romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Salarizarea in Spania

Salariul acordat lucrătorului român care desfăşoară activităţi lucrative pe teritoriul Spaniei nu poate fi mai mic decât salariul minim interprofesional stabilit anual de guvernul spaniol pentru munca cu normă întreagă.
În anul 2011, valoarea acestuia a fost stabilită la 21,38 euro/zi şi 641,40 euro pe lună. La acesta se adaugă, după caz, valori salariale aşa cum este stabilit în convenţiile colective de muncă şi în contractul de muncă.
Sumele care compensează orice cheltuială pe care munca efectuată a generat-o nu vor fi considerate salariu (de exemplu, dacă vi se plăteşte un abonament la metrou). Cheltuielile de la locul de muncă, generate de anumite nevoi, nu se consideră salariu;
Se pot acorda cel puţin două salarii suplimentare pe an, unul cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi altul într-o lună stabilită prin convenţia colectivă de muncă.
Solicitaţi angajatorului să vă acorde statul de plată o dată cu salariul. Păstrarea acestuia este foarte importantă deoarece:
  • demonstrează că între angajator şi dumneavoastră există o relaţie de muncă;
  • demonstrează că vi se acordă un salariu pentru activitatea prestată;
  • permite calcularea indemnizaţiei de şomaj, boală profesională, pensionare şi poate folosi pentru eventuale reclamaţii. 
Sursa:  www.spania.ajutordeacasa.ro

Daca vi s-a parut utila postarea, atunci apasati LIKE, pentru a afla si altii de ea.

Cititi si: Ce trebuie sa contina un contract de munca?
 

  

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.