romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

294

Noutati referitoare la eliberarea cartii de identitate (pentru spatiul UE)

Acest articol nu mai este de ACTUALITATE! Informatii referitoare la acest subiect, le gasiti aici.

A) CARTE DE IDENTITATE (in cazul expirarii, furtului, pierderii, deteriorarii, sau schimbarii  numelui dupa casatorie/divort)

Documente necesare:
 1.  Paşaportul valabil/Cartea de identitate romaneasca
 2. 7 fotografii
In conformitate cu noile reglementari pentru reinnoirea cartii de identitate, cetatenii romani au la dispozitie urmatoarele variante:
 • Reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara.
Aceasta se poate solicita cu maximum 6 luni inainte de expirarea cartii de identitate/buletinului. Procura se intocmeste in baza unui document de identitate valabil (carte de identitate, adeverinta provizorie de identitate, pasaport electronic simplu/temporar valabil).
Taxa consulara este de 60 euro.
 • Deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate.
Deplasare se va face pe baza unui titlu de calatorie eliberat de Sectia consulara. Taxa consulara pentru titlu de calatorie este de 65 euro.

Important!

 • In situatia in care persoana nu are niciun document valabil si nu doreste nici deplasarea in Romania, cetateanul roman are la dispozitie varianta eliberarii unui pasaport temporar in baza caruia, ulterior, poate intocmi o procura valabila. Pentru obtinerea pasaportului temporar este necesara programarea prealabila.
 • De-asemenea, cetateanul roman care nu mai este in posesia documentului de identitate (urmare a furtului sau pierderii) va prezenta denuntul facut in fata autoritatilor spaniole, care va trebui tradus si legalizat, sau va da o declaratie pe propria raspundere prezentand situatia si conditiile in care a pierdut sau i s-au furat documentele respective,declaratie care se va autentifica la Sectia Consulara.
NOTA:  
 • Documentele sus menţionate vor fi prezentate atât în original cât şi fotocopii 
 • Lipsa unuia dintre documentele sus menţionate duce la documentele necesare respingerea solicitării. 


B) PRIMA CARTE DE IDENTITATE (in cazul in care nu a mai detinut)
- PANA LA IMPLINIREA VARSTEI DE 18 ANI
Documente necesare:

 1. documentul eliberat de autoritatile statului din care sa rezulte motivul intemeiat (boala, studii) pentru care nu se poate deplasa in tara, tradus de un traducator autorizat si legalizat de Sectia Consulara
 2. cererea pentru eliberarea actului de identitate, semnata atât de minor, cât si de parinte/reprezentant legal;
 3. certificatul de nastere, original si copie;
 4. actul de identitate al unuia dintre parinti sau al reprezentantului legal;
 5. documentul cu care parintele/reprezentantul legal face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
 6. certificatul de casatorie al parintilor sau, dupa caz, hotarârea judecatoreasca, definitiva si irevocabila, în cazul în care  parintii sunt divortati, original si copie; 
 7. chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
 8. timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.

  NOTA:

  • La împlinirea vârstei de 14 ani, minorul se prezinta la ghiseu, însotit de unul dintre parinti sau, dupa caz, de reprezentantul sau legal, de persoana desemnata din cadrul centrului specializat aflat sub autoritatea serviciului public de asistenta sociala sau de persoana careia i-a fost încredintat în plasament, pentru a solicita eliberarea actului de identitate.
  • În situatia în care parintii au domicilii diferite, cererea pentru eliberarea actului de identitate se semneaza de parintele la care minorul are domiciliul, în conditiile legii.
  • Pentru minorul care, desi a fost încredintat, prin hotarâre judecatoreasca, unuia dintre parinti, locuieste statornic la celalalt parinte, se solicita declaratia de consimtamânt a parintelui caruia i-a fost încredintat, din care sa rezulte ca este de acord ca în actul de identitate al minorului sa fie înscrisa adresa la care acesta locuieste statornic.
  • Declaratia prevazuta poate fi data la ghiseu, în prezenta personalului consular, iar în situatiile în care parintele nu se poate prezenta la ghiseu, declaratia trebuie sa fie autentificata la notarul public roman sau la misiunea diplomatica 
  • Documentele sus menţionate vor fi prezentate atât în original şi cate 2 fotocopii din fiecare document. 
  • Persoana care solicita actul de identitate va indica o persoana din Romania care se va prezenta la Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor pe raza caruia solicitantul are domiciliul, pentru achitarea contravalorii taxelor (contravaloare carte de identitate si timbru fiscal)
  • In cazul in care solicitantul nu poate indica o persoana va solicita la Serviciul comunitar numarul contului in care poate plati taxele prin transfer bancar si va depune la dosar chitanta tradusa de un traducator autorizat. 
  • Termen de rezolvare: 3 luni


   DUPA IMPLINIREA VARSTEI DE 18 ANI

  Documente necesare:
  1. documentul eliberat de autoritatile statului din care sa rezulte motivul intemeiat (boala, studii) pentru care nu se poate deplasa in tara, tradus de un traducator autorizat si legalizat de Sectia Consulara 
  2. cererea pentru eliberarea actului de identitate;
  3. certificatul de nastere, original si copie;
  4. documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
  5. declaratia unuia dintre parinti ori a unei terte persoane, din care sa rezulte faptul ca identitatea declarata în cererea de  eliberare a actului de identitate, coroborata cu imaginea preluata ori cu fotografia atasata cererii, apartine solicitantului;
  6. fisa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizata de unitatea de politie de la locul de domiciliu sau resedinta al  solicitantului; 
  7. chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - de 7 lei; 
  8. timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.


   NOTA
   • Documentele sus menţionate vor fi prezentate atât în original şi cate 2 fotocopii din fiecare document 
   • In situatia in care eliberarea primului act de identitate este solicitata dupa implinirea varstei de 18 ani, persoana care nu se poate deplasa in tara din motive obiective, poate depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate, insotit de unul dintre parinti sau, dupa caz, de reprezentantul sau legal la sediul consulatului 
   • Persoana care solicita actul de identitate va indica o persoana din Romania care se va prezenta la Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor pe raza caruia solicitantul are domiciliul, pentru achitarea contravalorii taxelor prevazute contravaloare carte de identitate si timbru fiscal). 
   • In cazul in care solicitantul nu poate indica o persoana va solicita la Serviciul comunitar numarul contului in care poate plati taxele prin transfer bancar si va depune la dosar chitanta tradusa de un traducator autorizat. 
   • Termen de rezolvare: 3 luni
     
   Daca vi s-a parut utila aceasta postare, atunci apasati LIKE, pentru a afla si altii de ea.

   Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid 

   294 de comentarii:

   1. imi expira buletinul in iulie si as vrea sa il schimb dar am pasaportul expirat si certificatul de nastere dar am dni de spania nu il am as dorii sa imi spuneti ce acte imi trebuie si catma costa multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a putea reinnoi cartea de identitate e neaparat nevoie de un act de identitate valabil (pasaport sau carte de identitate).In situatia d-voastra aveti la dispozitie, varianta eliberarii unui pasaport temporar.
     Pentru obtinerea pasaportului temporar este necesara programarea prealabila, are o valabilitate de maxim un an si se elibereaza doar o singura data.
     In cazul tau, pentru eliberarea paşaportului simplu temporar ai nevoie de: cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul expirat
     Termen de eliberare: in aceeasi zi.
     Pret: 80 euro

     Ștergere
   2. sunt cel dinainte de exemplu pentru a-mi schimba buletinul normal nu temporal pentru ca nu pot pleca in romania din cauza muncii ce acte imi trebuiesc si cat ma costa multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum v-am mai explicat si mai sus, pentru reinnoirea buletinului aveti nevoie de un act de identitate in valabilitate (pasaport sau carte de identitate), ceea ce d-voastra nu aveti. Din acest motiv nu vi-l puteti reinnoi. Singura posibilitate e cel cu pasaportul provizoriu care are o valabilitate de 1 an. Pe baza acestui pasaport provizoriu va puteti reinnoi buletinul.

     Ștergere
   3. la documentele necesare pentru primul act de identitate la implinirea virstei de 14 ani,parinti copilului se pot identifica doar cu pasaportul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se pot indentifica si numai cu pasaportul.

     Ștergere
    2. am buletinu ,pasaportu si NIE furate, cum procedez in cazu asta pentru a le face, si cat ma costa buletinu cu pasaportu sa le fac? Va multumesc

     Ștergere
   4. buna ziua,am cartea de identitate expirata si pasaport nu am.sunt in spania si nu am posibilitate sa merg in romania.as dori sa aflu ce acte imi trebuie pentru un document provizoriu macar si daca as putea calatori cu documentul privizoriu in italia???

    multumesc mult!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu mai aveti niciun act de identitate valabil, va puteti face un pasaport temporar.

     Documentele necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar:

     1. Cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul expirat
     2. In situatia pierderii/furtului, denuntul facut in fata autoritatilor spaniole, tradus de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti din Romania.
     3. Pentru minori, este necesara prezenta ambilor parinti cu documente de identitate valabile (cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul), precum si certificatul romanesc de nastere al minorului.

     Termen de eliberare: in aceeasi zi.

     Pasaportul temporar are o valabilitate de maxim un an si se elibereaza doar o singura data.

     Pret: 80 de euro

     Cu acest pasaport se poate calatori si in Italia.

     Ștergere
   5. multumesc mult pentru raspuns;mai am o rugaminte la dumneavoastra:daca stiti un sediu in Madrid unde ma pot adresa pentru a rezolva aceata problema???

    multumesc muult!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Adresa: La Vaguada-Fuencarral, Avda. Cardenal Herrera Oria, nr.134, Madrid 28034
     - E-mail: relatiipublice@embajadaderumania.es sau secretariado@consuladoderumania.es;
     - Fax: 0034-914 165 025;
     - Telefoane: 0034-917 344 004, 917 345 667, 913 720 832 si 917 342 993
     - Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri:
     * de la 09.00 la 17.00 pentru depunerea actelor
     * de la 15.00 la 17.00 pentru ridicarea actelor

     Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale române şi spaniole.


     * de la 09.00 la 17.00 pentru depunerea actelor
     * de la 15.00 la 17.00 pentru ridicarea actelor

     Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale române şi spaniole.

     Ștergere
   6. buna,as vrea sa stiu daca pot sa schimb cartea de identitate la ambasada fara sa trimit procura in tara,avind pasaportul valabil si cit mar costa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate. Exista doar 2 optiuni: reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara sau deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate

     Ștergere
   7. As dori sa intreb daca se lucreaza pe 2 mai la consulatul din castellon si pentru schimbatul cartii de identitate ( expira in iunie) se poate veni fara programare.

    RăspundețiȘtergere
   8. Buna
    Am 21 ani ,locuiesc de 9 ani in Castellon si momentan studiez in Austria. Mi-a expirat cartea de identitate si as dori sa stiu daca pot sa o reinnoiesc in Spania si in ce conditii.M-ar interesa deasemenea daca pot imputernici pe parintii mei sa o faca, studiile nepermitandu-mi deplasarea in acest moment.
    Va multumesc, Liliana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Liliana,
     In situatia ta, in care cartea de identitate iti este expirata ai varianta eliberarii unui pasaport temporar in baza caruia, ulterior,iti poti intocmi o procura valabila.

     Ștergere
   9. buna seara,gabriela as avea o nelamurire te rog daca poti sa ma ajuti.Acum sunt in Spania si imi expira buletinul rominesc in iunie.E neaparat necesar sa-l schimb daca pasaportul este valabil,si eu buletinul nu il folosesc aici? Ce se poate intimpa daca nu fac schimbarea la timp ci mai tirziu?
    Monica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Monica,
     1. Aici in Spania, ti se cere doar un singur act de identitate care sa fie in termen de valabilitate, cum ar fi: pasaport sau carte de identitate
     2. Faptul ca nu iti schimbi cartea de identitate la timp, nu te afecteaza cu absolut nimic.

     Ștergere
    2. gabriela,iti multumesc pentru raspuns si cit de repede mi-ai scris .Te felicit pentu ceea ce faci.
     Monica

     Ștergere
   10. buna ziua,sunt in italia de4 ani si nu am rezidenta,buletinul imi este expirat de 3 luni iar la sot ii expira in iulie,iar pasapoartele celor 3 copiii ai nostri expira in august.vas ruga sa imi dati in sfat ce as putea face ca posibilitate de ajunge in tara cat mai curand nu am. va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer,nu stiu cu ce te-as putea sfatui... eu sunt in Spania, tu vrei informatii din Italia...

     Ștergere
   11. buna, am si eu o intrebare , imi expira buletinul in septembrie , stau in toledo ca sa il schimb trebuie sa merg la madrid sau este pe aici vreo comisarie ceva care elibereaza astfel de acte, si daca trebuie sa merg la madrid trebuie sa cer cita?
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna d_a_k_y_z_x,
     1. Toledo este in jurisdictie la Consulatul de la Madrid, deci trebuie sa mergi acolo pentru a-ti schimba cartea de identitate
     2. Nu ai nevoie de programare

     Ștergere
   12. multumesc , dar la madrid mi-l schimba sau trebuie sa fac procura sa trimit in tara sa imputernicesc pe cineva sa mi-l scoata acolo ? multumesc inca odata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa faci o procura prin care imputernicesti o persoana din Romania sa ti-l reinnoiasca.

     Ștergere
   13. buna! As dorii sa ma informez despre cum sa face 1ª carte de identitate , ce documente sunt nevoie, cum le scot, banii care ma costa, etc... Va spun situatia mea: am 15 ani dar in august fac 16 si pana acum nu am putut sa scot buletinul... certificatul meu de nastere nu il am, si documentul care imi trebuie ca sa arat ca nu pot sa ma duc in romania nu stiu cum sa il scot si nici de unde...
    as vrea ca cineva sa imi dea telefonul unde as putea sa contactez cu embajada!! multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numerele de telefon de la toate Consulatele romanesti din Spania le gasesti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2011/02/adrese-de-consulate-romanesti-in-spania.html#more

     In situatia ta, neavand certificatul de nastere, nu vei putea sa-ti faci cartea de identitate aici, in Spania.
     Deci, singura optiune e eliberarea unui titlu de calatorie.
     Toate informatiile referitoare la eliberarea acestuia le gasesti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2009/09/eliberarea-titlului-de-calatorie.html#more

     Ștergere
   14. buna gabriela
    iubita mea are buletinu expirat si am vrea sa stim cum am putea sal renoim problema e ca pasaport.ce putem face si daca puteti sami dati si m ie adresa de la consulat de la sevilia.


    VA MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adresa: Strada Nicaragua nr. 18, 41012
     E-mail: secretariat@cgrosevilla.e.telefonica.net
     Telefon: 0034-954 624 070; 954 240 967; 954 233 243; 954 625 372; 954 230 947; 954 239 327; 954 620 746; 954 624 053
     Telefon de urgenţă: 0034-648 212 169
     Fax: 0034-954 627 108
     Consul general: Dna Monica - Mihaela ŞTIRBU
     Are în jurisdictie urmatoarele provincii:

     * Andaluzia (Huelva, Cadiz, Malaga, Sevilia, Cordoba, Jaen, Granada)
     * Regiunea Murcia
     * oraşele autonome Ceuta şi Melilla

     Ștergere
   15. buna,lucrez in austria si sunt insarcinata in luna a 4-a,intrebarea mea este:ce acte imi trebuie sau ce trebe sa fac pentru a-mi face un buletin european in austria.oare se poate?lucrez cu acte si sunt asigurata si inregistrata la medic unde trebe sa ma prezint lunar.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
   16. Buna ziua ,sunt din LOGROÑO ,intrebare A mea este daca pot sa viu in bilbao sa mi fac si pasaportu si buletinu ptr ca mi au expirat amandoua ,am certificatu de nastere si foaia aia verde de la spanioli ,as dori buletinu normal si pasaportu, nu provizoriu ,ptr ca nu am cum sa merg in ro din cauza lucrului .VA MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din moment ce nu aveti niciun act de identitate valabil si nu doriti sa mergeti in Romania, atunci aveti la dispozitie varianta eliberarii unui pasaport temporar in baza caruia, ulterior, puteti intocmi o procura valabila.

     Ștergere
   17. Buna seara !am buletinul si pasaportul expirat,as putea scoate vreun act aici in Spania fara merge in tara?daca se poate, ce acte am nevoie pt a le prezenta si cat timp dureaza pana le-as putea avea?va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti la dispozitie varianta eliberarii unui pasaport temporar in baza caruia, ulterior, puteti intocmi o procura valabila.

     Pentru obtinerea pasaportului temporar este necesara programarea prealabila.

     Pentru eliberarea lui aveti nevoie de: cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul expirat

     Termen de eliberare: in aceeasi zi.

     Ștergere
   18. buna seara ,am ambele acte expirate si pasaportu si buletinu .As dori o programare in bilbao pentru pasaportu temporar ca sa merg in romania sa pot face si buletinu .As putea venii luni la ambasada ?

    RăspundețiȘtergere
   19. as vrea o expilcatie mai corecta daca nam nici-un act in viguare numi pot face procura in romania pe alta persuana sami schimbe buletinul multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu puteti intocmi o procura din ce moment nu aveti un act de identitate in vigoare. Ca urmare, aveti la dispozitie varianta eliberarii unui pasaport temporar in baza caruia, ulterior, veti putea intocmi o procura valabila.

     Ștergere
   20. Buna seara, sunt casatorita cu un spaniol si inca nu mi-am schimbat buletinul in urma casatoriei. Dupa casatorie numele meu a ramas acelasi, nu am luat numele sotului. Pasaportul este expirat si cartea de identitate imi expira in decembrie, va rog foarte mult sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac, cununia civila am facuto in spania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti 2 posibilitati:
     1. Reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara (pana nu va expira cartea de identitate);
     2. Deplasarea in Romania, pentru reinnoirea cartii de identitate

     Ștergere
   21. buna mia expirat pasaportul copilului la avut pe trei ani si daca pot sa-i fac altu copilu are 4 ani e nascut aici sau cum pot sa fac multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai multe informatii referitoare la acest subiect, le gasiti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2012/01/pasaportul-simplu-electronic-pentru.html#more

     Ștergere
   22. buna gabriela ma numes ilie si as dori sami dati anumite informati buletinul lam pierdut in 2010 luna octonbrie si am doar denuntia si certificatul de nastere pot sa-mi fac pasaport tenboral valabil un an

    RăspundețiȘtergere
   23. ilie buna din nou gabriela fata mea sa nascut in spania si am fost sa cer ajutor social si mi sa spus sa fac un pasaport la fata o un documen ce o idedifica cum pot face acest lucru si ce txe sunt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ilie,
     Pe baza denuntului facut in fata autoritatilor spaniole, vei putea sa-ti soliciti eliberarea unui pasaport simplu temporar. Insa, ATENTIE! denuntul trebuie tradus de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti din Romania.

     Ștergere
   24. Buna seara, va multumesc ca mi-ati raspuns la msg. Ce acte imi trebuie pt reinnoirea cartii de identitate? tinand cont ca sunt maritata cu un spaniol( in spania), in afara de procura si cat ma costa ? Nu trebuie sa am cartea de identitate cu valabilitate de 6 luni?cum v-am mai spus pasaportul imi este expirat. Va multumesc inca o data si sper sa nu va deranjes prea tare cu intrebarile mele, dar credetima ca nu stiu de unde sa incep.

    RăspundețiȘtergere
   25. Inca o intrebare as avea: la schimbarea buletinului nu imi trebuie si certificatul de casatorie? daca da, trebuie sa il am tradus si legalizat? unde as putea face toate acestea?
    va multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
   26. As dori sa stiu in ce caz se incadreaza situatia mea: am cartea de identitate expirata, dar pasaportul valid. Pentru procura am nevoie sa obtin un pasaport temporar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Paul,
     Pe baza pasaportului iti vei putea intocmi o procura.

     Ștergere
   27. BUNA.AM O INTREBARE SI DACA SE POATE VREAU UN RASPUNS.SUNT IN SPANIA SI IMI EXPIRA BULETINUL IN DECEMBRIE,DACA MA DUC IN SEVILIA SA FAC PROCURA TREBUIE SA IL RIDICE CINEVA DIN TARA AVAND IN VEDERE CA EU NU POT AJUNGE IN ROMANIA SAU IL ADUC TOT CEI DE LA CONSULAT?SI AS FREA SA STIU CAT COSTA SCHIMBAREA BULETINULUI PRIN CONSULAT.MULTUMESC FRUMOS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Cartea de identitate va fi ridicata din Romania, de persoana care va fi imputernicita in procura intocmita la Consulat.

     2. Nu se poate schimba Cartea de identitate prin Consulat, existand doar 2 optiuni:
     a) Reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara (pana nu va expira cartea de identitate);
     b) Deplasarea in Romania, pentru reinnoirea cartii de identitate

     Ștergere
   28. buna ziua,sper ca ma puteti ajuta cu un sfat.prietenul meu avea pasaportul si buletinul expirat si a facut rezervare la avion si a avut norocul ca cei de la aeroport au lasat sa plece in tara.Parintii lui locuiesc in spania si au facut procura ca sa poate sa isi faca buletinul pe adresa din romania dar cei din romania au zis ca nu e bun aceea procura care a tradus si a legalizat si nu poate sa isi faca buletinul pentru a se intoarce in spania.Ce ar putea sa faca pentru a putea face buletinul ca sa se intoarca pentru ca i se termina concediul legal?Parintii lucreaza aici in spania si nu pot sa mearga in tara si el in cazul asta nu poate sa isi faca buletinul sau pasaportul.Exista alta posibilitate in afara de plecarea parintiilor in tara?va rog sa imi raspundeti daca puteti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Procura facuta in Spania nu e intocmita prin Consulatul Roman?

     Ștergere
   29. Procura a fost intocmita de un notar aici in spania,nu la Consulatul Roman

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietenul d-voastra trebuie sa caute in Romania un birou specializat in servicii juridice si de traducere. Chiar aici pe blog, o firma fiind specializata in acest domeniu, isi facea reclama. Intra pe acest link:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2010/01/pune-aici-anuntul-tau.html#more

     si poate iti va fi de folos.

     Ștergere
   30. va multumesc pt raspuns insa prietenul a tradus si a legalizat procura in romania,dar cei de la buletine au zis ca nu poate face buletinul fara semnatura parintiilor dar nu stiu de ce daca el a plecat cu procura din spania si a fost si tatal lui la notar cand au facut procura.Daca are procura(tradusa si legalizata) de ce nu poate sa ii faca buletinul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi pare rau, dar mai mult nu pot sa va ajut. Insa as aprecia daca m-ati tine la curent cu aceasta situatie; deoarece sigur vor mai fi persoane care se vor intalni cu o astfel de problema, iar citind aceste comentarii le vom da o mana de ajutor.

     Ștergere
   31. Am vorbit cu prietenul si mi-a zis ca nu poate rezolva nimic in legatura cu buletinul cu aceea procura,singura conditie ca sa isi gaseasca pe cineva si sa fie trecut pe adresa persoanei respective pt a face buletinul si sa nu fie nevoit sa plece parintii acasa sau in cel mai rau caz sa isi piarda serviciul din spania si sa ramana in tara.Sper ca va reusii!!

    RăspundețiȘtergere
   32. buna.poate ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat...urmeaza sa ma castoresc in spania anul viitor cu un spaniol..problema este ca imi expira buletinul anul acesta si nu ma pot deplasa in tara pt a reinoi buletinul..pot face procura pt un membru al familie care se afla in tara si sa imi elibereze ei buletinul?daca da de ce acte am eu nevoie pt procura de la consulat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a intocmi procura, aveti nevoie de un act de identitate valabil (pasaport, pasaport temporar, titlu de calatorie, carte de identitate).
     Prin acea procura, imputerniciti o persoana din Romania care sa va reinnoiasca cartea de identitate. Ceea ce inseamna ca in momentul intocmirii acestei procuri, trebuie sa stiti toate datele personale ale persoanei respective (CNP, data nasterii, serie/nr de buletin, adresa). Ulterior aceasta persoana va ridica cartea d-voastra de identitate din Romania.

     Ștergere
   33. buna,as vrea sa ma ajuti si pe mine daca se poate.am fost casatorita si anul acesta am divortat.am plecat in spania si nu am reusit sa imi schimb buletinul.nu pot sa merg acasa deoarece muncesc.cum as putea sa il schimb?pot trimite o procura acasa la parintii mei sa mearga ei sa il faca?si ce acte imi trebuiesc de la consulat.va multumrsc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a putea intocmi o procura, aveti nevoie de un act de identitate valabil: pasaport sau buletin.

     Ștergere
   34. BUNA locuiesc in spania as avea si eu o intrebare vreau sami schimb numele de pe buletin de familie pt ca mam casatorit,as vrea sa stiu daca va rog daca fac o procura la ambasada romaniei an cat timp mi se va elibera buletinul,va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
   35. Buna. As avea o intrebare: mama mea locuieste in Spania linga Almeria. Ii expira buletinul in februarie si nu se poate deplasa in tara sa il inschimbe. Daca am inteles corect din articolul de mai sus il poate inschimba chiar in Spania la sectia consulara contra sumei de 60 euro. Asta presupune sa ma imputerniceasca pe mine sa i-l schimb in tara sau i se inschimba la consulat? Si o rugaminte: daca exista sectie consulara la Almeria ati putea va rog sa imi dati nr de tel_ Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Almeria este in jurisdictie la Consulatul de la Sevilla:
     Adresa: Strada Nicaragua nr. 18, 41012
     E-mail: secretariat@cgrosevilla.e.telefonica.net
     Telefon: 0034-954 624 070; 954 240 967; 954 233 243; 954 625 372; 954 230 947; 954 239 327; 954 620 746; 954 624 053

     Ștergere
   36. buna,as vrea sa va intreb daca o procura pentu buletin se poate face cu un pasaport temporar,tinand cont ca e valabil pana in decambrie,si daca se poate ce anume este necesar,se poate rezolva intr-o singura zii?ultima data a trebuit sa pierd o noapte prin fata sectiei....si tot nu am rezolvat nimic.problema e ca nici nu pot lipsi prea mult de la lucru,caci stie toata lumea ce vremuri sunt si nu cred ca cineva accepta.programari presupun ca nu exista(??)ce date ale persoanei pe al carui nume se face procura trebuiesc?se complecteaza un formular?si cred ca ma repet...ce documente sunt necesare?....multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Da, se poate elibera o procura pe baza unui pasaport temporar.

     2. Procura se elibereaza pe loc.

     3. In procura trebuie trecute toate datele personale ale persoanei imputernicite: CNP, data nasterii, adresa, seria/nr. carte de identitate.

     Ștergere
   37. AS VRE SA STIU SI EU CE POT FACE CU BULETINUL CA MI SA EXPIRAT SI PASAPORTUL LA FEL CUM POT SAI FAC ALT PASAPORT SAU BULETIN CE ACTE IMI TREBUIE SI UNDE SA A DUC .MULTUESC FRUOS ASTEPT SAI RASPUNDETI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nu aveti niciun act de identitate valabil, aveti 2 variante: eliberarea unui pasaport provizoriu, pe baza caruia puteti sa faceti o procura, pentru a imputernici o persoana din Romania; sau eliberarea unui titlu de calatorie, daca doriti sa mergeti in Romania.

     Ștergere
   38. V as ruga daca puteti sa mi raspundeti daca Cartea de I dentitate se poate elibera de la Consulat.Fetita noastra implineste 14 ani si nu putem sa mergem in Romania din motive economice si intrebarea mea este daca se poate face o imputernicire prin intermediul Consulatului unui familiar din Romania ?! Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate.
     Trebuie sa indicati o persoana din Romania care se va prezenta la Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor pe raza caruia solicitantul are domiciliul, pentru achitarea contravalorii taxelor (contravaloare carte de identitate si timbru fiscal)

     Ștergere
   39. sotului meu ea expirat si buletinu si pasaportu antrebarea este poate sa plece an romaniea cu niea spaniola

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a putea merge in Romania este nevoie de un act de identitate romanesc in termen de valabilitate, cum ar fi: carte de identitate, pasaport sau titlu de calatorie.
     In concluzie, raspunsul la intrebarea d-voastra este NU.

     Ștergere
    2. Nici daca se legitimeaza cu permis de conducere in termen de valabilitate? Ca doar are poza....

     Ștergere
    3. Nu, el are nevoie de un act de identitate romanesc in termen de valabilitate, cum ar fi: carte de identitate, pasaport sau titlu de calatorie.

     Ștergere
   40. buna ziua ,
    in legatua cu schimbarea actului de identitate,ce acte trebuiesc si cat dureaza? actul vechi nu e expirat inca , multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
   41. buna ziua, pt schimbarea buletinului care inca nu este expirat, ce acte am nevoie? tinand cont ca pasaportul este expirat, eu sunt maritata cu un spaniol si mi-am pastrat numele. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
   42. buna sunt in spania si trebuie sa merg in romania sa ma casatoresc nu am cum sa pun declaratia de casatorie in tinpul legal la primarie ce pot sa fac va multumesc

    RăspundețiȘtergere
   43. BUNA ZIUA.SI EU SUNT INTRO SITUATIE DIFICILA,AM FOST IN ROMANIA SI M-AM CUNUNAT DAR NU MIA DAT TIMP SA IMI SCHIMB ACTELE SI ACUM AM SI BULETINU SI PASAPORTU EXPIRATE.CE SE POATE FACE IN SITUATIA ASTA.VA MULTUMES MULT

    RăspundețiȘtergere
   44. buna ziua.am si eu pasaportul si buletinu expirate.as vrea sa stiu pasaportul provizoriu cit dimp dureaza ca sa il primesc.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pasaportul simplu temporar se elibereaza in aceeasi zi.

     Ștergere
   45. buna ziua buletinul meu de indentitate e expirat si nu sint is tara sa schimb dar am pasaport valabilse poate sa ma amendeze? si cu cit? Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aveti pasaportul valabil, nu aveti de ce sa va faceti probleme, nu veti primi nicio amenda.

     Ștergere
   46. Buna Seara,
    As dorii sa va intreb care e pagina unde se pot vedea daca sunt gata pasapoartele ,le-am depus in Bilbao si mi sa spus ca se pot verifica pe internet cand sunt gata si se elibereaza.
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
   47. Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti ce anume trebuie facut in urmatoarea situatie:
    Sotia si baiatul nostru (16 ani in iunie 2012) sunt in benidorm de cativa ani. La implinirea varstei de 14 ani, in 2010, nu a putut veni in tara pt eliberare C.I cum era normal, pt ca baiatul a trebuit sa mearga la scoala deoarece pierduse anul. In 2011 nu a venit din alte cauze. Anul acesta ii expira pasaportul baiatului. Pt pasaport trebuie C.I automat nu?
    Platesc amenda aici pt ca nu si-a facut CI la 14 ani? CI-ul il vom face pe adresa mea de aici. Si apoi pasaport. Pasaportul e absolut necesar in Spania sau ajunge CI-ul (pt scoala baiatului si ce mai trebuie acolo). Mentionez ca va ramane in Spania pt studii si posibil o viata mai buna. Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabi,
     Exact in aceeasi situatia a fost si fiul meu... si nu am platit nicio amenda. Insa de pasaport nu are neaparat nevoie, decat de carte de identitate.

     Ștergere
    2. Foarte utila precizarea cu pasaportul. Costa si o gramada de bani (vreo 300 ron).Asa ca ii voi face C.I si il voi schimba la 18 ani (am inteles ca e obligatoriu schimbat la 18, banuiesc pt ca se schima fizionomia de la 14 la 18 ani). Multumesc mult!

     Ștergere
    3. Gabi,
     Sa stii ca nu e obligatoriu ca fiul tau sa-si schimbe C.I. la 18 ani. Deoarece fiului meu i-a fost eliberat C.I. pe o perioada de 4 ani, ceea ce inseamna ca si-l va schimba doar la implinirea varstei de 19 ani.

     Ștergere
   48. buna seara as vrea sa ma ajutati ,sami raspundeti la o intrebare buletinul imi e expirat si nu am nici un act de identitate.si as vrea sami fac buletinul,am inteles ca trebuie sami fac un pasaport temporal dar nu inteleg daca puteti sami spuneti cam cat timp ar dura cu aproximatie pana se face un buletin cu procura?

    RăspundețiȘtergere
   49. mi se expira buletinu pe 20 01 2012 si nu stiu ce sa fac unde tre sa il schimb si cat dureaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul pas este: sa vezi la ce Consulat apartii;
     Al doilea pas este: sa vezi ce optiune alegi: reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara sau deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate.

     Ștergere
   50. Sunt in Madrid si mi s-a furat buletinul. Am pasaport valabil. Va rog sa imi spuneti daca se poate ca cineva din Romania sa imi faca buletinul. Daca da da ce trebuie sa fac? Ce acte trebuie sa trimit im Romania persoanei care o sa imi faca buletinul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa faceti o procura intocmita la Sectia Consulara prin care imputerniciti o persoana din Romania care se va prezenta la Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor pe raza caruia solicitantul are domiciliul, pentru achitarea contravalorii taxelor prevazute contravaloare carte de identitate si timbru fiscal.

     Ștergere
   51. Buna Ziua...Cat Timp Este Valabil Un Pasaport Temporar?..,,,Astept Raspunsul..Va Multumesc...O Zi Buna In Continuare....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pasaportul temporar are o valabilitate de maxim un an si se elibereaza doar o singura dată.

     Ștergere
   52. Buna ziua.Am si eu o nelamurire daca se poate sa imi spune-ti cum pot sa rezolv cu carte de identitate care mi-a expirat la sfarsitul lunii decembrie.Se poate rezolva de aici pentru a o putea reinnoi?Ce acte am nevoie?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din moment ce nu aveti niciun act de identitate valabil si nu doriti sa mergeti in Romania, atunci aveti la dispozitie varianta eliberarii unui pasaport temporar in baza caruia, ulterior, puteti intocmi o procura valabila.

     Ștergere
   53. logodnicei mele i sau furat toate actele in urma cu 0 luna cu tot cu poseta iar acum 5 zile iau furat doar portofelul dar in el era dovada de la politia din madrid cum ca i sa furat in urma cu o luna toate actele si tot ce mai era in poseta.vas ruga sa-mi spuneti ce acte sant necesare pt. asi face un alt bulrtin sau pasaport romanesc(detine o copie color dupa buletinul furat). in speranta ca imi veti raspunde va multumesc. Marius Ion

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius,
     Logodnica ta are la dispozitie varianta eliberarii unui pasaport temporar.
     Mai multe informatii referitoare la acest aspect, le gasesti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2011/12/obtinerea-pasaportului-simplu-temporar.html

     Ștergere
   54. Buna ziua as vrea citeva informatii daca se poate eu am pasaportu expirat de 3 ani si buletinu mi-a expirat anu trecut in iulie nu am niciu un act valabil ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuie (am uitat sa spun ca traiesc in spania de 8 ani) si mai am o problema pasaportul fetitei (are 12 ani jumate)este expirat am fost anu trecut cu fetita si cu sotu la consulatu roman din zaragoza buletinu meu nu era expirat si mia zis ca nu pot sai fac la fetita pasaportu pentru ca sotu nu are carte de identitate avea numai pasaportu valid cartea de identitate ia fost furata ce pot sa fac pentru ca de aici de la consulat nu de dau nici o informatie nimic va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Primul pas e sa va reinnoiti d-voastra cartea de identitate.

     Exista 2 optiuni: reinnoirea cartii de identitate prin procura intocmita la Sectia Consulara sau deplasarea in Romania.
     Daca nu puteti merge in Romania, atunci trebuie sa intocmiti o procura prin care sa imputerniciti o persoana din Romania, care sa va reiinoiasca acolo cartea de identitate. Insa, aceasta procura nu poate fi intocmita decat pe baza unui act de identitate valabil. Deci, puteti alege intre: intocmirea unui titlu de calatorie sau intocmirea unui pasaport temporar.

     2. Cat despre reinnoirea pasportului fetitei, intradevar, ambii parinti aveti nevoie de carti de identitate valabile (NU pasapoarte)

     Ștergere
   55. Buna as dori sa stiu daca se poate schimba cartea de identitate in zaragoza
    si ce acte as avea nevoie.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
   56. buna seara..as avea si eu nevoie de o informatie daca se poate ...imi expira buletinul in luna octombrie..ca sa il reinnoiesc trebuie sa imi fac pasaport prima data?..mentionez ca am pasaportul deja expirat:)..il pot face aici in spania buletinul ..si cat costa tot...multumesc anticipat...marian:)

    RăspundețiȘtergere
   57. Buna ziua.
    Apelez la amabilitatea dumneavoastra in lamurirea unor probleme.In urma cu cateva luni mi-am pierdut cartea de identitate si pasaportul. In posesia mea se mai afla o copie de pe pasaport si carte verde(de rezidenta) in original, alt act nu mai am. Cum as putea sa revin in tara pentru a-mi face C.I.? Este necesara doar declaratia data la sectia consulara, autentificata pentru eliberarea unui titlu de calatorie? sau, exact ca la furt, esta nevoie de un denunt facut la organele de politie, dupa care trebuie tradus de un traducator autorizat de MJLC din Romania? As putea sa gasesc la consulatul din Madrid o astfel de persoana sau unde in alta parte in Madrid?
    In situatia in care nu pot sa ma deplasez in Romania care este procedura pentru a face o procura, ce taxe trebuie platite? care sunt termenele?
    Va multumesc anticipat, foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, se pare ca nu am beneficiat de amabilitatea blogger-ului. oricum propun un raspuns, poate mai sunt persoane care se confrunta cu aceeasi problema ca si mine (FURT/PIERDERE de documente)si opteaza pentru revenirea in tara ca sa-si clarifice situatia juridica.
     Astfel pentru obtinerea unui titlu de calatorie sunt necesare urmatoarele:
     - 65 de euro
     - denuntul dat in fata organelor de politie, nu este necesara traducerea acestuia
     - orice act sau copie pe care il aveti in posesie
     Mergeti la sectia consulara , mai completati ceva cereri, faceti si foto si in principiu cam asta e.

     EXTRAS din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate

     Titlul de calatorie
     Art. 22. - (1) Titlul de calatorie este documentul care se elibereaza de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei cetatenilor romani aflati in strainatate, care nu mai poseda document de calatorie valabil, pentru ca titularul sa isi poata continua calatoria, reglementa sederea ori pentru a se intoarce in tara.
     (2) Minorilor aflati in strainatate neinsotiti de parinti li se poate elibera un titlu de calatorie fara acordul acestora, in vederea intoarcerii in tara.
     Art. 23. - Titlul de calatorie se elibereaza cu valabilitatea de cel mult un an. Valabilitatea titlului de calatorie inceteaza de drept la data intrarii titularului in Romania.
     Art. 231. - (1) Incepand de la data punerii in circulatie a pasapoartelor simple temporare, titlul de calatorie se elibereaza de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei cetatenilor romani aflati in strainatate, care nu mai poseda document de calatorie valabil, numai pentru ca titularul sa se intoarca in tara.
     (2) Valabilitatea titlului de calatorie este de cel mult 30 de zile si inceteaza de drept la data intrarii titularului in Romania.
     Art. 24. - Prevederile art. 20 referitoare la obligatia neinstrainarii si conditiile pastrarii pasapoartelor simple, a pasapoartelor simple electronice si a pasapoartelor simple temporare se aplica in mod corespunzator si in cazul titlurilor de calatorie.

     MULTA BAFTA TUTUROR!

     Ștergere
   58. Buna ziua astazi am fost la consulat si am vrut sa fac un pasaport temporal asa cum mi-ai zis dar de la consulat nu a vrut sa-mi faca a zis ca nu am nevoie am si pasaportu si cartea de identitate expirate si mia dat 2 formulare sa le complectez si sa fac 4 poze sa merg dinou la consulat cu ele si sa fac o cerere de schimbare de buletin si trebuie sa achit o taxa de 60€ si pe urma imi mai da citeva formulare de complectat ca sa pot imputernici pe cineva din tara sa imi faca cartea de identitate si dinou trebuie sa achit o taxa de 125€ si pentru ca nu mai am acelasi domiciliu care il aveam inainte trebuie sa mai achit o taxa de 60€ deci ca sa pot sa imi fac cartea de identitate trebuie sa platesc 245€ mi se pare o bataie de joc atitea bani pentru o carte de identitate,vas ruga daca stiti alta metoda mai buna si mai ieftina sa imi ziceti va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu se mai elibereaza pasapoarte temporare decat persoanelor care prezinta un document din care să rezulte necesitatea şi urgenţa eliberarii acestui document. Din pacate astea sunt taxele consulare stabilite prin lege şi sunt calculate de către specia­liştii din cadrul a trei ministere - cel al Finanţelor, cel al Administraţiei şi Internelor şi cel al Afacerilor Externe.

     Ștergere
   59. buna gabriela am nevoie urgent de un numar de tlf pentru ami schimba cartea
    de identitate in spania ...locuiesc in huelva si chiar nu stiu nici unde sa
    ma duc sa il schimb si nici numar de tlf sa sun nu am gasit nici unul
    bun...ast rasp ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Huelva este in jurisdictie la Consulatul Romaniei de la Sevilla

     Consulatul Romaniei de la Sevilla:
     Adresa: Strada Nicaragua nr. 18, 41012
     E-mail: secretariat@cgrosevilla.e.telefonica.net
     Telefon: 0034-954 624 070; 954 240 967; 954 233 243; 954 625 372; 954 230 947; 954 239 327; 954 620 746; 954 624 053
     Telefon de urgenţă: 0034-648 212 169
     Fax: 0034-954 627 108
     Consul general: Dna Monica - Mihaela ŞTIRBU

     Ștergere
   60. Am pasaportul temporar expirat si nu am decat nie spaniol valabil si certificatul romanesc. Imi puteti spune va rog frumos daca am posibilitatea sa imi scot imputernicire sau un document?? Am lasar sa treaca timpul si nu mi-am dat interesul sa le schimb si acum cand imi trebuie un document valabil nu stiu ce sa mai fac, va rog frumos sa imi spuneti daca am vre-o obtinue sau o sansa sa imi faca vre-un document! Multumesc frumos anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe baza pasaportului temporar expirat va puteti scoate un titlu de calatorie. Pe baza caruia, intocmiti o procura prin care imputerniciti o persoana din Romania sa va reinnoiasca cartea de identitate.

     Ștergere
   61. buna sant valeria te rog imi expiradni in mai ce trebuie sa fac sant de talavera ce acte am nevoie si cat ma costa pasaportul imi este expirat multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valeria,
     Ce DNI iti expira? Te referi la buletin/carte de identitate de Romania?

     Ștergere
   62. buna ziua . as avea o intrebare. mi/a expirat pasaportul in august iar acum in ianuarie mi/a expirat buletinul, sunt in italia pot sa fac pasaportul temporan cu ambele acte de identitate expirate?
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru intocmirea unui pasaport simplu temporar se mai cere, pe langa pasaport/buletin/carte de identitate expirat si un document din care să rezulte necesitatea si urgenta eliberarii acestui pasaport temporar, cu traducerea efectuată de un traducător autorizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti din Romania a carui semnatura si sigiliu sunt legalizate de catre oficiul consular.
     In caz contrar, nu vi se va elibera acest pasaport.

     Insa, aveti si o alta varianta: eliberarea unui titlu de calatorie. Pe baza caruia ulterior, puteti intocmi o procura prin care sa imputerniciti o persoana din Romania care sa va reinnoiasca buletinul/cartea de identitate.

     Ștergere
   63. buna... as avea si eu cateva intrebari legate de acte. am buletinul si pasaportul expirate ...buletinu de doi ani si pasaportu de 5 luni ce acte imi trebuie ca sa le pot face la consulat in Sevilla sau in Roquetas de Mar . Si am o fetita de doi anisori care trebuie sa ii fac si ei certificatul si pasaportul. va rog frumos ce acte imi trebuie si daca se pot face aici in spania

    RăspundețiȘtergere
   64. Buna ziua,as vrea va rog sa ma indrumati pentru urmatorul caz:locuiesc in
    Spania de 14 ani ,iar septembrie anul trecut mi-au fost furate ci si
    passaportul.In acest caz nu am nici un act in afara de permisul auto.ce
    demersuri trebuie facute la CONSULAT pentru a putea imputernici o persoana
    din Romania sa-mi obtina aceste acte de identitate si care sunt taxele
    consulare pentru acestea??VA MULTUMESC! Vali

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vali,
     1. Primul pas pe care trebuie sa-l faci, este: eliberarea unui titlu de calatorie. Pentru eliberarea ecestuia, va trebuie sa dai o declaratie pe propria raspundere prezentand situatia si conditiile in care ti-au furat documentele respective,declaratie care se va autentifica la Sectia Consulara.
     Apoi, pe baza titlului de calatorie, vei putea intocmi o procura prin care sa imputernicesti o persoana din Romania, pentru a-ti reinnoi C.I.

     2. Taxele consulare, le gasesti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2011/11/taxe-consulare.html#more

     Ștergere
   65. buna am pasaportul si buletinul expirat dar am permisu de conducere valabil dar e spaniol pot sa imi fac buletinul cu el? sau trebuie sa imi fac si pasaportul?? Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate schimba un act de identitate pe baza permisului de conducere.
     Cum aveti amandoua acte de identitate(pasaport si buletin) expirate si nu doriti sa mergeti in Romania pentru reinnoire, aveti posibilitatea intocmirii unei procuri prin care imputerniciti o persoana din Romania sa va reinnoiasca buletinul. Insa, pentru intocmirea acelei procuri, e nevoie de prezentarea unui act de identitate valabil (C.I., pasaport, pasaport temporar sau titlu de calatorie). De aceea, va sfatuiesc sa solicitati un titlu de calatorie (iar pe baza acestuia sa intocmiti procura).

     Ștergere
   66. buna am buletinul expirat si pasaportul la fel ce acte am nevoie pentru ami face buletinul aici in spania si daca am nevoie de programare va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Daca nu doriti sa mergeti in Romania pentru reinnoire, aveti posibilitatea intocmirii unei procuri prin care imputerniciti o persoana din Romania sa va reinnoiasca buletinul. Insa, pentru intocmirea acelei procuri, e nevoie de prezentarea unui act de identitate valabil (C.I., pasaport, pasaport temporar sau titlu de calatorie). De aceea, va sfatuiesc sa solicitati un titlu de calatorie (iar pe baza acestuia sa intocmiti procura).

     2. Nu aveti nevoie de programare.

     Ștergere
   67. bunaziua ,am pasaportul expirat si buletinul nu il am cu mine este in ro,amia dar expirat...sant in spania si as vrea sa merg in romania sa le schimb...pot merge cu dni spaniol sau imi trebuie foaie de calatorie?si cat dureaza sa o primesc?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate trece granita unei tari pe baza la NIE spaniol. In concluzie, aveti nevoie de titlu de calatorie. Pentru obtinerea titlului de calatorie nu este necesara o programare prealabila, iar eliberarea acestuia are loc in aceeasi zi. Pret: 65 de euro

     Ștergere
   68. va rog spunetimi,daca nu am pasaport si cartea de identitate expira nu am pe nimeni in tara ca sa ma ajute ce imi trebuie ca sa o schimb aici?am nevoie de informatii va rog frumos nu stiu ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Consulatul Romanesc din Spania, exista doar 2 optiuni: reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara sau deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate.

     Ștergere
   69. buna, sotului meu ii expira buletinul in 19.febr, poate solicita o procura de la consulat pentru a-i schimba eu buletinul in tara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate solicita o procura de la Consulatul Romaniei prin care sa va imputerniceasca pe d-voastra.

     Ștergere
   70. Buna , ma numesc Loredana si traiesc in Mallorca cu fiul meu care a implinit 14 ani luna aceasta si nu am nici un act de identitate valabil pentru el pentru ca pasaportul este expirat si as vrea sa ai fac buletinul in Romania. Cum as putea sa fac sau ce acte as avea nevoie pentru a putea merge in tara cu fiul meu? Multumesc ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana,
     Ii poti solicita fiului tau, un titlu de calatorie pentru a putea calatori pana in Romania. Informatii referitoare la acest aspect, le gasesti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2011/12/titlu-de-calatorie.html#more

     Ștergere
   71. am pasaportul expirat,cartea de identitate pierduta(la care am fotocopie),am nie(pagina mare si verde),daca imi pot face cartea de identitate aici in spania;parintii imi sunt in tara si m-a pot ajuta(in caz de procura;etc)as avea nevoie de un sfat si cum sa incep ca dupa mai intreb din mers...multumesc alex

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex,
     Pentru a-ti putea intocmi o procura, este nevoie de un act de identitate in termen de valabilitate. Cum tu nu detii de niciun fel, ai posibilitatea eliberarii unui titlu de calatorie, iar pe baza acestuia iti vei putea intocmi procura.

     Ștergere
   72. buna,sunt din zaragoza,imi expira buletinul pe 10 febroarie si abia vineri ma duc sa fac procura sa o trimit in tara,credeti ca am timp sa rezolv schimbarea buletinului intr-o saptamana?as vrea cateva detali va rom mult.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Procura va fi eliberata in aceeasi zi, insa totul depinde de rapiditatea cu care va ajunge in Romania. Iar in Romania, eliberarea unui buletin difera de la o sectie la alta (intre 3-15 zile)

     Ștergere
   73. Buna seara,eu luna viitoare implinesc varsta de 18 ani si in aceeasi zi imi expira si buletinul pot zbura din spania in germania la tatal meu pasaport nu am si buletinul asa cum am zis expira in aceeasi zi cu majoratul.In ziua majoratul pot zbura?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
   74. Am o mare problema sunt in spania meam pierdut buletinul, passaportul este expirat singurele acte pe care le am sunt permisul de condus care este scos in spania si N.I.E.. in 2 zile trebuie sa plec in germania.... as vrea sa stiu cat timp este valabil un passaport temporal, cat dureaza eliberarea si cam cat mar costa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai multe informatii referitoare la eliberarea pasaportului temporar, le gasiti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2011/12/obtinerea-pasaportului-simplu-temporar.html#more

     Ștergere
   75. Buna Gabriela!
    In curand imi expira buletinul , sunt in Alicante.Poti sa imi spui te rog unde anume pot sa merg(cat mai aproape) ca sa-l reinnoiesc?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia,
     Alicante este in jurisdictie la Consulatul Romaniei de la Castellon de la Plana

     Adresa: Calle Larra, nr. 2, Castellon de la Plana

     Telefon: 0034-964 216 172; 964 216 163; 964 203 351; 964 203 342; 964 206 764

     Fax: 0034-964 257 053

     E-mail: secretariat@consulatcastellon.e.telefonica.net

     Program de lucru cu publicul:
     De luni pâna joi: 9.00 – 14.00 (preluare acte) și 16.00 – 17.00 (eliberare acte).

     Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbătoare românești și spaniole.

     Consul: Dl. Valeriu Liviu POPA

     Ștergere
   76. Buna Gabriela!
    Imi pare rau ca te deranjez din nou.Am trimis mail la cei de la Consulat sa imi dea cateva informatii despre reinnoirea cartii de identitate. Mi-au scris urmatorul mail "Buna ziua,
    Pentru a va reinoi cartea de identitate trebuie sa veniti la Consulat sa faceti o procura insa inainte de a va expira cartea de identitate acutuala. Procura e elibereaza pe loc, taxa este de 60 euro. O zi buna!"
    Ce nu inteleg eu e la ce foloseste procura respectiva? Mie imi expira buletinul in 2 sapt. Imi schimba buletinul pe loc ? Sau va trebui sa revin la Consulat in alta zi ca sa imi iau buletinul? Sunt destul de departe de Castellon de aceea intreb. Am incercat sa ii contactez telefonic dar nu am reusit, asa ca m-am gandit ca poate ma ajuti tu.
    Iti multumesc mult de tot !
    Lia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia,
     La Consulatul Romanesc din Spania, exista doar 2 optiuni: reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara sau deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate.
     In cazul tau, pe baza buletinului care este inca in vigoare, iti poti elibera o procura prin care sa imputernicesti o persoana din Romania care sa-ti reinnoiasca cartea de identitate. Ceea ce inseamna ca in momentul intocmirii acelei procuri, trebuie sa stii toate datele personale ale persoanei respective (Nume si prenume, CNP, data nasterii, serie/nr de buletin, adresa). Ulterior aceasta persoana va ridica cartea ta de identitate din Romania.

     Ștergere
   77. am cartea identitate expirata,in luna octombrie am facut o procura cu apostila de la Notariatul European la notariatul din Gandia unde locuiesc catre o persoana,sa mi poata face cartea identitate,vreau sa stiu daca mai imi trebuiesc si alte acte in afara de aceasta procura,precizez ca la politia Galati mi sa spus k imi trebuie si pozele trimise cu stampila,persoana pleaca pe 10 martie in romania,va multumesc cu respect

    RăspundețiȘtergere
   78. In primul rand toata stima si respectul d-na Gabriela,pt.ca ne sunteti la multi dintre noi de mare folos.Fiul meu implineste 14 ani in octombrie.Noi locuim in Spania si din mai multe motive nu putem merge in Romania pt.eliberarea primei carti de identitate.Daca imi puteti raspunde va rog,am nevoie la consulat de contractul de casa al tatalui meu din Romania?Mentionez ca si eu si sotul figuram la aceesi adresa din Romania (a tatalui meu)unde v-a figura si copilul.Sau exista posibilitatea sa-l imputernicesc pe tatal meu ca sa-i faca el in Romania prima carte de identitate?Pasaport are,dar in septembrie expira si el.Acum ma gandesc daca e complicat sa-si faca buletinul aici,putem intarzia pana la anul?si sa-si reannoiasca doar pasaportul?Daca nu e complicat inainte cu cate luni pana la implinirea varstei de 14 ani,poate solicita cartea de identitate?Am dori sa-l aiba cat mai repede pt.ca ar fi perspective de a merge in Germania si acolo nu stiu daca putem sa facem toate demersurile pt.buletin si pasaport.Va multumesc anticipat pt. ajutor.Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena,
     Multumesc mult pentru aprecierea ta.

     Intradevar printre documente cerute, ai nevoie si de contractul de casa al tatalui tau, in original si fotocopie; apoi trebuie sa indici o persoana din Romania care se va prezenta la Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor pe raza caruia copilul va avea domiciliul, pentru achitarea contravalorii taxelor (contravaloare carte de identitate si timbru fiscal). Termenul de rezolvare este de 3 luni

     Ștergere
   79. Buna ziua. Am o nelamurire.... sunt in Spania de cateva luni, buletinul de Romania imi expira luna ce vine, acuma in Martie 17. Nu am nici un alt act de identitate. Prietenul meu imi spune ca daca imi scoate N.I.E nu mai am nevoie de buletin, deoarece N.I.E este ca si un act de identitate. Ia-m spus ca N.I.E nu tine loc cartii de identitate, in tara nu ma pot intoarce momentan, sunt insarcinata si in luna a 7-a. Ce ar trebuii sa fac? daca nu imi scot N.I.E pana atunci, iar buletinul expira, ce se intampla? multumesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NIE spaniol nu este valabil daca nu este insotit de un act de identitate romanesc valabil (ex: buletin/carte de identitate, pasaport simplu/temporar).
     Ar trebui sa solicitati schimbarea buletinului. Cum nu doriti sa mergeti in Romania, puteti solicita de la Consulatul Romanesc de la care apartineti, o procura prin care sa imputerniciti o persoana din Romania care sa vi-l schimbe. Insa, ATENTIE, procura se poate solicita doar pe baza unui document valabil (in cazul d-voastra, s-o solicitati inainte de 17 martie 2012)

     Ștergere
   80. Multumesc frumos Gabriela, inca ceva.... este adevarat cum spune prietenul meu, ca daca imi fac N.I.E inainte sa expire buletinul, nu mai am nevoie de el? e de ajuns sa am doar N.I.E? Stiam ca N.I.E nu tine locul cartii de identitate.... La nastere, oricum mi se va cere un act de identitate, iar N.I.E nu cred ca este d efolos in cazul acesta, nu? Din cate mi-a mai spus cineva, am aflat ca cica nu se mai elibereaza N.I.E.... Adevarat? Multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
   81. buna ziua as avea si eu o intrebare am expirat buletinul si pasaportu .as vrea sa stiu ce pot face pentru a reface actele .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista 2 optiuni: reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la Sectia Consulara sau deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate. D-voastra alegeti optiunea potrivita.

     Ștergere
   82. Buna ziua!Si eu am aceeasi problema si cred ca si mai grava deoarece fratele meu este plecat in Portugalia si i-au expirat din luna octombrie.cum si le poate reface?

    RăspundețiȘtergere
   83. Buna ziua!am 4 copii si la toti le expira actele de identitate anul acesta.Am 2 copii de 11 si 13 ani,carora le expira pasapoartele in martie,altul care are 17 ani,deja are pasaportul expirat,iar in luna august,ii expira si Cartea de Identitate,iar celui mai mare,de 19 ani,ii expira Cartea de Identitate in luna iunie(cu specificatia ca nu a avut niciodata pasaport).Sotia mea,de asemenea,are Cartea de Identitate expirata,dar pasaport valabil.Avem o situatie cam complicata,de aceea va rog respectuos,sfatuiti-ma cum trebuie sa procedez pentru a scoate PASAPOARTE noi(nu Carti de Identitate)pentru toti copiii.As dori sa stiu ce acte imi sunt necesare,ce trebuie sa fac si,daca se poate,un cost total estimativ.Am uitat sa specific,noi locuim in Torrejon de Ardoz,Madrid,iar in luna August am dori sa mergem in vacanta,in tara,asa ca as dori,ca pana atunci,sa rezolv aceasta problema.

    RăspundețiȘtergere
   84. Buna! O sa imi expire buletinul peste o luna si pasaportul imi este valabil, ce pot face pt a reenova buletinul fara sa merg in tata? Nu este nici o posibilitate? Nu am un motiv intemeiat pt a nu ma deplasa in Romania dar as dori sa stiu daca sa poate schimba aici? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe baza buletinului inca valabil, puteti intocmi o procura prin care sa imputerniciti o persoana din Romania care sa va solicite schimbarea buletinului.

     Ștergere
    2. Locuiesc in Toledo, trebuie sa fac imputernicirea in Ciudad Real sau in orice Consulat din Spania? Multumesc mult!

     Ștergere
    3. La Consulatul de care apartineti, adica in Ciudad Real.

     Ștergere
   85. ELENA buna mi s-au furat actele si am depus denuntie aici in spania ,cum sa fac sami fac pasaportu si buletinu ca imi treb sa-mi scot NIE SPANIOL.pasaportu era deja expirat ce am de facut unde trebuie sa ma programez

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena,
     Nu trebuie sa te programezi nicaieri. Mergi la Consulatul de care apartii si soliciti un titlu de calatorie (informatii despre eliberarea lui, le gasesti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2011/12/titlu-de-calatorie.html#more).

     Iar pe baza titlului de calatorie iti poti reiinoi cartea de identitate.

     La Consulat exista 2 optiuni: reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la ei sau deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate

     Ștergere
   86. multumes Gabriela pentru sfat. As mai avea o intrebare, pentru pasaportu provizoriu trebuie sa platesc vreo taxa?si daca pot sa fac NIE cu el multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa noile reglementari, pasaportul simplu temporar se elibereaza cetatenilor romani care nu mai poseda un document de calatorie valabil, iar în perioada imediat următoare au nevoie urgentă DEMONSTRATA de un paşaport valabil.
     Taxa consulară este de 80 euro, iar eliberarea lui se face în aceeaşi zi.

     Ștergere
   87. Buna, Gabriela. Locuiesc in Spania, m-am casatorit acum cinci ani si cum aici nu te obliga sa schimbi numele cu al sotului, am ramas asa de moment. Buletinul imi expira in 2018 dar eu vreau sa adaug numele sotului inainte de 2018. Daca merg in Romania si-mi adauga numele lui, valabilitatea va ramane aceeasi(2008-2018)?? Sau va fi valabil timp de zece ani de la momentul eliberarii?? Mie mi-ar prinde bine sa aiba valabilitatea actuala(2008-2018) ca sa demostrez in Spania ca am folosit amandoua numele
    Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buletinul va avea un termen de valabilitate de 10 ani, incepand cu data cand va fi eliberat.

     Ștergere
   88. buna Gabriela as dori si eu o programare pentru pasaportu simplu temporal cnd as putea veni?marti -miecuri pot veni?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa sunati la Consulatul de care apartineti, iar ei va vor face programare.

     Ștergere
   89. buna ziua...as avea o intrebare:nu am nici un act valabil pentru a calatori in romania pasaportul expirat si buletinul in tara...am numai nie spaniol!as vrea sa solicit un titlu de calatorie ,imi puteti spune ce acte trebuie sa prezint si daca il pot scoate de la consulatul din zaragosa?multumesc anticipat1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Informatii referitoare la solicitarea titlului de calatorie, le gasiti aici:

     http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com/2011/12/titlu-de-calatorie.html#more

     2. Da, titlul de calatorie il puteti scoate la Consulatul Romaniei de la Zaragoza

     Ștergere
   90. buna ziua ma numesc nicoleta am 8 ani de cind sunt in spania am muncit la negru am ramas insarcinata am facut 2 copii aici nu am acte pt ei de cite ori am incercat raminea sotu fara munca si nu aveam bani pt a plati taxele necesare de un an am divortat de fostul sot anul trecut mi sa furat buletinul am pasaport dar este expirat acum am gasit ceva de munca dar nu ma pot contrata pt ca nu am o carte de identitate valabila am nevoie urgent sami fac pasaportul ce acte si cum pot face sami fac pasaportul la urgenta pt a putea intra la munca va rog ajutatima 632266373 urgent si cit ma costa toate actele necesare multumesc

    RăspundețiȘtergere
   91. buna Gabriela,ma numesc Flori ,locuiesc in Arganda del rey Madrid si as avea nevoie de un sfat:imi expira pasaportul in luna iulie 2012,trebuie programare pentru a-l reinnoi la ambasada?se face prin telefon?si ce acte imi trebuiesc.Dumnezeu sa va rasplateasca.multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flori,

     1. Pentru solicitarea schimbarii de pasaport ai nevoie de programare
     2. Documentele necesare pentru obtinerea unui pasaport simplu electronic pentru adulti sunt:
     - Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este însoţită de certificatul de naştere, în original;
     - Paşaportul anterior, dacă este cazul;
     - În cazul declarării furtului/pierderii paşaportului simplu, este necesară prezentarea dovezii eliberate de organele de poliţie a statului de reşedinţă cu traducerea efectuată de un traducător autorizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti din Romania a carui semnatura este autorizata de cadre seful Sectiei Consulare Madrid
     - În cazul distrugerii paşaportului simplu, se va prezenta paşaportul distrus sau deteriorat sau fragmente din acesta.
     - In cazul schimbarii numelui, va trebui sa prezentati si sentinta de divort, certificatul de casatorie sau documentul din care reiese respectiva schimbare.

     Ștergere
   92. Buna!ma nume anca,lucuiesc in spania.sotului meu ii expira cartea de identitate la 1 mai 2012.pasaportul lui este expirat.poate sa-si faca cartea de identitate aici in spania?daca da ce acte sunt necesare,in cat timp se elibereaza cartea de identitate si cat costa.multumesc mult
    as mai avea o rugaminte:daca puteti sa-mi raspundeti pe adresa mea de mail care este anca.rada@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
   93. buna Gabriela,sunt Flori din nou,buletinul il am valabil dar daca pasaportul imi expira in iulie cu cat timp inainte pot merge la ambasada sa.l schimb?trebuie facuta imputernicire sau se face direct la ambasada?am nevoie de poze sau de fotocopii?
    multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flori,
     1.Prin procura intocmita la Sectia Consulara, se poate solicita cu maximum 6 luni inainte de expirarea cartii de identitate/buletinului.

     2. Pozele le vei face in cadrul Consulatului

     Ștergere
    2. ATENTIE! DE foarte multe ori, aparatul de facut poze de la Consulat, nu functioneaza; asa ca e recomandat sa va duceti cele 7 poze de acasa.

     Ștergere
   94. buna ziua,fiicei mele, ce locuieste in santiago i.a expirat buletinul. cam de vreo 8 luni. sa intelegem ca pasii cei mai convenabili,financiar vorbind, sunt -titlu de calatorie apoi pasaport temporar..cu acesta se va legitima aprox un an ? va plati vreo amenda? ca sa stie cu ce bani sa se prezinte la consulat..am inteles ca nu-i trebuie programare..? multumim anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa noile reglementari, pasaportul simplu temporar se elibereaza cetatenilor romani care nu mai poseda un document de calatorie valabil, iar în perioada imediat următoare au nevoie urgentă DEMONSTRATA de un paşaport valabil.
     Taxa consulară este de 80 euro, iar eliberarea lui se face în aceeaşi zi.

     Ștergere
    2. Pentru solicitarea unui pasaport temporar (in acest moment) este nevoie programare.

     Ștergere
   95. Buna seara Gabriela.
    Eu am buletinul expirat de aproape 1 an, iar pasaportul imi expira in julie si nu por sa ma duc in Romania.
    As vrea sa stiu daca por sa mi-l fac in consuladul din Sevilla,sau din alta parte, fara sa trebuiasca sa ma duc in tara.
    Sau daca por sa imputernicesc pe sora mea ca sa mi-l scoata din tara.
    Daca se poate face, ce acte imi trebuie, si unde trebuie sa ma duc?Cat pot costa taxele?
    Te rog frumos ajuta-ma.
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rubyahh,

     1. Exista varianta eliberarii unei procuri prin care o poti imputernici pe sora ta sa-ti scoata cartea de identitate din Romania

     2. Consulatul Romaniei de la Sevilla e situat pe adresa: Strada Nicaragua nr. 18

     3. Documente necesare:
     - Paşaportul valabil
     - 7 fotografii


     Paşaportul valabil/Cartea de identitate romaneasca
     7 fotografii

     Ștergere
   96. EDY,implinesc anul acesta 18 ani si nu miam facut buletinul,v-as ruga frumos sa imi spuneti daca pot sa il fac aici,este pentru prima data,daca se poate ce acte imi trebuiesc si cit ma costa.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
   97. Buna am pasaportul expirat din 2010 era temporar facut in Romania si buletinul provizoriu la fel expirat pot sa fac vreun act fara a ma deplasa in romania..singurele acte care le am sunt certificatul de nastere, livretul militar si nie din Spania?va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul pas: solicitarea unui titlu de calatoie

     Al doilea pas: Pe baza titlului de calatorie, puteti imputernici o persoana, care ulterior sa va scoata cartea de identitate din Romania

     Ștergere
   98. Hola, Tengo 17 años y vivo en España y solo e tenido el Pasaporte como documentación rumana me gustaría saber si hay alguna forma de hacer el pasaporte y DNI sin necesidad de ir a Rumania,
    gracias:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Solicitarea pasaportului nu se poate face fara prezentarea cartii de identitate in termen de valabilitate.

     Ștergere
   99. Te rog din suflet sa-mi raspunzi si mie la o intrebare,vreau sa renovez carnetul de identitate a expirat de 5 luni si e necesar sa stiu exact ce mi trebuie acte bani etc pt ca eu sunt intern in centrul de insercion social victoria kent si nu pot iesi cand vreau eu.multumesc
    Si as dorii sa te intreb daca sunt in centrul asta am vreo facilitate aici ,de orice fel nu conteaza,ca familia nu ma poate ajuta cu nimic.Iti multumesc si daca trebuie un email pentru raspuns il pot da pe al surorii mele ,firuta27@yahoo.com nu stiu exact unde primesc raspunsul .iti multumesc

    RăspundețiȘtergere
   100. Buna seara,
    eu am o mica problema cu buletinul romanesc si nu stiu unde as putea depune plangerea mea.
    Pe buletinul de identitate nu apare semnatura titularului cum era inainte pe buletinul vechi si din aceasta cauza anumite banci din aceasta tara nu vor sa-mi deschida cont.(Am uitat sa specific ca pasaportul il am expirat si acolo vine semnatura si mi l-au cerut,dar daca am cartea de indentitae si nu ies din UE nu vreau sa-mi fac alt pasaport nou numai ca vine semnatura pe el).De moment din aceasta cauza am probleme numai cu bancile,sper ca in viitor sa nu mai avem alte probleme si in alte locuri (zic mai avem pentru ca ma refer la toti romanii de pretutindeni).
    Pe pagina carui minister as putea depune plangerea mea?Sunt singura careia i se intampla chestia asta?
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
   101. nu am nici buletin si nici pasaport ,cum procedes sa le fac unu din ele pentru ca mi sau furat.tocmai leam, facut ca miau fost furate di aveam o sap decand mi leam facut cum sa fac sa le fac ? ori buletin ori pasaport nu am nici bani sa merg in romania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Sa imputernicesti o persoana din Romania pentru a-ti solicita eliberarea cartii de identitate
     2. Solicitarea unui pasaport temporar (aici, e putin mai dificil, deoarece printre actele cerute de Consulat, va trebui sa prezinti si un document din care să rezulte necesitatea şi urgenţa eliberarii acestui document, cu traducerea efectuată de un traducător autorizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti din Romania a carui semnatură şi sigiliu sunt legalizate de către oficiul consular)

     Ștergere
   102. Buna ziua am si eu o intrebare: pot sa-mi schimb buletinul fara sa schimb adresa, problema e ca am divortat si trebuie sa-mi reiau numele anterior casatoriei,dar cum nu-am nici un domiciliu nou ,pentru acum locuiesc in strainatate de multi ani ma poate lamuri cineva exista vreo solutie fara sa merg in tara sau ce imi trebuie ca sa-mi schimb numele.Imi trebuie neaparat o noua adresa sau pot sa raman cu cea care am pe buletin multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
   103. Buna ma numesc vasile am cartea de identitate espirata psaportul la fel ce optiuni am sal schinb cartea de identitate fara sa ma duc in tara sunt in chastila la mancea la ce consulat trebue sa merg si cat mar costa tote actele va multumesc astept raspuns?

    RăspundețiȘtergere
   104. Buna...mi-a expirat cartea de identitate in decembrie, anul trecut...am pasaportul valabil...as dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru reinnoirea cartii de identitate(programare, acte necesare...si cam cat timp ar dura si pretul)multumesc

    RăspundețiȘtergere
   105. buna,am si eu o intrebare ,daca se poate!!!Buletinul mi-a fost furat iar pasaportul nu mai e valabil de 2 ani.Peste o luna si jumatate trebuie sa plec in romania in vacanta.Cum pot sa obtin un act sa pot pleca linistit???Locuiesc in Valencia!!Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Pe baza pasaportului expirat, puteti solicita un titlu de calatorie pentru a putea calatori in Romania.
     2. Provincia Valencia este in jurisdictie la Consulatul Romaniei de la Castellon de la Plana
     Adresa: Calle Larra, nr. 2

     Ștergere
   106. Buna ziua as dori sa va intreb in legatura cu expirarea buletinului.Eu sunt in Grecia si in iunie imi expira buletinul (am si pasaport dar este expirat )nu vreau sa merg in tara momentan .ce pot face ,pot sa scot vreo foaie de repatriere cv?si pentru buletin de ce acte am nevoie in iunie inplinesc 20 ani .parinti mei sunt despartiti sh la 14 ani am avut nevoie de actul de divort si ma luat in spatiu bunicul meu,tatal mamei,as dori sam schimb domiciliu sa ma ia tata in spatiu ,de ce acte am nevoie pentru schimbarea buletinului si domiciliului ,am nevoie de vre-un act din partea bunicului sau de la primarie precum ca mau sters cv de genul ?va multumesc

    RăspundețiȘtergere
   107. Am buletinul expirat,pot scoate pasaportul cu el?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Pentru solicitarea pasaportului aveti nevoie de cartea de identitate/buletin in termen de valabilitate.

     Ștergere
   108. NU AM PE NIMENI IN ROMANIA CARE SA SE OCUPE DE ACTELE MELE SI NICI POSIBILITATE NU AM DE A MA DEPLASA.AM BULETINUL EXPIRAT SI NU AM PASAPORT.DE ALTFEL NU-MI POT RENOVA RESIDENCIA SI NICI PERMIS DE MUNCA.CE SE POATE FACE IN CAZUL MEU, VA ROG?

    RăspundețiȘtergere
   109. buna ziua imi expira buletinul peste 3 zile si vroiam sa stiu daca pot sa fac o imputernicire sa mi-l faca in romania alta persoana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imputernicirea o puteti face pe baza unui act de identitate valabil.

     Ștergere

   Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.