romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

10 motive scandaloase folosite in momentul concedierii

Nesiguranţa zilei de mâine face ca locul de muncă să devină o prioritate vitală, dar ce poţi face când te vezi în stradă, concediat din motivele cele mai incredibile?


Ziarul "20minutos" a publicat topul persoanelor care au fost date afară din cele mai ridicole motive.

1. Este o femeie care a fost concediată pentru că era în comă.
O tânără angajată cu contract de muncă pe termen nelimitat, ca distribuitor pentru un lanţ de magazine cu specific pescăresc, a suferit în timpul programului un grav accident de circulaţie cu o motocicletă. În urma accidentului a stat în comă peste un an. Compania a fost informată de tragedia tinerei şi a decis să o concedieze, invocând absenţa îndelungată şi nejustificată de la serviciu. Mediatizarea cazului a făcut ca reprezentanţii companiei să-şi ceară scuze public, iar familia a primit o compensaţie de 2.416,20 euro şi o diferenţă de salariu de 938,89 euro.

2. O angajată, care a fost dată afară pentru că a dat prea puţine amenzi.
O angajată a departamentului de servicii publice de la Primăria Barcelona a lucrat timp de şapte ani într-o parcare cu plată. A fost concediată oficial ca urmare a restructurării locului de muncă, dar femeia crede că motivul e altul. Primăria nu a specificat în contract un minim de amenzi care ar trebui date lunar de către paznic. Chiar dacă şefii nu au recunoscut motivul real, următorul angajat ca paznic a primit o normă care presupune un minim de 1.000 de amenzi lunar, care să aducă un profit de 8.000 de euro.

3. Un angajat bancar, care a eructat public în timpul serviciului. O eructaţie este un reflex involuntar pe care oricât de elegant ar fi fost Jose Luis Alvarez, angajatul băncii Sabadell nu l-a putut controla. Eructaţia făcută în public a deranjat conducerea băncii, care a decis să îl concedieze. Alvarez a acţionat în instanţă instituţia, care a motivat că incidentul poate fi catalogat drept o părăsire a locului de muncă, pentru a bea bere. Omul a demonstrat că în pauza de masă a băut apă minerală şi nu bere, iar instanţa a decis că motivul este stupid. Banca a fost obligată să-i plătească despăgubiri.

4. Și-a arătat sânii în public
Departamentul de resurse umane al firmei Conde Nast, care deţine reviste de genul "Vogue" şi "Glamour" a concediat o angajată pentru că şi-a arătat sânii în public. Femeia, care-şi făcuse de curând o operaţie estetică, a închis uşa biroului şi pentru câteva secunde şi-a descheiat bluza şi a arătat colegelor sânii proaspăt siliconaţi. În instanţă, avocatul femeii a declarat că este surprinzător motivul concedierii având în vedere imaginile nud publicate în revistele firmei.

5. Un fotomodel, concediat pentru că avea câteva kilograme în plus.
Casa de modă americană Ralph Lauren a folosit într-o campanie publicitară împotriva anorexiei fotografia unui fotomodel proaspăt concediat, tocmai pentru că femeia era prea grasă pentru standardele companiei. Pentru campania împotriva anorexiei, firma a retuşat digital fotografia tinerei până când imaginea normală arăta mai degrabă a reclamă pentru insecticid, decât a unei zeiţe a frumuseţii. La câteva zile de la publicarea fotografiilor scandaloase în campania R. L. anti-anorexie, fotomodelul Filippa Hamilton, a anunţat public că a fost concediată pentru că era prea grasă. Casa de modă R. L. a retras fotografiile în care se vede clar diferenţa dintre corpul unei persoane anorexice şi capul vedetei. Compania şi-a cerut scuze public pentu incidentul penibil.

6. Dacă publici pe internet confesiuni de la locul de muncă rişti să fii dat afară.
Când şi-a postat pe Facebook comentariile cu privire la plictiseala de la locul de muncă, Kimberley Swann o tânără din oraşul Clacton, Anglia, nu a conştientizat că aceasta va fi motivul pentru care va fi concediată. La câteva săptămâni după ce şeful său a aflat de confesiunile online ale tinerei a sosit şi scrisoarea de concediere care o anunţa sec "dacă nu eşti mulţumită de locul de muncă din compania noastră ar fi mai bine să te plictiseşti în altă parte". În următoarele săptămâni au fost descoperiţi şi alţi tineri în postura lui Kimberley.

7. O jucătoare de la Espanyol, care a purtat echipamentul altui club.
Noemi Rubio, jucătoare de fotbal feminin la clubul R.C.D. Espanyol a fost concediată după ce a făcut publice câteva poze personale în care purta o eşarfă cu însemnele clubului F.C.Barcelona şi avea faţa vopsită în culorile clubului, albastru şi roşu. Espanyol i-a anulat contractul de muncă din motive disciplinare motivând că este o lipsă de respect din partea jucătoarei faţă de clubul care o plăteşte. Conducerea Espanyol a comentat că "Espanyol are sensibilitatea lui, iar tânăra ar fi trebuit să ştie asta după patru ani de colaborare."

8. Flatulaţiile în exces la locul de muncă au dus la concedierea unui bărbat.
Daniel Cambridge, distribuitor de piese de schimb, pentru mai multe depozite ale firmei Waterstones & Burton-Trent a fost concediat pentru flatulaţii excesive, după ce colegii de serviciu i-au depus 35 de reclamaţii în două zile. Daniel a justificat incidentul jenant ca rezultat al unui tratament cu medicamente antidepresive, care au ca efect secundar balonarea şi eliminarea necontrolată a gazelor din intestine, efect care este specificat în prospectul medicamentului.

9. Fan al unui fotomodel de succes
Un alt angajat a fost concediat pentru un motiv ridicol. Când e să fii urmărit de ghinion se poate întâmpla să te vadă şeful la emisiunea de ştiri într-o postură care îl dezavantaja. David Kiely, angajat al băncii Macquarie a fost concediat pentru că a fost filmat uitându-se în calculator la fotografiile fotomodelului Miranda Kerr. În momentul în care o televiziune australiană a difuzat un interviu în direct, din incinta edificiului în care lucra David, şeful băncii Macquarie a surprins în planul secund, imagini cu angajatul său David Kiely, care admira liniştit în timpul programului fotografiile Mirandei Kerr.

10. Este un inginer de sistem, care şi-a pierdut locul de muncă, pentru că şi-a permis să mănânce două porţii de pizza la birou.
Soarta potrivnică i-a oferit totuşi o compensaţie ghinionistului, care a câştigat cel mai mare premiu oferit de site-ul "Concedieri Scandaloase" unde mii de persoane au fost invitate să vorbească despre motivul concedierii lor. În urma votului cititorilor site-ului, Jim Garrison (39 de ani) a câştigat o croazieră în Caraibe.

Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Spania: Topul celor mai absurde stiri din anul 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.