romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

4

Documente necesare pentru a te inscrie la Caritas

In momentul in care veniturile familiei voastre au scazut substantial, exista posibilitatea de a va inscrie la "Caritas", unde veti putea primi ajutor in: alimente, haine si mobilier.

Insa, pentru a beneficia de acestea, trebuie sa demonstrati cu acte, ca intradevar aveti nevoie de ajutor.

Documentele cerute sunt: 

1. NIE de la toata familia (care locuieste in Spania) + pasaport sau carte de identitate in vigoare

2. Certificatul de casatorie (Libro de familia), daca e cazul

3. Certificat cu vechimea laborala (Certificado de vida laboral)

4. Cartea de somaj (Documento acreditativo del alta y renovación de la demanda)

5. Certificat de la INEM cu situatia actuala (Certificado del INEM de la situación actual) - se cere de la SEPECAM -   

6. Certificado de bienes, pentru persoanele majore - se cere de la primaria unde sunteti inregistrati- (este un certificat unde figurati daca aveti vreo proprietate, terenuri, etc.)   

7. Certificado de Empadronamiento - se cere de la primaria unde sunteti inregistrati -    


Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.
                                                                                                                                                                   de: Gabriela                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Cititi si: Ajutor financiar pentru copii cu varsta pana in 18 ani

  4 comentarii:

  1. Grav f gravaugust 03, 2012

   Grav... foarte grav... Venim la mii de km distanta, totul pt o viata mai buna, mai usoara si sa ajungi sa apelezi la Caritas... hmmm... e grav

   RăspundețiȘtergere
   Răspunsuri
   1. Da e grav, numai ca vezi, unii chiar au nevoie de ajutor...noi am venit de la mii de km, asa cum spui, crezand ca vom gasi ceva de lucru...pt ca in tara nu s-a putut. E cazul meu...si nu am venit aici crezand ca voi gasi cainii cu covrigi in coada. Sunt aici de un an...nu am acte, nu am de lucru...uneori nu am ce manca...e un cerc vicios inchis...nu ma anagajeaza ca nu am acte...nici sa imi faca ca empleada de hogar nu isi bat capul spaniolii...nu am nici NIE...nici ca Caritas macar nu ma pot inscrie...

    Ștergere
  2. Este foarte bine ca postați adevarul,în general cei care ajung acolo fără a avea habar nu sunt ajutați nici de români măcar cu informațiile de baza-unde pot minca o porție de mîncare(gen caritas )sau unde pot găsi de muncă(gen depozit).Mulți sunt luați de rude sau așa ziși prieteni din tara,iar acolo sunt lăsați ai nimănui_în aceste cazuri fiind mai greu de femei care în general cad victime (gen viol,prostitutie...)pt a supraviețui.Culmea este ca așa zișii salvatori ai femeilor ajunse pe acolo care le promit locuri de muncă și un loc pt a dormi sunt romini mai vechi care abia așteaptă ,,noi victime''bineinteles contra cost...Deci concluzia:deschide bine ochii unde și cu cine pleci chiar dacă sunt apropiați și totdeauna să ai un al doilea plan!

   RăspundețiȘtergere
  3. Informațiile sunt binevenite mai ales pt cei noi care pleacă prima dată deoarece cei care ajung acolo fie duși la muncă sau pt asi găsi de muncă este important să aibă măcar o porție de mîncare caldă și un loc pt a dormi.Mulți sunt luați din tara și lăsați pur și simplu pe strazi,în acest caz victime sigure ale violurilor și prostituției sunt femeile,care ajunse pe strazi sunt abordate de așa zișii salvatori romîni care le promit siguranta,loc de muncă și bineînțeles locuinta.Informațiile sunt foarte greu de găsit acolo...așa sint rominii!_logica_deschideti bine ochii cu cine și unde plecați chiar dacă persoana este rudă sau prieten foarte bun și să aveți totdeauna un plan b!

   RăspundețiȘtergere

  Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.