romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Un kilometru la ora peste limita legala, inseamna 100 de euro amenda

Noua Lege a Traficului din Spania a pus capăt "marjelor de eroare" ale radarelor, care erau valabile până acum două zile, înainte de intrarea în vigoare a celei actuale.

Conform modificărilor noii Legi a Traficului Rutier, marjele de eroare care se aplicau până acum două zile, au dispărut, informeză Levante-EMV. Dacă înainte, pe un sector de autostradă unde limita de viteză era de 120 de kilometri la oră, şoferii "grăbiţi" scăpau de amendă la 131 de kilometri la oră, din cauza "marjelor de eroare" ale aparatelor radar, acum şi cu un singur kilometru la oră peste limita legală, aceştia vor fi sancţionaţi. Un lucru pe care şoferii spanioli nu-l ştiau, deşi au fost informaţi de intrarea în vigoare a noii legi, începând de luni.

Astfel că, în doar două zile de la aplicarea noii legi, mai mulţi şoferi spanioli au căzut victime ale lipsei de informare, convinşi că, cel puţin din acest aspect, al depăşirii vitezei de deplasare, lucrurile au rămas neschimbate.

"Gata cu concesiile"

Direcţia Generală a Traficului nu e dispusă la nici o concesie făcută "contravenienţilor" aplicând deja, la sânge, noile reglementări rutiere. Amenzile, cuprinse între 100 şi 600 de euro, pentru depăşirea vitezei, plus sancţionarea cu puncte, sunt câteva din prevederile noii legislaţii.

"Până acum două zile, amenzile se acordau doar de la viteza de 132 de kilometri la oră pe autostrăzile unde limita de viteză era 120. De-acum, însă, după ce aparatele de radar au fost perfecţionate de către Centrul Naţional de Metrologie, acestea nu mai au marje de eroare, astfel încât amenzile se vor aplica de la primul kilometru la oră peste limita legală. Pe segmentele de drum, din oraşe, unde limita este de 30 de kilometri la oră, până acum se aplicau amenzi doar după 41 de kilometri la oră. De-acum, însă, se vor aplica la 31", a explicat un comisar al Poliţiei Rutiere Valencia pentru Levante-EMV.

Amenzile se pot plăti pe loc

Amenzile se vor putea plăti pe internet, pe site-ul DGT, în orice oficiu poştal (Correos), în sediile Băncii Santander sau chiar pe loc.

Poliţiştii de la Circulaţie sunt convinşi că noua lege a traficului rutier va reduce numărul contravenienţilor pe şosele, aşa cum a făcut-o şi introducerea noului tip de permis de conducere, pe puncte: "A fost un moment cheie. Lumea acum conduce mult mai atent ca înainte, nu se mai depăşesc vitezele legale atât de des".
Partea bună a noii legi rutiere e faptul că acum nu se mai pot pierde puncte de pe carnet decât la depăşirea vitezei de 151 kilometri la oră pe autostradă. Acelaşi comisar al poliţiei rutiere, intervievat de Levante-EMV, explică: "Majoritatea şoferilor neagă că ar fi mers cu viteză mai mare decât cea legală, dar acceptă civilizat sancţiunea, fără a protesta. De acum încolo, îi anunţăm pe şoferi, şi controalele cu alcooltestul vor fi la fel de inflexibile, pentru că şi acestea au fost perfecţionate şi nu mai au marje de eroare".

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea
Sursa: ziarul Adevarul

Cititi si: Noua lege a Traficului Rutier in Spania

Obtinerea "din prima" a carnetului de conducere costa peste 800 de euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.