romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

10 metode prin care sa te plictisesti...


Există oameni pentru care plictiseala este un mod de a trăi, în timp ce pentru alţii viaţa este o dinamică în ascensiune şi o provocare captivantă în "lupta" cu monotonia şi sedentarismul.
Explicaţia cea mai firească ar fi că există lucruri interesante pe care le poţi face sau, dimpotrivă banale, în funcţie de care îţi poţi da seama dacă eşti o persoană plictisitoare sau captivantă.

Ei bine, dacă până acum ţi-am trimis invitaţii la evenimente interesante şi uneori idei despre cum să ieşi din "amorţeală", de data aceasta îţi spunem cum te poţi plictisi cumplit, doar urmând câteva metode de mai jos.

Altfel spus pentru persoanele care nu "ard de nerăbdare" să se plictisească, metodele trebuie, fireşte, evitate.

1. Cel mai la simplu şi sigur mod prin care poţi deveni o persoană anostă, de care te vei plictisi chiar şi tu, este să vorbeşti mult...
Dar nu despre ultimul film pe care l-ai văzut sau cartea pe care ai început-o recent, ci despre tine, rudele tale sau căţelul tău, despre viaţa ta în general.
Trebuie doar să vorbeşti mult, cât mai mult, chiar dacă sunt întâmplări pe care le-ai mai povestit, pentru că tot timpul întâlnirii îţi este rezervat doar ţie. Nici interlocutorii tăi nu te vor întrerupe, pentru că nu va fi nevoie să le adresezi vreo întrebare. Până la urmă, problemele tale banale ar putea fi chiar mai interesante decât ale lor.

2. Petrece cât mai mult timp la televizor...
Suntem cu toţii de acord că nu toate programele de televiziune, emisiuni sau jurnale de ştiri, sunt mereu utile sau educative. Însă, tocmai pentru că se abat de la această regulă, rolul lor este să te plictisească.
Analizează cu atenţie programul TV şi selectează toate emisiunile şi filmele pe care posturile de televiziune le difuzează în reluare. Cine ştie (?), poate ţi-a "scăpat" ceva prima dată.
Totodată, ascultă aceeaşi muzică, iar în pauzele publicitare delectează-te cu jocuri pe calculator.

3. Rutina impune o serie de activităţi ce trebuie respectate cu stricteţe...
Nu te abate de la programul tău zilnic şi nu încerca nimic inedit sau captivant, mai ales dacă eşti o persoană care se adaptează mai greu. Ar însemna ca aceste capricii de moment să îţi dea întregul program peste cap.

4. Timpul tău este important indiferent de modul în care îl petreci...
Fie şi când vrei să te plictiseşti, este necesar să îţi eficientizezi timpul cu atenţie. Nu te pripii să cumperi ultima carte a lui Orhan Pamuk pentru că există mari şanse să fie ecranizată curând. Astfel ai pierde timp preţios: un film durează două ore în timp ce lecturarea unei cărţi îţi poate lua şi două săptămâni.

Dacă ţi-ai propus să te indeletnicesti cu un hobby gândeşte-te că astfel de activităţi de demodează foarte repede. Spre exemplu, de câte ori nu ai schimbat tablourile de pe pereţi pentru că ţi s-a părut că nu se mai poartă? Sau cine mai poartă goblenuri pe noptieră în zilele noastre?

5. Stai acasă...
Evită invitaţiile la film, teatru sau expoziţii şi orice eveniment care ţi-ar putea distrage atenţia şi pasiunea pentru programul tău de rutină. Există riscul să îţi placă să mergi şi a doua oară şi, cel mai important, nu ţi-ai mai respecta propriul stil de viaţă plictisitor.

Nici sportul nu este recomandat întotdeauna. Rolele, bicicleta sau chiar badmintonul pot fi activităţi periculoase.

Nu în ultimul rând, nu îţi cheltui economiile şi nici timpul să călătoreşti în locuri noi, în care poţi experimenta obiceiuri, culturi şi stiluri de viaţă diferite de ale tale.

Gândeşte-te cum ţi-ai mai putea plăti apoi creditele la bănci. Unde mai pui că te vei întoarce şi foarte obosită din vacanţe.

6. Fidelitatea este un element important în relaţiile de orice fel, chiar şi în politică...
Fii devotată anturajului tău! Dacă se întâmplă că nimeni din grupului tău de prieteni să nu meargă în oraş, ai face bine să procedezi la fel, pentru că altfel vor crede că îi trădezi. În plus, de ce să vrei să cauţi alţi prieteni? Nu vei avea nicio certitudine că aceştia te vor asculta cu aceeaşi răbdare cum o fac prietenii tăi fideli.

7. Renunţă la idealuri şi planuri măreţe pentru că în mod sigur te vor abate de la drumul pe care îl urmezi acum...
Deseori, stabilirea unor obiective mult prea dificile îţi pot arăta cât de slabă eşti şi poate da naştere neîncrederii şi frustrărilor. Mai interesant ar fi să te laşi condusă de puterea inerţiei şi să aştepţi ceea ce ţi-a rezervat destinul. Până la urmă, ar fi păcat să te opui sorţii şi să dai planurile divine peste cap.

8. Nu te răzgândi niciodată, altfel vei fi percepută ca fiind o persoană neîncrezătoare şi influenţabilă, ceea ce ar înseamna că nu ai coloană vertebrală...
Nu lăsa persoanele din jur să te convingă de principii străine care ar putea să îţi discrediteze propriile opinii. Nu poţi şti dacă se înşeală sau nu, în plus, unele idei, despre existenţă să spunem, nu pot fi argumentate.

9. Odată ce ţi-ai definit propriile convingeri despre viaţă, fiinţă, Dumnezeu şi mai ales despre scopul tău în viaţă, încearcă să nu te dezici niciodată de ele...
Dacă îţi vei păsta o viziune cât mai simplă despre lumea în care trăieşti atunci vei înţelege sensul înţelept al unei vieţi cât mai simple.

10. Poate cel mai important lucru în programul unei persoane plictisite este regimul alimentar...
Cum se ştie, acesta trebuie să fie echilibrat, cu mese regulate şi eventual acelaşi fel de mâncare de fiecare dată, fără gustări între mese sau alte abateri alimentare.

Aşadar, creează-ţi un obicei din a mânca aceleaşi preparate în fiecare zi ca să fii sigură că nu te îngraşi. Altfel vei fi nevoită apoi să recurgi la exerciţii fizice extenuante.

Tu câte dintre lucrurile de mai sus respecţi în fiecare zi? Dacă sună îngrijorător, atunci incearcă să le eviţi!

Sursa: revista Unica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.