romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

1

Soferii din Spania isi vor schimba permisele de conducere cu mai multa usurinta

Guvernul Spaniei va simplifica procedura de schimbare a permisului de conducere şi va intensifica verificările în centrele în care se desfăşoară examenele pentru şoferi.

Consiliul de Miniştri din Spania a aprobat, astăzi, un nou regulament al centrelor în care conducătorii auto susţin examenele pentru obţinerea permiselor. Potrivit noilor reglementări, centrele vor fi obligate să transmită Registrului Conducătorilor Auto şi Infractorilor toate datele şoferilor care au susţinut examenele, precum şi rezultatele testelor efectuate.

De asemenea, taxele pentru schimbarea permisului de conducere vor fi plătite în centrele de examinare. Testul psihotehnic va fi efectuat în aceeaşi zi şi se va elibera un document, în baza căruia şoferul va putea conduce timp de 90 de zile.

După această perioadă, Fabrica Naţională de Monedă şi Timbru va trimite la domiciliul conducătorului auto permisul definitiv. "Prin simplificarea procedurii de schimbare a permisului de conducere, cetăţenii economisesc timp şi bani", a declarat vicepreşedinta Guvernului Spaniei, Maria Teresa Fernandez de la Vega.

Potrivit calculelor efectuate de experţii Guvernului Spaniei, după simplificarea procedurii, conducătorii auto vor economisi, în total, 7,2 milioane de euro, iar timpul necesar pentru schimbarea permiselor de conducere se va reduce cu 3,6 milioane de ore, deoarece nu vor mai exista cozile formate la ghişeele Direcţiei Generale a Traficului.

Centrele vor fi obligate să colaboreze cu clinici de oftalmologie, în care să fie examinaţi şoferii, în loc să recurgă la serviciile medicilor oftalmologi, care până acum, erau obligaţi să se deplaseze la sediile în care se susţineau examenele. Potrivit agenţiei Europa Press, se vor înfiinţa posturi de directori de centre, care vor fi răspunzători de greşelile comise de cei care examinează şoferii.

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Spania: Schimbarea permisului auto romanesc cu cel spaniol

Spania: Prevederi si sanctiuni pentru conducatorii auto

Spania: Permisul, greu de suspendat

Taxe consulare valabile incepand cu data de 04 iunie 2010

Un comentariu:

  1. Buna ziua! acum 6luni mi s-au furat actele in bilbao. am denuntia depusa. prin consulatul din bilbao mi-am scos buletinul, as vrea sa stiu daca cu ajutorul conaulatului imi pot scoate si permisul de conducere fara sa fie nevoie sa merg in romania. mentionez ca permisul de conducere a fost obtinut in romania,era permis european insa nu l-am declarat la traficul din spania. va multumesc anticipat!!!

    RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.