romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

9 ponturi ca sa traiesti un secol...

Cu toţii ne dorim să trăim 100 de ani, chiar dacă pare o vârstă imposibil de atins. Ei bine, dacă ne urmezi sfaturile, vei trăi să-ţi cunoşti nu numai nepoţii, ci şi strănepoţii.

Ideal ar fi să faci parte dintr-o familie cu "gene bune". Dar cum genele nu sunt de-ajuns şi poate faci parte dintr-o familie care nu a avut strămoşi longevivi, ai grijă să faci mult sport, să zâmbeşti şi să mănânci sănătos. Şi nu uita să te bucuri de micile plăceri ale vieţii... spre exemplu, de un pahar cu vin.

1. Zâmbeşte...
Chiar şi când te afli într-un mare impas, zâmbetul este arma secretă. El îţi ridică moralul şi te face să te simţi mai bine. Aşa, ai toate şansele să faci haz de necaz până la 100 de ani.

2. Ocupă-ţi timpul...
Se spune că cine munceşte mult trăieşte mult. Deşi uneori e stresantă, cercetătorii spun că munca îţi dă siguranţă şi încredere. Chiar dacă nu ai slujbă, fii activă: găteşte, ocupă-te de copii, ieşi în parc.

3. Ia-ţi un animal de companie...
S-a demonstrat că în special câinii au puteri miraculoase asupra stăpânilor. Cine are un prieten patruped este mai vesel şi mai activ, deci mai puţin predispus la depresie şi boli de inimă.

4. Aleargă...

Studiile arată că persoanele care aleargă au inima puternică şi plămânii sănătoşi. Dacă nu ai timp de sport, încearcă să mergi pe jos măcar o jumătate de oră zilnic. Îţi prelungeşti viaţa cu cel puţin patru ani.

5. Căsătoreşte-te...

Ei bine, poate la asta nu te gândeai, dar s-a demonstrat ştiinţific: o persoană care şi-a găsit sufletul pereche trăieşte cu până la şapte ani mai mult decât un celibatar. Explicaţia: Căsătoria dă echilibru şi optimism.

6. Fă dragoste...
Cercetătorii spun că fiecare partidă de sex îţi prelungeşte viaţa. Momentele de dragoste te eliberează de stres şi-ţi alungă orice gând negru din minte. Iar asta înseamnă... viaţă!

7. Ai grijă cu ce te hrăneşti...
Evită grăsimile şi vei avea o viaţă lungă. Cercetătorii au arătat că anumite alimente au puterea de a-ţi prelungi viaţa, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin. Peştele, fructele de pădure, merele, legumele, mierea, usturoiul şi lămâile sunt cele mai indicate.

8. Renunţă la fumat...
O ţigară îţi scurtează viaţa cu şapte minute. Înainte să o aprinzi, gândeşte-te la acest lucru şi la faptul că fumatul este responsabil pentru boli grave de inimă, de stomac, de ficat şi, nu în ultimul rând, de plămâni.

9. Atenţie la siluetă...
Potrivit cercetătorilor, silueta influenţează durata vieţii. De aceea, ai grijă să nu te îngraşi! Rămânând în formă, ai foarte puţine riscuri să te "alegi" cu o boală cardiovasculară.

Sursa: revista Click! Pentru Femei

Cititi si: 12 sfaturi pentru relaxare...

Zambeste mereu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.