romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Romanii din Spania ataca in instanta restrictiile la munca

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a acţionat statul spaniol în instanţă, cerând anularea restricţiilor impuse în iulie muncitorilor români.

 

FADERE cere judecatorilor de la Tribunalul Suprem sa elimine total sau macar partial restrictiile. Asociatia mai solicita ca pana la pronuntarea sentintei, sa se suspende aplicarea noului regulament de munca. Intervalul de timp castigat ar fi suficient pentru ca romanii prinsi pe nepregatite de noile reglementari, dar care se aflau in cautarea unui job, sa-si rezolve situatia.

Daniel Ţecu, preşedintele FADERE, consideră că măsura este pierzătoare pentru statul spaniol, deoarece se pierdel pierde peste 800 de milioane de euro, bani ce-i intrau la buget din impozitele plătite de români. 
Acţiunea FADERE este susţinută de mai multe asociaţii ale emigranţilor români în Spania.
Potrivit ultimelor prevederi reglementări, membrii familiei celui care munceşte sau este în şomaj în Spania - soţul, soţia, copii sub şi peste 21 de ani, nu au nevoie, totuşi, de permis de lucru pentru a se angaja în Spania.
Acest drept nu se aplică şi altor rude, de genul părinţi, fraţi sau nepoţi. 
Noul regulament a fost trimis tuturor oficiilor de muncă din cele 52 de provincii ale Spaniei, astfel încât ar trebui să fie cunoscut de toate autorităţile locale.
Dacă cineva are probleme, se poate adresa ataşatului României pe probleme de muncă la Madrid, Mihaela Nica Ioanovici, la adresa mihaela.nica@embajadaderumania.es

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.    


Sursa: ziarul Adevarul


Cititi si: Clarificari privind restrictiile aplicate lucratorilor romani in Spania

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.