romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

1

Spania: Aplicatii pentru stagiu

Ambasada Romaniei in Spania ofera studentilor si tinerilor absolventi de studii universitare, oportunitatea efectuarii unui program de practica in cadrul colectivului diplomatic de la Madrid.
Programul ofera posibilitatea dobandirii de experinta profesionala nemijlocita, celor care doresc sa urmeze o cariera in diplomatie sau au un interes special in domeniul relatiilor internationale. 


Descrierea stagiului de practica

  • Candidatii selectionati vor fi implicati direct in activitatea echipei diplomatice, ei putand fi alocati, in functie de necesitati, in cadrul sectiei politice, culturale, de presa si de relatii publice.
  • Activitatea stagiarului va putea de asemenea sa fie orientata in directia sprijinirii de catre Ambasada a proiectelor comunitatii romanesti din Spania sau, dupa caz, in activitati de asistenta consulara. 
  • Stagiarii vor lucra sub indrumarea unui diplomat, conducator de stagiu.
  • Responsabilitatile concrete se stabilesc de comun acord de conducatorul de stagiu si stagiar, in functie de programul concret al Ambasadei. Pot consta, spre exemplu, in redactarea de sinteze sau analize pe un subiect din actualitatea politica, redactarea de stiri si comunicate de presa, inclusiv materiale pentru pagina web a Ambasadei, documentare, revista presei, colaborare la organizarea de actiuni de diplomatie publica, participarea la conferinte etc.
  • Stagiul de practica se efectueaza pe baza de voluntariat. Asigurarea cazarii stagiarilor in Madrid cade exclusiv in sarcina acestora. Candidatii selectionati pot incepe stagiul dupa comunicarea aprobarii de catre Ministerul Afacerilor Externe.
  • La incheierea stagiului, Ambasada va emite un document care sa certifice efectuarea cu succes a perioadei de practica, precum si, dupa caz, o scrisoare de recomandare. Stagiarii vor fi incurajati sa redacteze o evaluare a perioadei petrecute in cadrul Ambasadei, care poate fi ulterior reprodusa si pe site-ul acesteia.
Eligibilitate
  • Programul este deschis studentilor sau absolventilor de studii universitare, la inceputul parcursului lor profesional, care doresc pe baze voluntare, sa efectueze un stagiu practic in cadrul Ambasadei. In principiu, candidatii pot fi tineri sub 30 de ani.
  • Cunoasterea limbilor romana si spaniola este esentiala. Cunostintele de engleza si franceza reprezinta un avantaj.
Candidatura:
  1. scrisoare de intentie; 
  2. curriculum vitae.
Scrisoarea de motivatie si curriculum vitae pot fi transmise prin email la adresa aurel.mailat@embajadaderumania.es .
Ca parte a procesului de selectie, unul sau mai multi membrii ai Ambasadei vor conduce un interviu.
Solicitarile de stagiu pot fi transmise pe tot parcursul anului, efectuarea stagiului programandu-se in functie de acordul partilor.

Sursa: Ambasada Romaniei in Madrid

Cititi si: Spania: Echivalarea studiilor preuniversitare din Romania

Spania: Termene lungi la omologarea actelor de studii

Acte necesare pentru omologarea studiilor

Un comentariu:

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.