprietarului
În cazul schimbării localitătii de rezidentă, trebuie solicitată o nouă viză de flotant la primăria localitătii respective, pentru adresa la care va locui solicitantul.

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Certificatul de Cetatean Comunitar, NIE


Pentru a putea solicita nationalitate spaniola,


Spania: Concubinaj ( Parejas de hecho )

Un comentariu:

 1. AM nevoie urgent de un certificat de empadronamiento in Valencia, eu momentan locuind in Cadiz cu contract si acte in regula. Ma poate ajuta cineva? SUnt dispus sa platesc, am nevoie pt a astine un examen in Comunidad Valenciana.Va multumesc.
  678.372.143

  RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.