romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Obtinerea pasaportului mortuar in Spania

În cazul decesului unui cetăţean român pe teritoriul spaniol familia trebuie să contacteze o firmă de servicii funerare și să achite costurile stabilite de aceasta.

Firma de servicii funerare se ocupă de procurarea documentelor necesare repatrierii corpului neînsufleţit al cetăţeanului român.
În cazul în care familia nu dispune de suma de bani necesară transportului, autorităţile spaniole vor proceda la înmormântarea sau incinerarea defunctului, într-un cimitir din Spania, pe cheltuiala autorităților locale spaniole.
Dacă familia doreşte şi dispune de suma necesară repatrierii cadavrului, Consulatul va elibera un paşaport mortuar.

Pentru eliberarea pașaportului mortuar sunt necesare următoarele documente:
  • documentul de identitate romanesc al persoanei decedate, în original;
  • certificat de deces eliberat de Registrul Civil spaniol legalizat cu apostila conform Convenției de la Haga privind suprimarea obligativității supralegalizării încheiată la 5 octombrie 1961;
  • certificat medical de deces – în cazul decesului în spital sau autorizaţia judecătorească de repatriere a cadavrului în cazul morţii violente sau a morţii survenite la domiciliu sau în locuri publice;
  • actul de imbalsamare / efectuare a tratamentului antiputrefactiv dat de medicul legist;
  • autorizatie de inhumare dată de judecătorie;
  • autorizaţia de transport dată de autorităţile sanitare spaniole.
  • itinerariul sicriului.
Toate aceste documente trebuie să fie însoțite de fotocopii;
Sicriul va fi însoțit de certificatul de deces, pașaportul mortuar, autorizaţia de transport și de alte documente prevazute de legislatia Spaniei și a statelor de tranzit.

NOTĂ:

În cazul transportului în ţară a urnei cu cenușă singurul document necesar este certificatul de deces eliberat de Registrul Civil spaniol legalizat cu apostila conform Convenției de la Haga privind suprimarea obligativității supralegalizării încheiată la 5 octombrie 1961.

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid 

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci dati click pe butonul "Imi place", pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Deces in Spania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.