romaniinspania-gabriela.blogspot.com Web analytics

2

Dubla cetatenie pentru minoritatea romana stabilita in Spania

In Spania exista o minoritate românească mare, de aproximativ un milion de oameni care trăiesc, muncesc și contribuie la viața în această țară, în toate aspectele .

Mulți dintre noi au mai mult de 10 ani aici (unii peste 20 de ani); au radacini adanci aici. Avem aici copiii noștri, familiile noastre, prietenii nostri; ne-am cumparat case, studiem, muncim, suferim  consecințele actualei crize economice cot la cot cu societatea in care traim; suferim la nenorocirile societății spaniole care ne afectează pe toți, ne bucuram la fiecare succes al societății spaniole, dar NU avem aceleași drepturi ca și majoritatea societății (sau a altor imigranți din alte țări), pur și simplu, pentru că nu ne-am  născut aici sau pentru că legile sunt care sunt și nimeni nu este dispus să le schimbe. (Nu exista nici macar o declaratie de intentie publica din partea celor doua guverne interesate).
În prezent, pentru a accesa naționalitatea spaniolă, ROMANUL trebuie să renunțe în primul rând la cetățenia română și sa locuiasca în Spania, fără întrerupere, în mod legal pe o perioadă neîntreruptă de 10 ani .
A renunța la cetățenia strămoșilor noștri, la identitatea noastra, il considerar un act depășit moral (in primul rand) și discriminatoriu. Depășit pentru că în condițiile actuale ale societății este de neconceput de a cere unei persoane să renunțe la strămoșii lui, la identitatea lui, la tot ceea ce neamul romanesc i-a dat, și discriminatoriu deoarece această condiție NU este impusă si altor imigranți care trăiesc în Spania ( fostele colonii Spaniole si Portugalia). Pe de altă parte, perioada ar trebui să fie redusă și egala pentru toți imigranții care locuiesc în Spania (nu ar trebui să fie de doi ani pentru unii, și pentru altii de zece.
Eu te rog pe tine, cel care citesti aceasta  petitie, indiferent de naționalitate (de preferat romani si spanioli), sex, vârstă, sa semnezi pentru ca aproximativ milion de ROMANI care trăiesc în Spania, sa aiba aceleași drepturi ca majoritatea. Nu contează dacă ești român sau spaniol, indiferent unde locuiesti.
Inițiativa va fi prezentata atât deputaților spanioli cat și români, ca cele două guverne sa se aseze la masa tratativelor, să ia măsurile necesare pentru schimba legea existenta si a elimia DISCRIMINAREA.
Eu vă rog, deputați si senatori spanioli și români, aveti în vedere aceste persoane și drepturile lor. Dacă nu să eliminati o nedreptate, o discriminare, cel puțin pentru ceea ce ar putea însemna posibilele voturi ale acestor persoane la următoarele alegeri.
Vă rog să citiți comentariile semnatarilor și veti găsi destule motive să semnati această petiție si sa o sustineti. Te implor, pe cel care ai avut rabdarea s-o citesti, dacă esti de acord cu ea, sa o semnezi, sa o comentezi, sa o distribui in toate rețelele sociale existente, în toate site-urile unde se poate publica și există interes, sa o promovezi. În acest fel ajuti o cauză dreaptă și, împreună, vom fi capabili sa eliminam o nedreptate.
NU E O INITIATIVA POLITICA, NU E VORBA DESPRE NICI UN INTERES ASCUNS. In acest demers suntem un mic grup de PERSOANE care vrem sa castigam un drept care ne apartine (acela de a NU fi DISCRIMINATI). Suntem profesori, ingineri, doctori, femei de serviciu, camionagii, Avem deja experienta in a invinge sistemul (vezi cazul celor cateva mii de persoane care castiga procese pe banda rulanta impotriva unei banci din Romania).
Luptam sa schimbam legislatia atat in Spania cat si Romania, si sa o aducem in concerdanta cu legislatiile (mai permisive) din celelalte tari membre in Comunitatea Europeana.
In 4 zile s-au strans 3500 de semnaturi si total a pornit de la zero. In acest moment si-au aratat interesul in a ne sprijini, 3 asociatii romanesti (NU PARTIDE POLITICE).
Va asteptam si pe voi, OAMENII, ROMANII!

2 comentarii:

  1. aha.... sa dai Romania pe desertul numit spania... mda... ca pe vremea lu' franco cand picau oamenii din piciare jos pe strada de foamete... mda....

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimat Domn, va aplaud intentiile de care nu ma indoiesc ca sunt bune, insa profesia nu imi da pace si trebuie neaparat sa va corectez intr-un aspect foarte important referitor conditiilor care trebuiesc indeplinite pentru dobandirea cetateniei spaniole. Dvs. afirmati "În prezent, pentru a accesa naționalitatea spaniolă, ROMANUL trebuie să renunțe în primul rând la cetățenia română și sa locuiasca în Spania, fără întrerupere, în mod legal pe o perioadă neîntreruptă de 10 ani". Stimat domn, renuntarea la unica cetatenie de care dispuneti inainte de obtinerea altei cetatenii va pune in situatia juridica de APATRID, adica, om fara tara si fara nationalitate. In orice caz, renuntarea la cetatenia romana se realizeaza cu posterioritatea obtinerii nationalitatii spaniole, si toate acestea prin intermediul unor demersuri si documente care trebuiesc prezentate Autoritatilor corespunzatoare, plus taxa de renuntare.

    Pe de alta parte, proiectul pe care l-ati initiat trebuie sa se traduca intr-un final intr-un acord international bilateral Romano-Spaniol, lucru foarte dificil de obtinut, insa cum nimic nu este imposibil, v-am semnat petitia, deci, SUCCES!

    RăspundețiȘtergere

Nu include materiale pentru adulti, vulgaritate, ura, rasism sau discriminare. In caz contrar, comentariul tau va fi sters.