romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Spania: Romanii saraci, fortati sa scoata bani pentru cardul de sanatate

Străinilor comunitari din Castilla La Mancha li se cere un certificat, care să ateste faptul că nu dispun de alte resurse financiare în țara de origine.


Românii săraci din Castilla La Mancha întâmpină dificultăți atunci când vor să-și scoată cardul de sănătate sau când vor să și-l reînnoiască, anunță pagina web "lanzadigital.com".
Asociația Hispano-Română din Castilla-La Mancha a reclamat faptul că străinilor comunitari, care au rămas fără muncă și nu primesc vreun ajutor financiar din partea statului, li se cere să prezinte un certificat, care să ateste faptul că nu dispun de alte resurse financiare în țara de origine.
Actul poate fi scos de la administrația fiscală a localității din care provin. Conform directoarei asociației, Mercedes Fernández Lietor, mulți dintre români renunță să-și mai scoată cardul de sănătate din cauză că nu dispun de banii necesari pentru obținerea certificatului.

Actul poate fi scos prin împuternicirea unei persoane din țara natală. Ulterior el trebuie tradus și legalizat. "Sunt cheltuieli pe care o persoană, care nu are nicio sursă de venit, este obligată să le facă. Unii dintre ei preferă să nu-și mai scoată acest card de sănătate", a declarat Mercedes Fernández Lietor pentru sursa citată.

Conform directoarei asociației, în această situație se află mai multe familii din localitățile Villarrubia de los Ojos sau Porzuna. Ea susține că înainte ca România să intre în Uniunea Europeană, angajații serviciilor sociale îi informau pe cetățenii străini, fără venituri, să-și scoată cardul de sănătate, care era gratuit.

Acum, administrația din Castilla La Mancha cere ca statul român să plătească Spaniei "cheltuielile corespunzătoare" pentru "românii care au alte resurse financiare" în țara de origine.

Sursa: ziarul Adevarul 

Daca vi s-a parut utila aceasta postare, atunci apasati pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Sistemul Asigurarilor Sociale din Spania

Spania: Boli profesionale si accidente de munca

Crucea rosie din Spania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.