romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

3

Formularul E301

Ce este Formularul E301?
 • Formularul E 301 este o "adeverinţă privind perioadele ce trebuie luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj ".


 • El se compune din 3 file (plus o filă intercalată atunci când el este destinat unei instituţii din Spania).
 • Obiectivul său este acela de a atesta perioadele de asigurare, de muncă sau perioadele asimilate unor perioade de asigurare sau de muncă realizate de un lucrător salariat într-un stat membru, astfel încât acesta să-şi poată exercita, eventual, drepturile la prestaţiile de şomaj pe teritoriul unui alt stat membru.
Cine îl solicită?
 • În principal, şomerul care a exercitat o activitate salariată într-un stat membru şi care doreşte să poată beneficia de drepturile sale la prestaţiile de şomaj într-un alt stat membru.
 • În subsidiar, instituţia competentă în materie de şomaj a statului membru în care sunt solicitate prestaţiile, atunci când, înainte de plecarea sa din statul în care activitatea salariată a fost exercitată, şomerul a omis să-şi procure formularul E 301.
Cui îi este cerut?
 • În primul caz prezentat aici, instituţiei competente în materie de şomaj sau instituţiei desemnate de autoritatea competentă din ţara în care lucrătorul salariat a fost asigurat anterior.
 • În cel de-al doilea caz evocat mai sus, organismului de legătură al statului în care prestaţiile de şomaj sunt solicitate; acest organism se însărcinează să transmită cererea de formular E 301 instituţiei competente pentru a-l completa şi elibera.
Cui îi este adresat?
 • Instituţiei competente în materie de şomaj a statului în care sunt solicitate prestaţiile (instituţie care examinează dreptul la prestaţii).
La primire, ce întrebuinţare i se dă de către destinatar?
 • Instituţia care primeşte formularul E 301 ia în considerare perioadele de activitate salariată atestate (după caz: perioade de asigurare sau de muncă şi perioade asimilate), pentru a stabili o perioadă de asigurare şi a proceda la calculul prestaţiilor.
NB : Formularul E 301 este completat sub responsabilitatea instituţiei care îl emite şi nici un document complementar care să ateste perioadele de asigurare realizate într-un alt stat membru nu trebuie să fie solicitat şomerului de către instituţia competentă a statului membru în care sunt solicitate prestaţiile.

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Formularul E302
  

3 comentarii:

 1. Buna ziua, puteti sa-mi spuneti de ce nu mi se trimite formularul 301 din tara? toate actele imi sint introduse la inem din mai 2011, pentru"subsidio de desempleo para mayores de 52 años" am peste 30 de ani cotizati in tara, am adus formularul e301 si l-am depus la inem intelegind ca si ei trebuie sa il ceara oficial si cind il primesc atunci imi vor acorda acest ajutor.Nu inteleg de ce dureaza atit sau daca mai e valabil acest ajutor.Va rog sa-mi dati un raspuns! multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 2. SINT VASILE T 57 ANI AM NEVOE DE FORMULARUL;E 301.ASI DORI SA STIU DE UNDE SE ELIBEREAZA DIN ROMANIA SI DACA DOAR PERSONAL.,,MULTUMESC,,

  RăspundețiȘtergere
 3. cum pot face rost de un formular modelul U006?Si va rog,postati un nr de tel. disponibil

  RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.