romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Unde pot invata limba spaniola gratuit?


Cursurile de limba spaniolă adresate străinilor din Spania şi organizate de Departamentele de Imigrație ale primăriilor sau de diferite ONG-uri sunt gratuite.

În fiecare comunitate autonomă spaniolă există Centre pentru Imigranți care oferă cursuri gratuite de limba spaniolă.
 •  În Comunitatea Valenciană, cursurile de limbă spaniolă destinate străinilor se desfăşoară în 235 de centre.  Imigranţii care vor să înveţe limba spaniolă fără a plăti se pot înscrie pe listele celor 45 de Asociaţii de Mediere Interculturală şi Convieţuire Socială (AMICS), urmând a fi repartizați la centre educative.
 • Fundaţia Caritas organizează, de asemenea, cursuri gratuite pentru imigranţi, cu durata de un an, însă acestea sunt destinate doar mamelor, care, din cauza programului zilnic, nu pot participa la cursurile desfăşurate prin intermediul AMICS.
 • De asemenea, în Comunitatea Castilla y Leon există zece centre pentru imigranți, unde aceștia pot învăța gratuit limba spaniolă.
 • Obra Social Caja Madrid organizează, gratuit, cursuri de spaniolă pentru imigranţii din Madrid, Ciudad Real şi Toledo. 
 • Românii care au nevoie de o diplomă recunoscută la nivel oficial, care să ateste nivelul de cunoaştere a limbii spaniole, se pot înscrie la cursurile Şcolilor de Limbi Străine (Escuela Oficial de Idiomas).
 • Cursuri on-line de limba spaniolă
 • Românii care nu pot frecventa cursurile de limbă spaniolă la sediile unde sunt organizate, au la dispoziţie încă o opţiune: cursurile on-line. În cadrul programului Leonardo da Vinci, a fost creat site-ul www.linguasnet.com. Se poate participa, gratuit, la cursuri de limba spaniolă, română, engleză şi portugheză. Cursurile sunt pentru nivelul "începător", cuprind câte 14 lecţii şi includ secţiuni de vocabular, animaţie, jocuri şi exerciţii interactive.
 • Academia Aula Diez http://www.auladiez.com/matricula.htm#ofertas oferă cursuri on-line și pune la dispoziţia cursantului un profesor coordonator, căruia i se trimit, pentru corectare, exerciţiile care necesită compunerea unor texte. Aceste cursuri nu sunt gratuite.
 • Institutul Cervantes dispune de un program virtual de învăţare a limbii spaniole, Aula Virtual de Español (AVE), destinat persoanele străine. Acest program poate fi accesat de cei care sunt înscrişi la centrele acreditate de Institut, fiecare centru percepând o anumită taxă, care pornește de la 25 de euro pe lună, putând ajunge până la câteva sute de euro (pentru cei care frecventează cursurile la sediul institutelor).
 Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
  Sursa: ziarul Adevarul

  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu

  Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.