romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

3

Depunerea declaratiei informative privind bunuri in strainatate ale rezidentilor straini in Spania


Ambasada României la Madrid reaminteşte tuturor cetăţenilor români rezidenţi în Spania că, în cadrul demersurilor privind prevenirea şi combaterea fraudei fiscale, Guvernul spaniol a stabilit,
prin Legea nr. 7/2012 din 29 octombrie 2012, obligativitatea tuturor persoanelor fizice şi juridice spaniole şi străine rezidente în Spania şi care au bunuri imobiliare și conturi în altă țară decât Spania, de a depune „Declaraţia informativă privind bunurile şi veniturile din străinătate” -  „Modelo 720 – Declaración informativa sobre bienes y derechos en el extranjero”, aprobat prin Ordinul Ministerului Bugetului şi Administraţiilor Publice nr. HAP/72/2013 din 30 ianuarie 2013.
Declaraţia informativă vizează strict bunurile aflate în străinătate ale rezidenţilor străini din Spania (bunuri imobiliare, conturi bancare, acţiuni, venituri), în cazul în care valoarea totală a acestora depășește suma de 50.000 euro. Precizăm că Declaraţia informativă solicitată este separată de Declaraţia anuală pe venit şi trebuie realizată electronic, prin internet. Termenul limită pentru depunerea declarațiilor informative este data de 30 aprilie 2013.
O prezentare detaliată a Declaraţiei informative, însoţită de explicaţii, inclusiv video, privind completarea poate fi accesată la adresa de internet http://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/Modelos_formularios/modelo_720.shtml.
Completarea acestui formular nu are drept consecință plata unor impozite suplimentare, fiind o declarație cu caracter informativ. În cazul neprezentării Declaraţiei informative sau a completării incorecte sau incomplete a acesteia, cetăţenii străini rezidenţi în Spania se expun însă rigorilor legii spaniole.
Având în vedere aspectele complexe implicate de problematica în cauză, precum şi specificitatea fiecărui caz particular, Ambasada României la Madrid încurajează cetăţenii români posibil vizaţi de prevederile menţionate să contacteze pentru detalii şi informaţii suplimentare instituţia responsabilă - Agencia Tributaria, la tel. 901 33 55 33 sau la http://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/Inicio.shtml.
Menţionăm că România are acord cu Spania pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi avere, astfel încât cetăţenii români să nu plătească impozite în ambele state.

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid

3 comentarii:

 1. FALS. ASA A FACUT SI IN ITALIA IN 2012, PRIMUL AN NU PLATEAU CEI CARE DECLARAU NIMIC, DAR DUPA UN AN II OBLIGAU SA PLATEASCA DUBLU IMPOZIT. DOAR CEI CARE AU DECLARAT DE BUNA VOIE AU LUAT TZEAPA SI TREBUIESC SA PLATEASCA. NU CONSUMA AGENCIA TRIBUTARIA MILIOANE DE EURO SA INVESTIGHEZE PE X SI PE Y, INSA MINTE SI VREA SA VADA FRAIERII CARE DECLARA DE BUNA VOIE...SUNTEM CA RAIA PENTRU EI, VOR SA SCAPE DE NOI CU ORICE PRETZ SI SE AGATZA DE BUZUNARELE NOASTRE SA LE PLATIM NOI LOR DATORIA....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e chiar asa ca "vor sa scape de noi " adevarul e ca personal cunosc familii intregi care lucreaza la negru , nu platesc un euro impozit ba mai se duc sa ceara si ajutoare ca au copil minor .... e o rusine asta , ajutoarele alea sunt o mica parte din taxele si impozitele celor ce platesc .Pana la urma ori la bal ori la spital , unii vor sa munceasca aici ca sa traiasca mai bine iar altii sa-si termine casele cu multe camere si sa nu plateasca nimic . Nu e corect asa..

   Ștergere
  2. LUCREAZA LA NEGRU PENTRU CA MAFIA DIN GUVERN NU DA LEGI FAVORABILE MUNCII CORECTE SI CINSTITE. TOTUL PLEACA DIN VARFUL PIRAMIDEI IN JOS, NU INVERS. EI VOR SA SCAPE DE NOI CA RAIA PENTRU CA LE PAPAM BANII CARE LEGAL, SUNT AI NOSTRI. DACA MORAL NU AR FI, ASTA E ALTA PROBLEMA, DAR MA REPET, LEGAL AU DREPTUL SI II REPSECT PE TOTI CEI CARE SCOT BANI DIN DESERTUL NUMIT SPANIA. PENTRU FRAIERII CARE VOR DECLARA DE BUNAVOIE SI NESILITI DE NIMENI, VOR FI HAITUITI SI VOR PLATI DEGEABA LA HOTZII SPANIOLI...

   Ștergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.