romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

6

Clarificari privind restrictiile aplicate lucratorilor romani in Spania

Având în vedere informațiile și sesizările cetățenilor români aflați în Spania, Ambasada României la Madrid, prin intermediul ataşatului pe probleme de munca și afaceri sociale, a solicitat și obținut modificarea,
de către Ministerul Muncii și Imigrației din Spania, a instrucțiunilor privind reactivarea perioadei tranzitorii si a restricţiilor impuse cetăţenilor romani la accesul pe piaţa muncii spaniole, din 22 iulie 2011. (Addenda a las instrucciones DGI/SGRJ/5/2011, NR: 1095/16 sept. 2011)

Conform noilor clarificări ale instrucţiunilor de aplicare a măsurii de restricţionare a pieţii muncii pentru români în Spania:
 • soţul/soţia si copiii sub 21 de ani (si peste 21 de ani aflaţi în întreţinere) ai cetăţeanului român cu acces liber pe piaţa muncii (respectiv: angajat, şomer sau “demandante de empleo”) nu au nevoie de permis de munca.
Important! De acest drept beneficiază exclusiv soţul/soţia și copii cetățeanului român cu acces liber pe piața muncii (Nu beneficiază părinţii, fraţii, nepoţii, etc.).

În vederea aplicării corecte și unitare a acestor instrucțiuni, Ministerul Muncii și Imigrației spaniol a distribuit clarificările respective tuturor Birourilor pentru Străini de pe teritoriul Spaniei, precum și instituțiilor cu responsabilități în relația cu cetățenii români aflați pe teritoriul spaniol.

Ambasada României la Madrid, prin intermediul atașatului pe probleme de munca și afaceri sociale sociale este, în continuare, la dispoziția celor interesați, pentru întrebări și sesizări privind aplicarea, de către autoritățile spaniole, a măsurii menționate mai sus, la adresa de e-mail: 
mihaela.nica@embajadaderumania.es.        

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.           


Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid

Cititi si: Informatii privind restrictiile aplicate lucratorilor romani in Spania
 
8 motive pentru care Spania vrea sa reintroduca restrictii la munca pentru romani

6 comentarii:

 1. ar trebui permis de munca si ptr.cei care pleaca din Spania si se reantorc dupa cateva luni

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca pe data de 22 IULIE 2011, nu ati lucrat cu carte de munca, nu erati somer, autonom, sau inregistrat in cautarea unui loc de munca, AVETI NEVOIE DE PERMIS DE MUNCA.

   Ștergere
 2. nu este adevarat ca, parintii nu au drept de munca!parintii sunt ascendenti, drept urmare, daca sunt empatronati in acelasi loc cu dumneavoastra, si esta a vuestro cargo...POT MUNCII FARA PROBLEME!La fel, oricine poate muncii daca face pareja de echo cu o alta persoana, indiferent de sex, iar acea persoana , bineinteles, sa aiba drept de munca, ...POATE MUNCII FARA SA CEARA AUTORIZATIE! BAFTA

  RăspundețiȘtergere
 3. Fals! De acest drept beneficiază exclusiv soţul/soţia și copii cetățeanului român cu acces liber pe piața muncii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Suntem o familie compusa din 3 persoane, pana la data introducerii restrictiilor am muncit in agricultura dar in data de 22 cand sa introdus restrictia nu eram in nici o situtie din cele cunoscute, ne-am dat de baja si de la seguridadul social pt. a nu mai plati taxele, deci eram simpli rezidenti fara UN LOC DE MUNCA, intrebarea este daca avem drept de lucru sau trebuie sa ne gasim un angajator care sa ceara el acest drept pt noi, avem certificate de rezidenta pe care este scris, fara drept de munca, multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ceea ce scrie pe NIE nu are importanta; insa daca pe data de 22 iulie 2011 nu v-ati aflat in niciuna din situatiile mentionate in articol, atunci pentru a mai putea lucra legal in Spania, veti avea nevoie de permis de munca.

   Ștergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.