romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

7

UE permite Spaniei sa reintroduca restrictiile pentru romani

Astăzi, Comisia Europeană şi-a dat oficial acordul pentru ca Spania să reintroducă restricţiile la muncă pentru cetăţenii români, dar a pus mai multe condiţii.

Conditiile puse de UE sunt:
 • aceasta restricitie va expira pe data de  31 decembrie 2012, faţă de 2014, cum şi-ar fi dorit Guvernul Spaniei.
 • nu se va putea cere permise de muncă românilor care sunt deja în Spania, muncind ca angajaţi, ca liber-profesionişti sau se află în căutarea unui loc de muncă, precum nici membrilor familiilor acestora. 
Astfel, permisele de muncă vor putea fi impuse doar românilor care vor dori să vină în Spania începând de acum. Ambele restricţii se aflau, deja, şi în propunerea făcută de Guvernul spaniol.
În plus, UE obligă Spania să se limiteze strict la ceea ce este necesar pentru îndeplinirea obiectivului propus, şi anume reducerea presiunii asupra pieţei muncii. Niciun alt drept câştigat de România ca membru UE nu va putea fi încălcat.

Sursa: ziarul Adevarul;
           www.publico.es

Cititi si: 8 motive pentru care Spania vrea sa reintroduca restrictii la munca pentru romani

7 comentarii:

 1. DOAMNA GABRIELA AM O INTREBARE :SOTUL MEU TREBUIE SA PLECE LA STRUGURI ACUMA IN SEP OARE IL AFECTEAZA SI PE EL CE SE AUDE LA TV CA EL ARE CARTE VERDE A PLATIT LA ZI ASIGURARILE.MAI PLEACA ORI NU VREAU SA STIU .VA ROG MULT ASTEP RASPUNS CA STIU CA SINTETI O DULCEATA DE FEMEIE SI LAMURITII OAMENII

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca pe data de 22 IULIE 2011, nu a lucrat cu carte de munca, nu era somer, autonom, sau inregistrat in cautarea unui loc de munca, ARE NEVOIE DE PERMIS DE MUNCA (chiar daca, candva a mai lucrat legal in Spania)

   Ștergere
 2. va multumesc mult pa va doresc sanatate sinteti cea mai buna si eficienta .dumnezeu sa va poarte de grija inca o data va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 3. DOAMNA GABRIELA STAU SI IMI PUN INTREBAREA OARE CE O SA FACEM NOI TOTI ROMANII CARE NU VOM MAI PUTEA MUNCI IN SPANIA MAJORITATEA TINERETULUI ESTE IN SPANIA .CE VA FI IN TARA NOASTRA DRAGA SI SCUMPA CU TOTII ROMANII FARA LOCURII DE MUNCA ?

  RăspundețiȘtergere
 4. Dreptul la rezidenta il avem?Parca dinainte de a intra in UE, cine isi putea permite, primea rezidenta.Oare o fi tot asa?

  RăspundețiȘtergere
 5. buna ziua, daca pana la data de 22 iulie 2011 nu ama vut contract de munca sau inscris la somaj sau ca sunt in cautarea unui loc de munca, dar in trecut am muncit cu forme legale am cotizat la seguridad social, am carte verde, iar un angajator spaniol doreste sa ma angajeze o poate face?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, daca angajatorul va prezenta un contract de munca, veti putea scoate permisul de munca.

   Ștergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.