romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Peste 1000 de romani vor pleca la munca in Spania

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat două Burse ale locurilor de muncă în domeniul agricol, pentru regiunea Huelva, din Spania.
Patru angajatori spanioli, peste 1.200 de posturi vacante şi 1.034 de români acceptaţi de companiile din Peninsula Iberică - acestea sunt cifrele care au marcat cele două evenimente desfăşurate la Călăraşi (judeţul Călăraşi) şi la Teiuş (judeţul Alba), în luna februarie.

Peste 1.500 de români, mai ales femei, au concurat pentru cele 1.270 de locuri de muncă disponibile. Însă, numai 1.034 de persoane au fost acceptate de reprezentanţii companiilor din Spania, pentru culesul de căpşuni, în regiunea Huelva.

Românii angajaţi vor pleca în Peninsula Iberică printr-un contract încheiat pe aproximativ trei luni şi vor primi 37 de euro pentru o zi de muncă (brut). Cazarea şi transportul la dus sunt asigurate de angajatori, însă întreţinerea rămâne responsabilitatea muncitorilor.

Bursele au fost organizate prin reţeaua EURES din România şi Spania, în zilele de 4 - 5 februarie 2010, la Călăraşi şi în perioada 15 – 18 februarie, la Teiuş, relatează "Ziarul de Vâlcea".

Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Un grup de romani a platit contracte de munca false pentru Spania

Spania: In Jerez se vor angaja someri pentru curatarea caselor inundate

Peste 800 de romance si-au gasit locuri de munca in Spania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.