romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

25 de curiozitati despre Facebook la locul de munca

Cea mai cunoscută reţea de socializare din lume este şi preferata angajaţilor, care pierd mult timp pe Facebook la locul de muncă. E bine sau e rău? Părerile sunt împărţite.

Cea mai populară reţea socială din lume este la fel de populară şi la locul de muncă, fapt care pentru unii înseamnă pierderi de productivitate, în timp ce pentru alţii este o formă de creştere a randamentului la muncă şi a posibilităţilor de afaceri. Acestea sunt câteva dintre datele adunate de eweekeurope, care vor alimenta dezbaterea pe această temă:

1. Microsoft este compania cu cei mai mulţi utilizatori înregistraţi şi cu cea mai mare frecvenţă de utilizare a reţelei sociale Facebook dintre toate companiile de pe lista Fortune 1000.

2. Următoarele companii din acest clasament inedit, elaborat de NetProspex, sunt Amazon, eBay, Google şi Walt Disney. Apple este pe locul 10.

3. Cei însărcinaţi cu contractarea de noi angajaţi sunt mai tentaţi să utilizeze Facebook, decât alte reţele specializate în acest domeniu, precum LinkedIn.

4. Mai mult de o treime din angajatori găsesc conţinut pe Facebook pe care apoi îl utilizează în căutarea de solicitanţi de locuri de muncă.

5. Publicarea de fotografii şi informaţii inadecvate pe Facebook de către utilizatorii interesaţi de un job poate ajunge să le prejudicieze aspiraţiile la un post.

6. Facebook consumă 4,5% din lăţimea de bandă de internet disponibilă în companii, conform unui studiu al Network Box, şi 7% din lăţimea de bandă pentru upload.

7. 77% din angajaţii care au cont de Facebook se conectează la reţeaua socială în timpul programului de muncă, conform unui studiu al Nucleus Reasearch.

8. Dintre aceştia, 87% susţin că nu intră pe Facebook de la muncă pentru a îndeplini sarcini care ţin de serviciu.

9. Nucleus Research estimează că acele companii care permit angajaţilor accesul la Facebook de la muncă pierd, în medie, 1,5% în productivitate.

10. 54% dintre companiile din Statele Unite ale Americii susţin că au blocat accesul angajaţilor la Facebook, conform unui sondaj al Robert Half Technology.

11. 19% dintre companii permit folosirea reţelelor sociale din raţiuni care ţin de sarcinile de serviciu, 16% permit uzul personal de formă limitată şi 10% dintre acestea nu aplică nici o limitare.

12. 31% dintre consumatorii chestionaţi susţin că intră pe paginile create de companii comerciale pe Facebook, dublu decât în 2009.

13. 63% din agenţiile de marketing au implementat programe pentru folosirea reţelelor sociale, conform The Pivot Conference.

14. Investiţiile în marketing pe reţelele sociale vor creşte semnificativ în anul care vine.

15. 30% din agenţiile de marketing nu cred că loialitatea clienţilor s-a îmbunătăţit datorită reţelelor sociale.

16. În acelaşi timp, 41% din aceste agenţii susţin că impactul reţelelor sociale nu este suficient de serios încât să schimbe strategia mărcii.

17. Din cei peste 500 de milioane de utilizatori de Facebook, mai mult de 150 de milioane se conectează de pe dispozitivele mobile.

18. Cei care utilizează telefoanele mobile pentru a accede la Facebook sunt de două ori mai activi decât cei care nu folosesc dispozitivele mobile.

19. Jumătate dintre utilizatorii de Facebook se conectează în fiecare zi, în timp ce 35 de milioane îşi actualizează statusul zilnic.

20. Jumătate din siteurile web din clasamentul comScore Top 100 sunt integrate cu Facebook.

21. În prezent există peste 200 de operatori de telefonie mobilă implicaţi în desfăşurarea şi promovarea produselor mobile pentru folosirea Facebook.

22. Mai mult de un milion de site-uri de internet deţin un fel sau altul de integrare cu platforma Facebook.

23. Peste 30 de miliarde de fişiere multimedia sunt postate pe Facebook în fiecare lună.

24. Doar 19% dintre consumatori consideră relevante anunţurile publicitare de pe reţelele sociale.

25. În jur de 25% dintre utilizatorii de Facebook nu şi-au schimbat setările de confidenţialitate standard ale platformei sociale.

Sursa: ziarul Adevarul 

Daca ti-a placut articolul, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.


Cititi si: Internetul a schimbat viata a milioane de persoane

Internetul ne va face mai inteligenti

Stiti cum sa va protejati parolele?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.