romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

8

Inscrierea la gradinita si la scoala in Spania

În general, copilul este încadrat într-o clasă corespunzătoare vârstei, conform sistemului de învătământ din Spania, însă, la cerere, se poate organiza un test de nivel.
Acesta se sustine în unitatea de învătământ, evaluarea realizând-o un grup de profesori de aici.

Unde se solicită înscrierea ? 

1. Pentru învătământul prescolar:
Cei care doresc înscrierea copiilor cu vârste cuprinse între 0 si 5 ani într-o institutie scolară pot merge direct la sediul acesteia pentru a face solicitarea.

2. Pentru învătământul obligatoriu:

În situatia în care localitatea dispune de o singură scoală, înscrierea se face la aceasta.
În situația în care în localitate există mai multe unități scolare, se solicită înscrierea la Inspectoratul Scolar (Delegación Provincial de Educación), instituție responsabilă de repartizarea candidatilor pe locurile disponibile, criteriul determinant fiind distanta dintre unitatea scolară si domiciliul solicitantului.

Când se solicită înscrierea?

 

În momentul în care minorul ajunge în Spania. Cei care la împlinirea vârstei corespunzătoare înscrierii locuiesc deja în Spania trebuie să solicite înscrierea între lunile februarie si iunie, în funcție de normele fiecărei comunităti autonome.

Cum se realizează înscrierea?


După repartizarea în centrul corespunzător, se confirmă înscrierea la secretariatul unitătii scolare, prin completarea unei cereri de înscriere. De asemenea, la secretariat se prezintă o copie a pasaportului si a certificatului de cetățean comunitar al unuia dintre părinti.
În ce clasă va fi înscris ?
În general, copilul este încadrat într-o clasă corespunzătoare vârstei, conform sistemului de învătământ din Spania, însă, la cerere, se poate organiza un test de nivel. Acesta se sustine în unitatea de învătământ, evaluarea realizând-o un grup de profesori de aici.
Pentru înscrierea la formele de învătământ care nu sunt obligatorii – pregătirea pentru bacalaureat (clasele XI-XII), cursurile de formare profesională sau învătământul universitar - este necesară o echivalare a studiilor din România.

Cât trebuie să plătesc ?

Scolarizarea copiilor cu vârste de până la 6 ani este optională si se plăteste. Pentru cei între 3 si 6 ani, în multe regiuni ale Spaniei, învățământul de stat prescolar este gratuit.
Scolarizarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 si 16 ani nu se plăteste decât în unitătile scolare private. Începând cu învătământul gimnazial (Educación Secundaria Obligatoria) trebuie achitată la bancă o asigurare scolară obligatorie.

Care este calendarul anual si orarul scolar în Spania?


Calendarul anual stabileste data începerii si cea a finalizării anului scolar, durata acestuia si perioadele de vacantă.
Cursurile încep în luna septembrie si se sfârsesc în iunie. Vacanta de vară durează de la începutul lunii iulie până la începutul lunii septembrie.
Anul scolar este divizat în 3 trimestre, fiecare dintre acestea fiind urmat de câte o vacantă. În general, trimestrele sunt împărtite astfel:
 • primul trimestru: începutul anului scolar - sărbătorile de iarnă (decembrie)
 • al doilea trimestru: ianuarie – Sfintele Pasti (martie sau aprilie)
 • al treilea trimestru: după Sfintele Pasti – sfârsitul lunii iunie
Orarul scolar poate varia în functie de fiecare unitate scolară, dar în linii mari se respectă următorul program: cursurile încep dimineata, între 8.30 si 9.15 si se încheie în jurul orei 14.30. Există si centre unde cursurile se desfasoară în două ture: dimineata si după-amiaza.
În orar este inclusă si asa-zisa "pauză mare", cu o durată de 20 până la 30 de minute, timp în care elevii se relaxează si pot mânca un sandvis.
După terminarea cursurilor zilnice, în anumite unităti scolare se asigură si servirea mesei de prânz sau se desfăsoară diverse activităti extracurriculare.

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Organizarea invatamantului spaniol

8 comentarii:

 1. Daca am un copil de 3 ani, mai exact unde il pot inscrie?la guarderia sau la scoala? si ce acte sunt necesare si care sunt costurile aferente.multumesc muult

  RăspundețiȘtergere
 2. buna ziua, am o fetita care in august v-a implini 6 ani,iar noi intentionam sa ne intoarcem ins apnia dupa 3 ani de stat in romania vrem sa ne intoarcem ,intrebarea mea este daca ajung acolo pot merge in luna octombrie sa inscriu fetita la grdainita o primesc sau trebuie sa stept inca un an cand se fca inscrieri pt anu scolar urmator. multumesca nticipat

  RăspundețiȘtergere
 3. buna...am o intrebare daca sunt in spania si am o fetita de 5 ani sunt obligata sa o dau la scoala sau gradinita avand in vedere ca anul viitor vrem sa plecam definitiv acasa in romania si vreau sa o inscriu in tara.ma poate obliga legea spaniei sa o inscriu la scoala sau ramane la alegerea noastra?astept raspuns!!!va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 4. Inscrierea la gradinita nu este obligatorie.

  RăspundețiȘtergere
 5. buna am 2 baieti de 14 si 12 ani in martie vreau sa-i aduc in spania. intrebarea este,vor trebui sa repete anul s-au vor da un examen de capacitate si vor continua stuidiile reluandu-si activitatile din anul respectiv

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna am 13 ani de revelion fac 14 asta inseamna pe data de 01.01.2014 si vreau sa merg in scoala in Spania aici in Romania termin clasa 7 In Spania in ce clasa ma baga si inscrierile se fac in toamna ? Gen in iule sau august m-as putea inscrie ?

  RăspundețiȘtergere
 7. Buna ziua....numai ce am venit in spania si copilul a împlinit doi ani.....pot sa dau copilul la guarderie si ce acte mi-ar trebui pentru înscrierea lui?????.....astept raspuns...multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna seara! In cat timp da matricula dirección provincial? Am solicitat de 3 saptamani..si nimic

  RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.