romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

4

Cum solicitati o programare Sepe (vechiul Inem)?

Luna dupa luna, rata somajului are de gand sa doboare record dupa record; din acest motiv cozile de la SEPE (vechiul INEM) devin tot mai lungi.
Daca sunteti unul din acei ghinionisti, exista si varianta solicitarii unei programari on-line, evitand acesti cozi.

Este obligatoriu sa solicitati o programare?
NU. La majoritatea provinciilor, cu exceptia Andaluzia, puteti merge direct la sediul Serviciului de Ocupare a fortei de munca (Servicio de Empleo) si sa luati numar, apoi sa asteptati pana cand va veni randul d-voastra. Insa, daca aveti programare, evitati acest lucru.

Despre timpul de acordare a programarii
Cand va pierdeti slujba, dispuneti de15 zile pentru a solicita indemnizatia de somaj. Insa, daca solicitati o programare (pe internet sau telefonic) in aceasta perioada, iar sistemul (robotul) va da o zi cu care nu va incadrati cu cele 15 zile, nu este nicio problema.

Cum se solicita aceasta programare?
Programarea pe internet pentru birourile SEPE, se solicita de aici, sau o puteti face telefonic: 902 10 05 06. Andaluzia are propriul portal, care poate fi accesat intrand pe acest link.

Pentru ce anume se poate solicita o programare?
 • Servicii de informare;
 • Verificarea oricarui tip de indemnizatie de somaj, certificatul de la firma (certificado de empresa);
 • Solicitare de indemnizatie (noua sau reluare);
 • Solicitare de prelungire a subventiei (Prorroga del subsidio);
 • Alte tipuri de solicitari;
 • Intreruperea indemnizatiei de somaj;
 • Modificarea datelor bancare;
 • Retragere;
 • Depunere de documente
De ce acte aveti nevoie pentru a solicita o programare?
 • Codul postal al localitatii unde locuiti;
 • NIE (Numero de Identidad de Extranjeros )
Trebuie sa luati anumite masuri?
DA. Si anume:
 • In momentul in care solicitati programarea, sistemul (robotul) va indica ziua (nu se poate alege), ora si numarul de referinta. Trebuie sa notati aceste informatii pentru a evita sa va treaca randul;
 • In momentul in care sistemul (robotul) v-a dat programarea, aceasta nu se poate anula; insa nici sa solicitati o alta programare nu veti putea, pana cand nu va trece ziua in care aveati prima programare.

4 comentarii:

 1. Felicitari pentru ceea ce faci!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua Dna Gabriela,tin sa va felicit in primul rand pt ajutorul care il acordati romanilor,astfel am si eu nevoie .Pe 31 oct 2012 sa terminat contractul de munca la fructe <10mai 2012-31oct2012> vorbind cu patronu ca urmeaza sa depun acele pt somaj.Mai pe scurt am depus actele pe data de 22 nov atunci am avut cita si nu am primit nici un raspuns pana in ziua de astazi actele fiind toate in regula,zilele cotizate la fel certificatu la fel.NU mai am luat niciodata somaj.eu sunt in romania.ce pot face.verific in fiecare zi si pe internet si nu imi apare nici o noutate ca ar fi aprobat dar nici denegat.ast.raspuns aici sau mail pe robertbisu@yahoo.com Multumesc mult si sa fie un 2013 cat mai bun

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Multumesc pentru apreciere.

   2. Sunati la 901 11 19 99, dar ATENTIE, nu sunati din Romania. Cum am inteles ca va aflati in Romania, rugati o prietena care locuieste in Spania sa sune in locul d-voastra

   Ștergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.