romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

0

Totul despre inchirierea unui apartament in Spania


1. Cine poate incheia un contract de inchiriere ?
Toate persoanele majore (+18 precum si minorii peste 16 ani sau care nu mai sunt sub tutela parintilor)

2. De ce sa inchei un contract de inchiriere de locuinta?
Contractul de inchiriere numit CONTRATO DE ALQUILER DE VIVIENDA este important din urmatoarele motive: 
  • Locatarul are interesul ca in contract sa fie mentionat ca obiectul inchiriat ii va servi de rezidenta principala si in baza acestui act  se va elibera CERTIFICADO DE EMPADRONAMIENTO
  • In caz de litigiu nu exista dubii asupra valorii ratei, identificarii partilor, valoarea garantiei, obligatiile partilor.
 3. Care sunt mentiunile esentiale din contract?
PARTILE CONTRACTANTE. Persoanele fizice trebuie identificate cu toate elementele prezente pe cardul de identitate. In principal trebuie avut grija ca cel care inchiriaza sa aiba titlul de proprietar al imobilului. In ceea ce priveste chiriasul, e persoana care urmeaza sa locuiasca in imobil insa se poate da si situatia in care o persoana inchiriaza un imobil, urmand ca acesta sa fie folosit de o alta persoana (ruda sau nu cu chiriasul de drept). Acest ultim caz trebuie specificat neaparat in contract.
OBIECTUL CONTRACTULUI DE INCHIRIERE. Imobilul care se inchiriaza trebuie identificat cu exactitate, fara echivoc, in special prin mentionarea adresei postale complete
DURATA CONTRACTULUI. Trebuie mentionata foarte clar data de inceput a contractului si durata acestuia. (1 an, 2 ani, 4 ani si 3 luni). Destul de des contractele de inchiriere nu sunt duse la termen de chirias de aceea e important sa se dea un termen de preaviz, adica o perioada exacta in care proprietarul va fi anuntat inainte de chirias de intentia acestuia din urma de a renunta la contract tocmai pentru a evita plata intregii durate contractate.
VALOAREA CHIRIEI SI MODALITATILE DE PLATA. Aici vorbim de valoarea chiriei lunare, garantia (fianza) si restul cheltuielilor aferente la care se obliga chiriasul. Plata cheltuielilor de scara, a taxelor municipale, a impozitelor in mod normal corespunde proprietarului dar sunt si contracte in care se stipuleaza ca se vor plati de chirias.
In ceea ce priveste plata multi chiriasi platesc rata si cheltuielile aferente contractului fara sa-si asigure un justificant, ceea ce e foarte rau deoarece de multe ori proprietarii de rea credinta au pretins de mai multe ori plata chiriei
INVENTARUL BUNURILOR DIN IMOBIL SI STAREA LOCUINTEI. Legea prevede ca propietarul trebuie sa ofere locuinta de inchiriat, in stare buna ca trebuie sa o intretina pe parcursul contractului pt a servi la uzajul pt care a fost destinata si sa faca reparatiile necesare pt aceasta mai putin cele normale care sunt in grija chiriasului.

In ceea de priveste bunurile existente in locuinta acestea se mentioneaza intr-o lista ce se ataseaja ca anexa la contract si trebuie sa contina toate bunurile si instalatiile existente in spatiul inchiriat mentionandu-se si starea lor de uzura.

Sursa: andreearussu.blogspot.com

Cititi si:  Inchirierea unei locuinte in Spania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.