romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

5

Procurarea de acte din Romania

La cererea persoanelor interesate, se pot procura din România următoarele documente:

1. Duplicate ale certificatelor de stare civilă din România (certificate de naștere, căsătorie, deces)

2. Certificatul de cazier judiciar

Cu excepția certificatelor de naștere și ale celor de deces, nu pot fi cerute acte pentru alte persoane. Actele se eliberează numai pe baza unei cereri semnate de titulari. Înmanarea lor se face, de asemenea, numai titularilor sau împuterniciților acestora cu procură autentificată.
Durata obținerii duplicatelor certificatelor de stare civilă este de circa 3 luni, a cazierelor judiciare de circa 4 – 8 săptămâni, în funcție de răspunsul autorităților competente din România.
Prin intermediul odiciilor consulare ale României din Spania se poate obține și aplicarea apostilei în conformitate cu Convenția de la Haga din 5 octombrie 1961 pe certificatele de stare civilă și de cazier judiciar.
În cazul în care petentul solicită apostilarea certificatelor procurate anterior, durata de așteptare a documentelor apostilate este de 4-6 săptămâni.

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Taxe consulare valabile incepand cu data de 01 septembrie 2010


Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid

5 comentarii:

 1. as dori sa stiu cum pot obtine o hirtie de la primarie ca nu sint casatorita imi trebuie in spania si nu pot sa vin in rominia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se poate obtine doar personal sau de catre o persoana imputernicita prin notariat. Certificatul de nastere este model vechi sau din cel nou, international? Pentru ca daca tot faci procura, ar fi bine sa rezolvi si cu acesta in acelasi timp.

   Ștergere
 2. vreau sa renovez buletinul si am inteles ca imi trebuie procura sa trimit in tara...imi poate spune cineva cum se procedeaza? multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru a întocmi o procura este necesar să cunoasteti datele de identificare ale persoanei ce urmează a fi imputernicita (numele, prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate).

   Ștergere
 3. Se poate elibera cartea de identitate in Barcelona daca e pierduta? Dispun doar de livretul militar,certificat nastere si cartea de alegator. Daca da, cat dureaza si cat costa eliberarea acestuia? Va multumesc

  RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.