romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Call-center pentru informatii despre restrictiile la accesul pe piata muncii, adoptate de autoritatile spaniole

Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale aduc la cunostintă ca, la 4 octombrie 2011,
a fost data in functiune infrastructura de comunicatii aferenta pentru serviciul de centru de raspuns cu apelare prin linie telefonica si posta electronica, prin care se ofera informatii si consiliere lucratorilor romani din Spania si celor care doresc informatii despre noile reglementari privind piata muncii din aceasta tara.

Serviciul de call-center va fi functional incepand de joi, 6 octombrie 2011, de luni până vineri, între orele 09.00- 21.00 (ora Romaniei).

Solicitarile de informatii pot fi realizate telefonic la numărul: 0034 - 91.343.33.00 din Spania, respectiv 021- 9256 din Romania. Apelurile sunt taxate cu tariful normal pentru convorbiri nationale din orice retea fixa sau mobila.

Functionarea si atributiile centrului sunt in sarcina exclusiva a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Astfel, au fost desemnate 15 persoane din cadrul Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca. Echipa formata din specialisti de la Ministerul Muncii va prelua sesizarile muncitorilor romani. Pe baza sesizarilor primite de la echipa de lucru, eventualele abuzuri si/sau incalcari ale legii vor fi semnalate imediat oficialilor spanioli, prin atasatul Ministerului Muncii, din cadrul Ambasadei Romaniei la Madrid.

În vederea operationalizarii acestui serviciu, Ambasada Romaniei la Madrid a facut demersurile necesare pe langă furnizorul de servicii pe plan local, în vederea derularii procedurilor contractuale.
Atat Ambasada Romaniei la Madrid, cat si celelalte oficii consulare ale Romaniei din Spania, vor asigura rolul de interfată si comunicare cu autoritatile spaniole in toate domeniile de interes.

Cooperarea cu autoritatile spaniole si supravegherea Comisiei Europene raman esentiale.

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci apasati LIKE, pentru a afla si altii de ea.   

Cititi si: Noutati despre restrictiile impuse romanilor din Spania

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.